Alice In Chains - Jerry Cantrell sound (We die young) by haryy

Χάρης Γερουλάκης

haryy

Μέλος
Πόντοι
98
Όποτε μπαίνει αυτό το κομμάτι, η τρίχα πάει κάγκελο άρα ήταν απλό πράγμα να με παρακινήσει να βρω λίγη από τη μαγεία του ήχου του Cantrell στη συγκεκριμένη κομματάρα (και δισκάρα!). Μετά από ώρες επί ωρών μελέτης, ο σκοπός μου ήταν να πλησιάσω τον ήχο του με ένα ενισχυτή και χωρίς πολλά tracks (πχ ακούγεται να έχει προσθέσει και ψηλότερη οκτάβα στο riff, όπως και ότι έχει χωρίσει τον ήχο του σε 3 μέρη σαν crossover όπου κάθε ενισχυτής αναλαμβάνει μπάσα, μεσαία ή πρίμα). Οπότε ο engl powerball μου έκανε την τιμή να με φέρει εκεί που ήθελα κατά 80%, άρα είμαι ένας happy camper που λένε και οι ξένοι, χοχο. Το vox είναι τελείως επικουρικό και έβαλα μόνο αυτό γιατί ήθελα να δω αν θα μου άρεσε ο ήχος της κιθάρας με φτωχή υποστήριξη backing tracks.
Ελπίζω να σας αρέσει. Enjoy και στο φωτορεπορτάζ θα βρείτε όλες τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες για το ποιόν του ήχου!

Attachments

• cab.jpg
    cab.jpg
    108.8 KB · Εμφανίσεις: 0
  • engl powerball with 1 sm57 and closed vintage cab.jpg
    engl powerball with 1 sm57 and closed vintage cab.jpg
    97.6 KB · Εμφανίσεις: 0
  • jerry cantrell.wav
    jerry cantrell.wav
    23.7 MB
  • sm57.jpg
    sm57.jpg
    52.1 KB · Εμφανίσεις: 0
  • tube screamer.jpg
    tube screamer.jpg
    58.5 KB · Εμφανίσεις: 0
Με λιγότερο gain και bass θα ήσουν σχεδόν ακριβώς μέσα.Πολύ καλό.

Όλα καλά με την προσπάθεια για τον ήχο του Cantrell...Τα φωνητικά τι τα ήθελες,βρε έρμε;😁
Βέβαια το ίδιο θα ρωτούσα οποιονδήποτε δοκίμαζε να τραγουδήσει Staley μιας που μιλάμε για την ίσως κορυφαία χροιά στην ιστορία του Rock/Metal.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back