Αλκίνοος Ιωαννίδης

Status
Not open for further replies.

danah

Νέο μέλος
Πόντοι
1
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!ΕΙΜΑΙ Η ΔΑΝΑΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΓΙΝΑ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ CD ΤΟΥ ΑΛΚΙΝΟΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΑΝ ΓΕΝΙΚΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ! ;)

Βρε καλως τα παιδιααα  :P

Συνολικη εικονα δεν εχω αλλα τα 2-3 τραγουδια του που ακουσα στο ραδιοφωνο μαρεσαν, ομορφος στιχος, πολυ καλες ενορχηστρωσεις, ωραιον πραγμαν γενικοτερα  ;D

Καλωσήρθες Δανάη, σε παρακαλώ στο εξής να γράφεις με πεζά γράμματα.

Το να γράφεις με κεφαλαία είναι σαν να φωνάζεις και απαγορεύεται από τους κανονισμούς του forum.

Ευχαριστώ και πάλι καλώς ήρθες.

Εγώ ακούω Αλκίνοο κάθε μέρα. Θεωρώ ότι είναι ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες του έντεχνου χώρου. Μάλιστα, τον έχω γνωρίσει προσωπικά και με ενθουσίασε με την σεμνότητα του. Εσύ Δανάη ποιο δίσκο του εκτιμάς περισσότερο;

Τον έχω δει σε καλοκαιρινό λάιβ στον Λυκαβηττό αρκετά χρόνια πριν και ήταν εξαιρετικός. Τον εκτιμώ επίσης πολύ σαν μουσικό.

Πω ρε evris αναγκάστηκες να απολογηθείς για τον Αλκίνοο  ::)

Τον έχω δει live ενώ κατέχω κ μια δισκογραφική δουλειά του (χαζός είμαι τελικά) οπότε η γνώμη μου ίσως να μην μετράει.  :P

Για αυτό που κάνει έιναι μια χαρά, δηλαδή ελληνική-έντεχνή-και-καλα-ποιοτική μουσική. Τον ακούει η θεία μου όταν σφουγγαρίζει κ γουστάρει με την κουλτούρα, άσχετα αν αργότερα ακούει Κοκκίνου βλέποντας μεσημεριανά...  :-X

Με άλλα λόγια, τον ακούω κ ξερνάω! Είναι τόσο επιτηδευμένος που με τσατίζει!!!  >:( Από τους στίχους μέχρι τα εξώφυλλα όλα βρωμάνε "βλαχο-ελληνική-ποιότητα" για κομμώτριες!

ΠΣ: This is personal opinion.

η αντιπαραθεση γυρω απο τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ γουστα του καθενος δεν οδηγησε ΠΟΤΕ σε καποιο συμπερασμα (ή σε κατι καλο) σε αυτο το φορουμ,οποτε καλο ειναι να αφησουμε το thread σε αυτους που οντως ασχολουνται με τον συγκεκριμενο καλλιτχενη και εχουν ορεξη να συζητησουν για αυτον.

Προφανως ο initiator του thread ειναι φανατικος οπαδος του οποτε δεν υπαρχει λογος να τον "κραζουμε" για τα γουστα του (ειναι και κοπελλα ρε καφροι ... ;D ;D)

καλος κυπριος καλλιτεχνης,αγγιζει το κοινο του ευστοχα,γενικα οτι εχει βγαλει η προβαλει σε Live και λοιπα ειναι αξιοθαυμαστο,βεβαια προσωπικα επι του εντεχνου ειμαι πιο πολυ με Ορφεα Περιδη μ'αρεσει περισσοτερο...

απο το καινουργιο Cd του δεν εχω ακουσει ακομα τιποτα ισως ξαναποσταρω για μια αποψη..

εγω οπως ειπα και στο αλλο θεμα , που πηγε για βρουβες,

''κατα τη γνωμη μου ειναι αξιολογος και μουσικα και ερμηνευτικα και στιχουργικα, και εν γενει νομιζω πως το συνολικο του καλλιτεχνικο επιπεδο (το οποιο δεν ειναι φυσικα μια γενικη αληθεια και εξαρταται απο την ματια του καθενος)ειναι σχετικα υψηλο, ειδικα αν το συγκρινουμε με αλλα πραγματα που κυκλοφορουν ελευθερα στην χωρα''

να και ενα πολυ ωραιο κομματακι απο τα τελευταια του, με στιχους που εχουν μεγαλο ενδιαφερον...

Διάβασα μια συνέντευξή του σε μουσικό περιοδικό και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση, τόσο ωστέ να ακούσω την καινούρια του δουλειά, την οποία βρίσκω αξιοπρεπέστατη και εμπνευσμένη.

Η φωνή του επίσης μου αρέσει πολύ, έχει μια ιδιαιτερότητα που στα δικά μου αυτιά την καθιστά ξεχωριστή.

Η αντιπαραθεση γυρω απο τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ γουστα του καθενος δεν οδηγησε ΠΟΤΕ σε καποιο συμπερασμα (ή σε κατι καλο) σε αυτο το φορουμ
+1, και όχι μόνο στο forum, αλλά και στην καθημερινότητα. Γενικά δεν βοηθάει στον επαναπροσδιορισμό των γούστων του καθένα, πάνω σε οποιοδήποτε θέμα.

danah είπε:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!ΕΙΜΑΙ Η ΔΑΝΑΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΓΙΝΑ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ CD ΤΟΥ ΑΛΚΙΝΟΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΑΝ ΓΕΝΙΚΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ! ;)
Καλωσήρθες Δανάη.

Δεν γράφουμε κεφαλαία  ;)

Μάλλον πρέπει να προσαρμοστεί ο τίτλος συγκεκριμένα για το νεο cd του A.I. (Artificial Intelligence?  ;D ) μιας και αυτό θες να συζητήσεις μ άτομα που ακούν τη μουσική του και όχι την άποψη των ατομων που δεν τον ακούν.

Superfunk είπε:
η αντιπαραθεση γυρω απο τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ γουστα του καθενος δεν οδηγησε ΠΟΤΕ σε καποιο συμπερασμα (ή σε κατι καλο) σε αυτο το φορουμ,οποτε καλο ειναι να αφησουμε το thread σε αυτους που οντως ασχολουνται με τον συγκεκριμενο καλλιτχενη και εχουν ορεξη να συζητησουν για αυτον.

Προφανως ο initiator του thread ειναι φανατικος οπαδος του οποτε δεν υπαρχει λογος να τον "κραζουμε" για τα γουστα του (ειναι και κοπελλα ρε καφροι ... ;D ;D)
Άντε με πείσες  ;D

Ελπίζω όταν ανοίξω το 13252 θέμα για τους Dream Theater να ισχύσουν τα ίδια ιδεώδη  :P

Για το νέο cd του, πέρα από ένα εκπληκτικό κομμάτι που ακούω στα ραδιόφωνα που περιγράφει τις αγωνίες όσων ξεπερνούν τα 40, δεν έχω άποψη.

Πάντως γενικότερα είναι από τους λίγους πλέον "έντεχνους" καλλιτέχνες που δεν είναι σκυλλάς...

Δεν είμαι οπαδός του αλλά μια γνώμη θα την πω αφού ζητήθηκε.... Ξεχωρίζει από τον συρφετό των "έντεχνων" (μαμώ τις ταμπέλες!!!) αλλά βγάζει πολύ μοιρολόι και κλάψα για τα γούστα μου... Δέίχνει σεμνός και με ροκ ακούσματα έχει μαμάτη live μπάντα, καλές ενορχηστρώσεις, αλλά είναι σίγουρα επιτηδευμένος όπως κάποιος προανέφερε και ... αυτό το μοιρολογιάρικο ύφος του πολύ βαρετό το βρίσκω στην τελική... Σίγουρα καλός για νανουρίσματα μαζί με τον έτερο "έντεχνο" θιασώτη Γ. Κότσιρα...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κατά τη γνώμη μου είναι από τους σημαντικότερους και καλύτερους τραγουδιστές σήμερα στην Ελλάδα. Η φωνή του είναι πολύ προσωπική και τη χρησιμοποιεί πολύ ταιριαστά στα τραγούδια του (αν και, για να το θέσω έτσι, δε θα ήθελα να είναι έτσι η φωνή μου). Έχει γράψει πραγματικά καταπληκτικά τραγούδια, αν και λίγο μόνοπατος όντως στο συναίσθημα που βγάζει. Πάντως συνολικά είναι από τους καλλιτέχνες που εκτιμώ πολύ, σε live είναι καταπληκτικός και το group του είναι φοβερό πάντα. Αν κράταγα λίγους Έλληνες που πραγματικά μ'αρέσει να ακούω (σημερινούς πάντα) θα ήταν ανάμεσά τους σίγουρα, μαζί με Αρβανιτάκη, Περίδη και κανα δυο τρεις άλλους ακόμα. "Καθρέφτης", "Ταξίδι", "Ο Προσκυνητής", "Βυθός", "Requiem", γενικώς οι δίσκοι του "Ο Δρόμος, Ο Χρόνος και ο Πόνος" και "Ανεμοδείκτης" είναι για μένα πραγματικά φανταστικές δουλειές. Both thumbs up! :)

Μου είπανε λοιπόν ιστορία από συναυλία του Αλκίνοου στη Λευκωσία (ο οποίος παίζει αύριο στη Ρόδο, αλλά χου κέρς)

Ξεκινώντας τη συναυλία του άρχισε να λέει το πόσο χάλασαν ο Κύπριοι θεατές οι οποίοι κάνουν φασαρία στις συναυλίες και μιλάνε και δεν προσέχουν τον καλλιτέχνη.

Πριν λοιπόν το ενκορ, βγαίνει ο κος εξοργισμένος και αρχίζει ένα λογίδριο, ότι

"Όσοι μιλούσατε πριν να φύγετε τώρα να χαρούν οι άλλοι τη συναυλία, και εγώ σήμερα είχε γεννέθλια η μάνα μου και παντρευόταν και ο φίλος μου ο Τάκης, αλλά είμαι εδώ γα συναυλία" (40 ευρώ το εισιτήριο) και άλλα τέτοια όμορφα.

Evilnye είπε:
Μου είπανε λοιπόν ιστορία από συναυλία του Αλκίνοου στη Λευκωσία (ο οποίος παίζει αύριο στη Ρόδο, αλλά χου κέρς)

Ξεκινώντας τη συναυλία του άρχισε να λέει το πόσο χάλασαν ο Κύπριοι θεατές οι οποίοι κάνουν φασαρία στις συναυλίες και μιλάνε και δεν προσέχουν τον καλλιτέχνη.

Πριν λοιπόν το ενκορ, βγαίνει ο κος εξοργισμένος και αρχίζει ένα λογίδριο, ότι

"Όσοι μιλούσατε πριν να φύγετε τώρα να χαρούν οι άλλοι τη συναυλία, και εγώ σήμερα είχε γεννέθλια η μάνα μου και παντρευόταν και ο φίλος μου ο Τάκης, αλλά είμαι εδώ γα συναυλία" (40 ευρώ το εισιτήριο) και άλλα τέτοια όμορφα.
Είναι και ο ίδιος Κύπριος αν θυμάμαι καλά. Μπορεί λοιπόν να έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση με το κυπριακό κοινό και αντίστοιχες απαιτήσεις από αυτό. Σωστά ή λάθος, δεν το ξέρω και δεν είμαι Κύπριος ώστε να μπορέσω να το ερμηνεύσω - αν και ομολογώ ότι είναι λίγο τοπικιστικό το σενάριο.

Πάντως έχω δει αρκετές συναυλίες του Ιωαννίδη, σε διάφορους χώρους και με διαφορετικό κοινό ανά περίπτωση και δεν έχει βγάλει ποτέ διάγγελμα τέτοιου είδους για να συμφωνήσω ότι γενικά κάνει τέτοια κόλπα.

...και καλό θα ήταν σε τέτοια θέματα να μην παίζουμε σπασμένο τηλέφωνο...

Αν είμαστε σίγουροι και έχουμε ιδία άποψη για κάτι, τότε και μόνο τότε έχουν αξία τα λεγόμενα μας...

Βασικά η ιστορία είναι άμεση μεταφορά από φίλη μου η οποία παρευρέθηκε η ίδια και όσο ξέρω επίσης ένθερμη υποστηρήκτρια του συγκεκριμένου καλλιτέχνη. Ομολογώ πως μάλλον δεν έπρεπε να τη γράψω αλλά μου έκανε εντύπωση (αρκετά κωμική και διασκεδαστική) και είπα να την πω.

Ναι Κύπριος είναι όντως.

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back