αλλαγη μαγνητων

Bbullet59

Νέο μέλος
Πόντοι
16
καλησπερα παιδες,

εχω την εξης κιθαρα http://epiphone.com/default.asp?ProductID=151&CollectionID=6

κ σκεφτομαι να της αλλαξω μαγνητες για να βαλω active.Ειμαι αναμεσα στους EMG81/85 και EMG81/60.Θα ηθελα να μου πειτε ποιοι ειναι κατα την γνωμη σας καλυτεροι για αυτη την κιθαρα και γιατι.

Ευχαριστω για τον χρονο σας  ;D

Γενικα,σε κιθαρες που εχω ακουσει και εχουν τον συνδυασμο 81/60 (κατι ltd),ακουγοτανε σαν "τρακτερ",με την καλη εννοια,ενω αλλες με τον συνδυασμο 81/85 ο ηχος τουσ ηταν λιγο πιο φτωχος κ φλατ,με distortion παντα,σ αυτο ειναι π κολλαω λιγο...

Καλα, αναλογα και την κιθαρα, μην κανεις τοσο απλη συγκριση. Πχ αλλο ltd eclipse με 81/60 και αλλο schecter hellraiser c-1 με 81/85. Αλλα εφοσον σου αρεσε ο συνδιασμος 81/60 και ειναι les paul η κιθαρα καν'το, γιατι οχι, εγω προσωπικα δεν θα κολλουσα επειδη η κιθαρα ειναι μοντελο του Zakk :)

Απ την αποψη οτι ειναι δοκιμασμενη η "συνταγη" :) ?

Nαι :) Εδω σκεψου ακομα πως πολλοι εχουν κανει ολους τους συνδιασμους με τους emg...85/85, 81/81 (kirk hammet), 85/81 κλπ...το 81/60 ειναι by default κιολας σε μερικες κιθαρες οπως ξερεις κι εσυ οποτε τι στο καλο, δε νομιζω να εχεις καποιο προβλημα ή να μη σου αρεσει. Και στην τελικη αμα δε σου αρεσει ο 60 τον ανταλλασεις ανετα με καποιον που να τον θελει και να δινει τον 85 ;)

Δικιο εχεις φιλε μου,μαλλον αυτο θα κανω.Σ ευχαριστω για την βοηθεια...

Bbullet59 είπε:
καλησπερα παιδες,

σκεφτομαι να της αλλαξω μαγνητες για να βαλω active.Ειμαι αναμεσα στους EMG81/85 και EMG81/60.Θα ηθελα να μου πειτε ποιοι ειναι κατα την γνωμη σας καλυτεροι για αυτη την κιθαρα και γιατι.

Ευχαριστω για τον χρονο σας  ;D
Εγω θα εβαζα 81/60 μου αρεσει καλυτερα ο 60 επειδη ειναι πιο μπασος σε σχεση με τον 85  :D

nexarulhu είπε:
Εγω θα εβαζα 81/60 μου αρεσει καλυτερα ο 60 επειδη ειναι πιο μπασος σε σχεση με τον 85  :D
Φιλε μου εχεις λαθος σε αυτο που λες, ο 85 ειναι πιο μπασος απο τον 60, γι'αυτο μαλιστα πολλοι προτιμουν τον 85 εναντι του 81 στη γεφυρα, ο 60 μαλιστα εχει και καλυτερα καθαρα απο τον 85.

Σε γενικες γραμμες ο 85 ειναι καλυτερος σε σολακια κλπ ενω ο 60 για καθαρα.

Βεβαια ολες αυτες οι διαφορες ειναι μικρες αλλα υπαρχουν :)

Εγω προσωπικα ποτε δε καταλαβα γιατι βαζουν τον 85 στη πανω θεση...

Ο μαγνητης αυτος φτιαχτηκε για τη γεφυρα...

Νομιζω εχει και περισσοτερο output απο τον 81...

παρε εναν απο τον καθενα εφ οσον σ αρεσει ο ακτιβ ηχοσ.

οι μαγνητεσ αυτοι εχουν φισ για σινδεση

ετσι μπορεισ να τουσ αλαζεισ θεση μεταξυ τουσ επ απειρον χωρισ να κολασ καλωδια και να εχεισ προβληματα.

μπορεισ να ξεκινησεισ με 81/60 και να το κανεισ 85/81 και μετα 85/60 η αναποδα εγω στο 85/60 εριξα αγκυρα αλλα που και που οταν αλλαζω χορδεσ βγαζω την κορνιζα του μαγνητη και κανω διαφορα κολπα με τουσ μαγνητεσ

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back