blue είπε:
To boomerang ,το 2880 και τα ακριβα delay ειναι ηδη αρκετα πιο πανω απο το budget , αλλα θα με ενδιεφερε να γραψεις μερικα πραγματα για τα ακριβα που εχεις δοκιμασει, ισως σε καποιο αλλο θεμα
όντος τα λεφτά ξεφεύγουν λίγο αλλα πάλι είσαι κάτω από το χιλιάρικο και παίρνεις serious μηχάνημα!
σε σχέση με τα ποιο ακριβα λούπερ που λέγαμε :
ένα από τα καλύτερα λούπερ που έχω παίξει και που δεν θα φύγει ποτέ από το rig μου είναι το looper elite της maneco.
http://manecolooper.tripod.com/ . έχει ώς βάση 2 16second delay σε σειρά. Επιπλέον έχει 2 φίλτρα (low, band, και high pass) από τα οποία το ένα έχει επιλογή για κίνηση, έιδος κυμματομορφής, resonance κτλ. Επίσης ο τύπος έχει βάλει δυνατότητα ελέγχου ΟΛΩΝ των παραμέτρων του πεταλιού με expression πετάλια! Χαος! Δυστυχώς, απο όσο ξέρω η εταιρία αυτή έκλεισε και τα πετάλια της είναι ΥΠΕΡσπάνια και αρκετά ακριβά. Αν δείτε στην σελίδα του έχει πολλα μοντέλα με παρόμοια φιλοσοφία σε διάφορα μεγέθη και δυνατότητες! Αν βρείτε κανένα τέτοιο πετάλι να πωλείται μην χάσετε την ευκαιρία! και αν δεν το θέλετε, στείλτε pm να το πάρω εγω!!
επίσης είχα την τύχη να παίξω με το θρυλικό TC 2290 το οποίο για ένα μικρό διάστημα έβγαινε μαζί με ενα footswitch το οποίο το μετέτρεπε σε φοβερό λούπερ με πολλές δυνατότητες και ασύλληπτη ποιότητα ήχου!
τέλος, πρόσφατα δοκίμασα ένα
gibson echoplex... τα λόγια είναι περιττά. Με αυτό το μηχάνημα κάνεις οτι θες, όποτε θες, οπου θές, όταν θές...anyway, you get the picture. αξίζει ΚΑΘΕ ευρώ του. παρόλα αυτά, εμένα -θεωρώ τον εαυτό μου έμπειρο λουπεράκια - μου πήρε 2 ώρες εντατικό διάβασμα και 2 μέρες πρακτική για να καταφέρω κάποια βασικά πράγματα και μερικά απο τα ποιό εξεζητημένα. στο τέλος ένιωθα λές και πήρα PhD.
για την ιστορία να πούμε οτι σε ακόμα ποιο μεγάλες κατηγορίες (τιμής) παίζουν οι παππούδες των λούπερς : Maestro echoplex = Το κορυφαίο αναλογικό tape echo
και το oberhaim echoplex, απο όσο γνωρίζω, η πρώτη προσπάθεια για μίμιση του πρώτου σε ψηφιακό μηχάνημα (αυτό πήρε στην συνέχεια η
gibson ώς βάση για να βγάλει το δικό της)
σίγουρα έχω ξεχάσει πολλά οπότε όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τσεκάρει την σελίδα
http://www.loopers-delight.com/loop.html ... το όνομα τα λέει ολα!
Ελάτε να καούμε παρέα! ;D