Εχω την εξης απορια σχετικα με ενα upgrade σε Squier Telecaster Standard Series: φοραει τον "συγχρονο" καβαλαρη με το μεγαλυτερο μηκος και με τα 6 saddles - μπορω να τοποθετησω Vintage καβαλαρη τυπου "ashtray" ή δεν ταιριαζει με τιποτα?
οχι δεν ταιριαζει με τιποτα,θα πρεπει να παρεις Callaham που στοιχιζει περισσοτερο απο ολη την κιθαρα.. ;D..δεν υπαρχει αλλωστε λογος να την αλλαξεις μια χαρα ειναι η stock γεφυρα.
έχω την ίδια ακριβώς κιθάρα...και όπως κατάλαβες είναι top loader...δεν νομίζω πως μπορείς να βρεις ashtray bridge και να είναι και top loader....εκτός και αν κανεις μονος σου την πατέντα!
ο SF ειναι ο expert...ολο και κάπου μέσα εδώ είναι...
To ξερω... Και μαλλον θα πρεπει να κλεισω τις παλιες τρυπες και να κανω 4 καινουργιες - Ο καβαλαρης μου ειναι λιιιγο διαφορετικος απο της american. Τι string spacing εχεις εσυ? Εμενα ειναι απο Μι σε Μι 54-55mm. Φοβαμαι οτι και οι τρυπες για τις χορδες οτι δεν θα ταιριαξουν...
Δεν γινεται τελικα. Το βασικο προβλημα ακομα και να μπει η γεφυρα συμφωνα με τις τρυπες των χορδων ειναι η αλλαγη της θεσης του μαγνητη. Θα πρεπει να αλλαξει θεση ο μαγνητης (παει πιο κοντα στο pickguard) και μπορει το cavity να θελει σκαψιμο και πανε παρε μια αλλη κιθαρα... ;D ;D
Η μονη (μεσοβεζικη) λυση που βλεπω εγω ειναι να κανεις 3 τρυπες στον καβαλαρη στο καθετο σημειο (αναμεσα στις βιδες απο τα βαγονακια - 3 ζευγη ανα 2) και να βαλει 3 μακριες βιδες με ελατηρια και brass ή οτι αλλο υλικο saddles. Μ αυτον τον τοπο η γεφυρα γινεται και top loader (απο τις τρυπες των παλιων 6 βιδων). Σωστοστ?
Να ρωτησω κατι ακομα: Αν βαλω bend steel saddles θα αποκτησω πιο πολυ quack + twang ή λεω π@π@ριες? Με τι αλλο θα μπορουσα να αλλαξω τα saddes για να ακουστει πιο tele?
Οχι, η αληθεια ειναι οτι σημερα πρωτοαγορασα tele για πρωτη φορα (αυτο το thread που κανατε κωλοπαιδα μας αναψε...!!!). Εχω κανει πολλα αλλα wiring σε strat, J bass, PJ bass, Stingray κλπ. Θα το βρω καπου, που θα μου παει. Αν εχεις κατι κατα νου, ριχτο, ειμαι ολος αυτια!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.