Ακριβός εξοπλισμός που δεν μετανιώσαμε

Πόντοι
98
Νομίζω θα είχε ενδιαφέρον να δούμε ο καθένας τι δεν μετάνιωσε έχοντας δώσει αρκετά βαλάντια.

Προσωπικά έχω να πω για το παλιό, λαμπάτο, Tonebone Hot British για το οποίο έδωσα 200 και βάλε ευρώ, που είναι πολλά για πετάλι distortion, αλλά πρόκειται για μαγικό κουτί που πετυχαίνει ήχους απο SRV και Santana μέχρι και Iron Maiden και Metallica.

Τι έχετε ακριβό στην συλλογή σας που σας δικαίωσε σε βάθος χρόνου;

τα έχω ξαναγράψει...αλλά...

για εμπέδωση...

το 1979 ήμουν δεν ήμουν 22.

Βρέθηκε ευκαιρία να αγοράσω μια αληθινή κιθάρα.

Κάποιος πουλούσε δυο fender.

Εκείνη την εποχή τις βλέπαμε μόνο σε βιτρίνες.

Σχεδόν ούτε ξέραμε τι μαγνήτες είχαν, πότε πούλησε ο Leo το εργοστάσιο, ξέραμε ίσως ότι ο Clapton και ο Richie είχαν στρατοκάστερ και οι Status Quo τελε...

Ο τύπος πούλαγε μια στρατο και μια τελε ντελούξ.

Ήμουν τύπος στρατο, και η πρώτη μου και μοναδική μέχρι τότε κιθάρα ήταν ένας γιαπωνέζικος κλώνος στρατο. Πήγαινα με τα χίλια.

Όμως η ντελούξ ήταν άλλο ...ζώο.

Πρώτη φορά έβλεπα κάτι τέτοιο.

Λίγο αυτή η διαφορετικότητα, η αίσθηση του βάρους, το ξανθό σύνολο, οι τεράστιοι widerange και αυτή η λέξη "ντελούξ" τραβούσαν σαν μαγνήτης.

Η τιμή για την στρατο ήταν αναμενόμενη. Για την άλλη έτσουξε.

Μόλις είχα πάρει υποτροφία στη σχολή μου.

Πήρα την απόφαση και έφυγα με το κουρσούμι παραμάσχαλα.

Πέρασαν σχεδόν 40 χρόνια...

απέκτησα κι άλλες κιθάρες.

αυτή είναι η κιθάρα μου.

Ποτέ δεν βρέθηκε μια στιγμή να βρεθεί κάτι να κάτσει δίπλα της σαν διεκδικητής.

Όσοι την πιάσανε λέγανε απλά..."wow" πριν καν φορεθεί ο όρος εδώ...

ό,τι αγόρασα μετά, ήταν απλά για δευτεράντζες.

αυτή είναι η κιθάρα μου.

Την eric johnson stratocaster μου. Την εχω χρόνια και απο τη πρώτη στιγμη που την έπιασα μέχρι σήμερα που την εχω διαλύσει στο παιξιμο δεν μπορώ να ξεκολλήσω απο αυτή, είναι ότι πιο δικό μου, ηχητικά, υπάρχει. Δεν μπορω καν να φανταστω να μην εχω αυτη την συγκεκριμένη. Αξίζει μέχρι τελευταίας δεκάρας.

το 1990 μετα απο 1000 κόπους και αρκετες  δοσεις με το Γαβριλο {και εγγυητη το δασκαλο μου μιας και ήμουν 15 χρονών} αποκτησα το 1ο μου Gabriel Apollo set.

ένα σετ που έχω μέχρι σημερα.

έχει φαει δεκαδες συναυλιες, -studio, τουρνε, κοπανηματα σε αμαξια  λεωφορεια και πλοια, έχει παιξει απο ροκ και σκυλαδικα μέχρι jazz και funk.

Eιτε κουρδισμενο χαμηλα ειτε ψηλα..το σετ σκοτώνει απλα.

Το σετ με καταλληλα δερματα παιζει απο Heavy metal μεχρι Jazz.

Για μένα ειναι το πιο all around set drums που μπορει ένας drummer να αποκτησει.

Μετα απο 25+ χρονια συνεχης χρησης, οι στροφες στην βιδα που σηκωνει τις χορδες  φαγωθηκαν.

Η μονη φθορα που έχει υποστει το σετ ολα αυτα τα χρονια...

πλακα ειχε ο Γαβριλος οταν ειδωθηκαμε μετα απο χμμ...25 σχεδον χρονια...

Μου λεει....

σε θυμαμαι ρε φιλε που σου εφερα το σετ στο σπιτι..πρεπει να ησουν 15 -16 χρονων......ποσο εισαι τωρα....?

41

Αφου εχουν περασει 100δες κιθαρες (οχι απαραιτηατα ολες δικες μου) απο τα χερια μου, μια ειναι που παραμενει στην κορυφη κι αν επρεπε να επιλεξω να κρατησω μια μονο κιθαρα θα ηταν αυτη

Fender custom telecaster 1974.

Ηχοι Gibson στο neck, tele στον bridge, και strat στην μεση

ειναι κι αυτη η φιγουρα του Keef που με εχει στοιχειωσει....... :o

Ολα οσα εχω μαζεψει μεχρι στιγμης. Δεν ειναι μεν ολα ακριβα αλλα καθε φορα σκεφτομαι να δωσω κατι για να χρηματοδοτησω κατι αλλο και ποτε δεν βρισκω αυτο το οποιο να περισσευει απο το rig μου (κ δεν το λες και μικρο με 15πεταλια κ 4 κιθαρες). Παντως ενα ακριβο πεταλι το οποιο εχω λιωσει και το θεωρω αναντικαταστατο, ως λατρης του delay, ειναι το eventide timefactor μου.

Korg pa1x pro 3,200e  το 2007 & Triton Classic από smartnoiz 600e... ακόμη βγάζουν λεφτά από live ενώ συνολικά από τότε που αγοράστηκαν πρέπει να έχουν βγάλει από live γύρω στα 12,500e σύνολο :P

σύντομα όμως θα πρέπει να συνταξιοδοτηθούν για νεότερα μοντέλα.... >:(

qesh είπε:
Αφου εχουν περασει 100δες κιθαρες (οχι απαραιτηατα ολες δικες μου) απο τα χερια μου, μια ειναι που παραμενει στην κορυφη κι αν επρεπε να επιλεξω να κρατησω μια μονο κιθαρα θα ηταν αυτη

Fender custom telecaster 1974.

Ηχοι Gibson στο neck, tele στον bridge, και strat στην μεση

ειναι κι αυτη η φιγουρα του Keef που με εχει στοιχειωσει....... :o
συνάδελφε τους τρώμε όλους ! είμαστε 2!  ;D

dimsonic είπε:
συνάδελφε τους τρώμε όλους ! είμαστε 2!  ;D
Αλλη κιθαρα εχει ο συναδελφος

1974_Fender_Telecaster_Custom_567309.jpg

και αλλη εσυ

http://www.newtonsguitarshop.co.uk/ekmps/shops/newtonsguiter/images/sold-1974-fender-usa-telecaster-deluxe-tremolo-brown-electric-guitar-[2]-1525-p.jpg[/img]

;D

Στα περισσότερα λίγο πολύ ήξερα τι να περιμένω

Δικαίωση και τύχη μπορώ να θεωρήσω μόνο την πρώτη ακριβή κιθάρα μου

Ένα μεταλοκιθαρο σε στυλ Les paul . Schecter Hellraiser solo 6

Δεν θυμάμαι γιατί την επέλεξα και το σκεφτόμουν όταν έκανα την παραγγελία

Ήμουν Κομοτηνή τότε . Μπαίνω στο κατάστημα πιάνω το μπλα μπλα . Κοιτάζουμε κιθάρες στο ίντερνετ κυρίως σέκτερ . Δεν θυμάμαι τι και πως αλλά καταφέρνει και μου την φέρνει αρκετά φθηνότερα από Τομαν , telesound κλπ . Στο κουτί της κανονικά με τα Άλλεν κλπ

Είναι η μόνη κιθάρα που αγόρασα ποτέ και ήταν τέλεια απ το πρώτο λεπτό που την έβγαλα απ το κουτί. Χωρίς το παραμικρό ψεγάδι

Μαζί θα γεράσουμε. Δεν με πρόδωσε ποτέ σε κανένα τομέα 8-9 χρόνια

Original 1966

13433-241117170823.jpeg

Από ό,τι άλλο και να έχω nothing comes close.

Χμμμ ίσως αυτό, αλλά μας το άφησε ο παππούς και δεν ξέρω ακόμα να το λαλήσω όπως πρέπει.

13433-211117111417.png

To Kemper. Ξέρω πως πολλοί είναι δύσπιστοι, αλλά το θεωρώ μακράν την καλύτερη αγορά που έχω κάνει, και ίσως τη μεγαλύτερη κιθαριστική εφεύρεση μετά τις fender, τις gibson και τους marshall...τόσο πολύ μ'αρέσει  ;D

Κουφη Λεοπαρδαλη είπε:
Προσωπικά έχω να πω για το παλιό, λαμπάτο, Tonebone Hot British για το οποίο έδωσα 200 και βάλε ευρώ, που είναι πολλά για πετάλι distortion, αλλά πρόκειται για μαγικό κουτί που πετυχαίνει ήχους απο SRV και Santana μέχρι και Iron Maiden και Metallica.
Και εγώ για το παρεμφερές Tonebone Plexitube που είναι το μεγάλο αδερφάκι του Hot British, θα έλεγα ότι δεν μετάνιωσα το σχετικά μεγάλο ποσό που έδωσα για πετάλι (γυρω στα 340 ευρώ).

Η πλάκα είναι ότι ήμουν ευχαριστημένος με το od/dist που χρησιμοποιούσα μέχρι τότε, και ότι κοροϊδευα τους μπουτικ-άδες που έδιναν τόσα πολλά λεφτά σε πετάλια, αλλά όταν το άκουσα έπαθα σοκ.

Βέβαια από πλευρά αξιοπιστίας με ''πούλησε εν ώρα υπηρεσίας'' και αναγκάστηκα να το επιστρέψω, και το καινούργιο προϊόν που μου έστειλαν μου έκανε και αυτό κάποια νερά, αλλά παρ'όλα αυτά δεν το μετάνιωσα γιατί είναι κατ'εμέ το απόλυτο overdrive/distortion πετάλι, παρά το προβλήματα αξιοπιστίας που δυστυχώς έχει.

Πήρα για back up ένα carl martin plexitone , το οποίο δεν με τρέλανε, αν και σε κάποιους φίλους μου αρέσει πιο πολύ από το plexitube.  Αλλά για μένα το plexitube παραμένει το απόλυτο πετάλι.

Όσον αφορά τις κιθάρες, δεν μετάνιωσα τα λεφτά που έδωσα για την Gibson LP traditional 2016. Ήταν η απόλυτη LP για μένα, όσον αφορά τα specs, το χρώμα κτλ, παρότι υπήρχαν και ακριβότερες:  Δεν ήθελα την στάνταρντ/custom, δεν ήθελα high performance, δεν ήθελα coil split, ήθελα traditional weight relief και όχι chambered,  δεν ήθελα ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ grade flame, και ήθελα μόνο το συγκεκριμένο χρώμα (light burst) με το διακριτικό AA flame στο καπάκι. H απόλυτη les paul για τα δικά μου γούστα.

Αν εξαιρέσω πολύ ακριβότερο εξοπλισμό ( Fender/Gibson Custom Shop one-offs/limited editions, vintage κιθάρες/ενισχυτές κτλ.)  που αγόρασα για καθαρά επενδυτικούς λόγους, μάλλον θα έλεγα αυτά. Συγχωρέστε μου το "άλλα αντί άλλων" της φωτογραφίας ( ΙΟΝ αμυγδάλου πανω στον Jubilee, ενα παλιό Pixel που ξέθαψα από την αποθήκη και ένα... ζαντολάστιχο  ;D) , αλλά αυτή είχα πρόχειρη...  ;D

Τέλοσπαντων, ένας 1987 Marshall Silver Jubilee 2554 (NOS) και μία Les Paul από το Custom Shop (Jimmy Page #1 Custom Authentic replica) με Brazilian Rosewood και original PAFs

IMG_0249.JPG

βασικα τα περισσοτερα μηχανηματα που ευχαριστηθηκα ηταν φτηνα η μετρια σε τιμη. Απο τα ακριβα το καλυτερο μου πρεπει να ειναι ο AER

– Compact 60-3

σκυλος, τον εχω χρονια, περιοδειες, ταξιδια, αεροπλανα βαπορια κτλ..  ;D μεχρι και punk εχει παιξει σε θεατρα, λαιβ με δυο οργανα η φωνη..

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back