Αλλαγη bridge σε Squier telecaster

petersp

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Εχω την εξης απορια σχετικα με ενα upgrade σε Squier Telecaster Standard Series: φοραει τον "συγχρονο" καβαλαρη με το μεγαλυτερο μηκος και με τα 6 saddles - μπορω να τοποθετησω Vintage καβαλαρη τυπου "ashtray" ή δεν ταιριαζει με τιποτα?

Θενκς!

οχι δεν ταιριαζει με τιποτα,θα πρεπει να παρεις Callaham που στοιχιζει περισσοτερο απο ολη την κιθαρα.. ;D..δεν υπαρχει αλλωστε λογος να την αλλαξεις μια χαρα ειναι η stock γεφυρα.

Γεια χαρα!

έχω την ίδια ακριβώς κιθάρα...και όπως κατάλαβες είναι top loader...δεν νομίζω πως μπορείς να βρεις ashtray bridge και να είναι και top loader....εκτός και αν κανεις μονος σου την πατέντα!

ο SF ειναι ο expert...ολο και κάπου μέσα εδώ είναι...

Οι χορδες μπαινουν πισω απ το σωμα, δεν ειναι top loader, υπαρχουν τρυπες αλλα η θεση τους δεν ταιριαζει... γμτ

Κατά την γνώμη μου δεν αξίζει καν τον κόπο...(όπως σου πε και ο SF)

Δεν ταιριαζουν και οι βιδες στερεωσης της γεφυρας στο σωμα (η vintage εχει 4 & η modern 3) ,αυτη η φωτο τα εξηγει ολα

Picture_143.jpg

επισης θα εχεις προβλημα και με το string spacing μια και οι τρυπες των χορδων στις Squier δεν εχουν το vintage 54mm string spread

Θα χρειαστεί να ανοίξεις και μια τρύπα παραπάνω στο σώμα γιατι η Barden εχει 4 ενώ η παλιά σου 3.

To ξερω... Και μαλλον θα πρεπει να κλεισω τις παλιες τρυπες και να κανω 4 καινουργιες - Ο καβαλαρης μου ειναι λιιιγο διαφορετικος απο της american. Τι string spacing εχεις εσυ? Εμενα ειναι απο Μι σε Μι 54-55mm. Φοβαμαι οτι και οι τρυπες για τις χορδες οτι δεν θα ταιριαξουν...

Δεν γινεται τελικα. Το βασικο προβλημα ακομα και να μπει η γεφυρα συμφωνα με τις τρυπες των χορδων ειναι η αλλαγη της θεσης του μαγνητη. Θα πρεπει να αλλαξει θεση ο μαγνητης (παει πιο κοντα στο pickguard) και μπορει το cavity να θελει σκαψιμο και πανε παρε μια αλλη κιθαρα...  ;D ;D

Η μονη (μεσοβεζικη) λυση που βλεπω εγω ειναι να κανεις 3 τρυπες στον καβαλαρη στο καθετο σημειο (αναμεσα στις βιδες απο τα βαγονακια - 3  ζευγη ανα 2) και να βαλει 3 μακριες βιδες με ελατηρια και brass ή οτι αλλο υλικο saddles. Μ αυτον τον τοπο η γεφυρα γινεται και top loader (απο τις τρυπες των παλιων 6 βιδων). Σωστοστ?

Να ρωτησω κατι ακομα: Αν βαλω bend steel saddles θα αποκτησω πιο πολυ quack + twang ή λεω π@π@ριες? Με τι αλλο θα μπορουσα να αλλαξω τα saddes για να ακουστει πιο tele?

Με τιποτα,αστην ησυχη μια χαρα ειναι,καλυτερα να βαλεις καλυτερους μαγνητες.

Μολις χαλαρωσω απο τις σπαταλες, επομενη κινηση ειναι ενα σετ Tonerider.  ;D ;D ;D

A, και ενα σωστο wiring (cts, orαnge drop, 4 θεσιος κλπ)

Οχι, η αληθεια ειναι οτι σημερα πρωτοαγορασα tele για πρωτη φορα (αυτο το thread που κανατε κωλοπαιδα μας αναψε...!!!). Εχω κανει πολλα αλλα wiring σε strat, J bass, PJ bass, Stingray κλπ. Θα το βρω καπου, που θα μου παει. Αν εχεις κατι κατα νου, ριχτο, ειμαι ολος αυτια!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back