ALESIS Fusion 6HD

nikosvaiou

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Σκευτομαι να αγορασω το ALESIS Fusion 6HD.Ειναι καλη επιλογη? Εχω ακουσει οτι τα ALESIS ειναι γενικοτερα δυσχριστα. Αληθευει αυτο με το συγκεκριμρνο μοντελο? Θα ηθελα την γνωμη σας γιατι δεν ειμαι πληκτρας... Ευχαριστω

Είναι πολύ καλό workstation και λίγο αδικημένο από το αγοραστικό κοινό και το promotion της ίδιας της Alesis. Για την ακρίβεια, είναι αρκετά μεγάλη ευκαιρία για την τιμή που έχει αυτή τη στιγμή.

Σχετικά με την ευχρηστία του, έχει σημασία η προηγούμενη εμπειρία σου πάνω σε synths.

Αφού δεν είσαι πληκτράς θα χρειαστείς κάποιο χρόνο προκειμένου να συνηθίσεις το χειρισμό και τις δυνατότητες ενός σοβαρού workstation, οποιοδήποτε κι αν αγοράσεις.

Το καλό από την άλλη είναι ότι δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις συνήθειες όπως αναγκάζονται πολλοί που χρησιμοποιούν για χρόνια μηχανήματα συγκεκριμένης εταιρίας και κάποια στιγμή αγοράζουν synth άλλης μάρκας και χάνουν τη μπάλα (π.χ. από Korg να πας σε Yamaha), αυτό είναι ακόμα δυσκολότερο. Εσύ θα συνηθίσεις εξ' αρχής με αυτό που θα πάρεις και θα μάθεις σταδιακά να δουλεύεις με αυτό. :wink:

Παντως απο αυτά που είδα στην σελίδα του ως προδιαγραφές, καθώς και τα mp3 που άκουσα, είναι αξιο μεγάλης προσοχής για την τιμή του. Εχει μια καλή σελίδα για αυτό στο site της alesis.

Επίσης με εντυπωσίασε το γεγονός του hard disk recording και μάλιστα με δυνατότητες editing καθώς και το resampling

για τα 1550 ευρώ που πουλιέται στην Ελλάδα και για τα πλούσια χαρακτηριστικά workstation ειναι αξιοπρόσεκτο

Οτάν ένα συνθ έχει μηχανή για physical modeling είναι αδύνατον να μην το πάρεις στα σοβαρά.

Εχω το ΜΟΤΙΦ που θεωρείται το πιο δύσκολο αλλά ακόμα να ιδρώσει το αυτί μου.

Kilon η physical modelling μηχανή του δεν αξίζει τίποτα.

Για μένα καταρχήν δεν είναι καν ολοκληρωμένη εφόσον δεν περιέχει άλλα μοντέλα πέρα των πνευστών τα οποία ουδεμία σχεση έχουν με αυτά του Motif ES (PLG 150 VL) και φυσικά των Triton (Moss) και Trinity (V3 και Plus Versions).

Κατά την άποψη μου όσον αφορά την physical modelling μηχανή του δεν αξίζει.

Σε γενικές γραμμές είναι ενδιαφέρον synth πάντως σε ανταγωνιστική τιμή.

Όσο για τη δυσκολία χρήσης, όπως προειπώθηκε είναι κάτι σχετικό.

Φιλικά Νίκος

noiz

Παιδιά sorry γι αυτό κάτι δοκίμαζα σχετικά με description links και πόσταρα δοκιμαστικά.

Πως σβήνω το post αυτό; Δεν βλέπω πουθενά επιλογή "διαγραφή"

Kilon η physical modelling μηχανή του δεν αξίζει τίποτα.
Για μένα καταρχήν δεν είναι καν ολοκληρωμένη εφόσον δεν περιέχει άλλα μοντέλα πέρα των πνευστών τα οποία ουδεμία σχεση έχουν με αυτά του Motif ES (PLG 150 VL) και φυσικά των Triton (Moss) και Trinity (V3 και Plus Versions).

Κατά την άποψη μου όσον αφορά την physical modelling μηχανή του δεν αξίζει.

Σε γενικές γραμμές είναι ενδιαφέρον synth πάντως σε ανταγωνιστική τιμή.

Όσο για τη δυσκολία χρήσης' date=' όπως προειπώθηκε είναι κάτι σχετικό.

Φιλικά Νίκος[/quote']

Νίκο δεν έκρινα το πόσο καλή είναι η ύπαρξη της pm του fusion απλώς είπα οτι και υπάρχει και μόνο λέει πάρα πολλά για το μηχάνημα. Αυτά που αναφέρεις είναι εξτρά ενω στο fusion περιλαμβάνεται.

εξάλλου ας μην ξεχνάνε οτι το ΜΟΤΙΦ ES6 κάνει 1700 (με την PLG 150 VL αναβαίνει στα 2000) αυτό το μαραφέτι κάνει μόνο 800-1000 ευρώ. Τεράστια διαφορά. Ας μην γελιόμαστε αν τα βάλουμε κάτω θα δούμε γιατι το καθένα κοστίζει τόσο.

Οσο όμως και να λατρέυω το μοτιφάκι μου υποκλίνομαι στο fusion γιατι αυτά που προσφέρει είναι τόσο πολλά που δεν μπορείς παρα να το πείς σοβαρή πρόταση αγοράς.

Ο λόγος που δεν το διάλεξα όταν ήταν να πάρω το μοτίφ , ήτανε ,απο τα λίγα που είχα ψάξει, οτι είναι λίγο αναξιόπιστο και έχει μιά φήμη οτι βγάζει προβλήματα ενώ το μοτιφ έχει τη φήμη οτι είναι σκυλί (και επίσης λόγω του 1GB RAM, και των πολύ καλών ακουστικών ήχων) οπότε προτίμησα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Σίγουρα όμως είναι μια πάρα πολύ καλή αγορά.

Αλήθεια νικο τι γνώμη έχει γιa την PLG 150 VL ? αξίζουν οι επεκτάσεις του ΜΟΤΙΦ???

Οι επεκτάσεις του motif es που αξίζουν για εμένα προσωπικά είναι οι PLG 150 VL(Physical Modelling), PLG 150 DX (FM Synthesis της παλιάς σειράς DX της ΥAMAHA) και PLG 150 AN (Analog Modelling).

Eίναι όπως καλά γνωρίζεις 3 διαφορετικά expansions που σου δίνουν τις δυνατότητες που ανέφερα στις παρενθέσεις.

Απο την άλλη η Μoss (η πλακέτα φαίνεται στο icon μου) για το Triton Extreme που έχω μεταξύ άλλων διαθέτει όλα τα παραπάνω συν αλγόριθμους για EP και Οrgan Model (όλα σε μία expansion, την Exb Moss η οποία κόστιζε παραπάνω μεν αλλά σε αποζημίωνε με όλες αυτές τις δυνατότητες.)

Οσο για την 150PLG VL είναι πολύ δυνατή για φυσικά ακουστικά όργανα (βιολί πνευστά κτλ).

Κρίμα που ο αντικαταστάτης του (Motif XS) δεν παίρνει αυτές τις expansions. Ομοίως Μ3 και OASYS απο την Korg δεν παίρνουν Physical Modelling Expansion. Έχουν analog modelling αλλά όχι Physical και είναι να απορεί κανείς γιατί.

Και κάτι τελευταίο. Αν στο motif βάλεις και ενα ΒC3 (είστε τυχεροί εσείς οι motifάδες διότι το motif διαθέτει direct input λόγω του οnboard breath to midi converter που έχει και δεν χρειάζεστε εξωτερικό breath to midi converter) τότε θα καταλάβεις οτι το physical modelling είναι must.

Aν ήταν να έβαζα μια από όλες τις expansion σε motif τότε σίγουρα θα επέλεγα την PLG 150 VL ως πρώτη προτεραιότητα.

Λοιπόν επανέρχομαι και λέω με κάθε σιγουριά όσον αφορά το Physical Modelling του συγκεκριμένου synth (ALESIS):

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Όσο για τα υπόλοιπα δεν τα τσέκαρα καθόλου. Μιλάω μόνο για Physical Modelling.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Επειδή τυχαίνει να έχω το Ζ1, την PLG150 VL και το VL70m, αναφέρω ότι κανένα δεν είναι σαν το VL 1, (στο Physical modelling πάντα) ας μη γελιόμαστε. Τα υπόλοιπα μόνο με πολύ προσεκτικό programming μπορούν να έχουν κάποια ικανοποιητικά αποτελέσματα αλλά πάντα υποδεέστερα του VL ακόμη και τα υποπροϊόντα της ΥΑΜΑΗΑ δεν μπορούν να το φτάνουν.

Είπον :.

Φίλε frhodes 88 διαφωνώ αλλά ίσως αυτό να συμβαίνει λόγω υποκειμενικότητας. Θεωρώ τη σειρά VL πολύ καλή αλλά θεωρώ οτι υστερεί στο εξής. Ενώ κάνει πολύ καλή μίμηση στο όργανο που μιμείται αναπαραγει πιστά μόνο το φυσικό όργανο. Τι εννοώ ακριβώς θα αναρωτηθείς προφανώς.

Πχ έχω ακούσει φυσικό βιολί απο Ζ1 και VL1 και VL-70. Μου άρεσαν όλα πάρα πολύ. Όταν όμως ήθελα να ακούσω βιολί που να θυμίζει φυσικό βιολί με χρήση octaver και ενισχυμένες αρμονικές που προέρχονται απο τις ανακλάσεις τις γέφυρας όταν ο βιολιστής αλλάζει τη γωνία και το σημείο επαφής δοξαριού και χορδής μόνο το Ζ1 με ικανοποίησε. Ταυτόχρονα και η moss που είναι στην ουσία η μηχανή του Z1 συμπεριφέρεται το ίδιο.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη μίμηση κλαρίνου. Το Z1 πραγματικά τα σπάει.

Οφείλω να ομοογήσω όμως οτι το VL-1 δεν το έχω ψάξει πολύ και ίσως πάλι να είμαι και υποκειμενικός. Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα αλλά δεν θέλω να μακρηγορώ.

Θα ήθελα μόνο να μου πεις πόσα και ποια μοντέλα σύνθεσης περιέχονται στο VL-1.

Όπως ξέρεις το Z1 αλλά και η moss κάνουν και analog-organ-ep αλλά και vpm modelling.

Φιλικά Νίκος

frhodes 88 είπε:
......... αναφέρω ότι κανένα δεν είναι σαν το VL 1, (στο Physical modelling πάντα) ......
Φίλε Νίκο νομίζω ότι ήμουν σαφής

Ok πάσο...προφανώς είμαι υποκειμενικός.

Θα ήθελα να μου πεις εφόσον το έχεις δουλέψει το όργανο ποια μοντέλα σύνθεσης physical περιλαμβάνει. Το έχω βρει σε σχετικά καλή τιμή αλλά δεν μπορώ να το ακούσω. Αν γνωρίζεις θα με βοηθούσες πολύ. Ευχαριστώ

Trending...

Νέα θέματα

Back