• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Ακουστική Project Studio

αν προκειται για drums δεν νομιζω οτι εχεις καποιο master fader οποτε το ARC δεν θα ναι και πολυ αποτελεσματικο αλλα απο την αλλη η ιδεα της μετρησης ειναι καπως ετσι με τη μονη διαφορα οτι οι εταιριες ακουστικων μελετων που κανουν τετοιες μετρησεις με ακριβη και ακριβο  εξοπλισμο ειναι μια καπως δαπανηρη επιλογη. με ενα μικροφωνο και ενα spectrum analyser software θα μπορεσεις να παρεις μια ιδεα απο το τι πραγματικα υπαρχει στο χωρο οταν παιζεις drums και υστερα να επεμβεις αναλογως στη διαμορφωση του χωρου σου

Ρε παιδιά επειδή έχω σοβαρό πρόβλημα αποφάσισα να απευθηνθώ σε έναν ειδικό. Γνωρίζετε κανέναν στην Θεσσαλονίκη που να ασχολείται σοβαρά με ηχοαπορροφήσεις;

Φίλε crabsody σου παραθέτω εδώ μερικές ιστοσελίδες με ιδέες και tips, που μαζέυω κατά καιρούς:

Μια λίστα με links από την φοβερή ιστοσελίδα του johnlsayers

http://www.johnlsayers.com/phpBB2/viewtopic.php?f=3&t=5930

Ιδού τι κάνανε άλλοι για τα drums:

http://www.johnlsayers.com/phpBB2/viewtopic.php?f=3&t=7814

Panels:

http://www.johnlsayers.com/phpBB2/viewtopic.php?t=4581

Εδω μερικά σχέδια για ακουστική δωματίου και έυκολη και προσιτη κατασκευή:

http://www.johnlsayers.com/HR/index1.htm

DIY Panels:

http://www.johnlsayers.com/phpBB2/viewtopic.php?f=3&t=10297

Links με σελίδες και εικόνες DIY κατασκευών:

http://www.johnlsayers.com/phpBB2/viewtopic.php?f=3&t=10304

Φιλικα

Ψάχνομε γενικά για εταιρίες που κάνουν αυτή τη μελέτη για την ακουστική του χώρου και το πώς θα έπρεπε να στηθεί σωστά μια αίθουσα είτε για recordings είτε για πρόβες. Κόσμε του noiz αν έχετε προηγούμενες εμπειρίες ή ξέρετε κάποια καλή εταιρία εδώ στην χώρα μας θα με βοηθούσε πάρα πολύ  ;D

Ευχαριστώ!

φιλε μου εστειλα mail σε 15 εταιριες μονωσεων (παντός τύπου) και μόνο 1 αξιωθηκε να μου απαντήσει. είναι η εταιρία acou στα εξαρχεια και ειναι ο κ. Ψαράς αν θυμαμαι καλά.

Μου απαντησε και καναμε και ραντεβού στο γραφείο του να τα πούμε σε πρώτη επαφή.

Είναι πολύ καλός και αναλόγος τι θες να κανεις κ τι μπατζετ εχεις σου βγαζει κ εναλλακτικές.

Είναι επαγγελματιας κ θα τον πληρωσεις ΚΑΛΑ να ξερεις...αλλα εγω ότι και να σου πω θα ειναι λίγο, acou.gr (νομιζω) απο εκει βρες το email του μπορει να αργησει να σου απαντήσει καμια βδομαδα αλλα θα απαντησει κ θα σου κλείσει κ ραντεβού καλη τυχη

δεν μπορώ ότι βοήθησε και πολύ η acou. Πάντως το ίδιο πρόβλημα με σένα έχουμε γενικά δεν έχουμε βρει έναν άνθρωπο να δει την κάτοψη τις ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει να κάνει την μελέτη του και να μας απαντήσει με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Ίσως για Ελλάδα ζητάω πολλά....  Φίλοι του noiz δώστε τα φώτα σας παρακαλώ!  :'(

Μερικες φωτογραφιες και αναφορα σχετικα με τα ποσα χρηματα εχεις σκοπο να διαθεσεις θα βοηθουσε.

Η ακουστικη μελετη ενος χωρου καθως και παραδοση καποιου ολοκληρωμενου σχεδιου ειναι παρομοια με αυτη ενος αρχιτεκτονα, αλλωστε τετοια σχεδια γινονται απο μηχανικους ακουστικης.

Δυο τροποι υπαρχουν

1. Παραδοση-πληρωμη σχεδιου-μελετης και κατασκευη με ευθυνη του ενδιαφερομενου

2. Παραδοση σχεδιου-μελετη και ολοκληρωση της κατασκευης απο την εταιρεια-μηχανικο ακουστικης. Στην ουσια το κοστος του σχεδιου μπαινει μεσα στην κατασκευη αλλα και η ευθυνη ειναι του μηχανικου.

Νικος

Τελικά μετά από πολλά όχι και τρέξιμο αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την συμβουλή σου για την εταιρία καθώς και μας είχε δώσει μια πιο ολοκληρωμένη απάντηση.

Και πάνω από όλα την ευθύνη πρέπει να την υπογράψει κάποιος ειδικός.

Αμα θέλετε σύντομα θα σας έχω νέα.

Ευχαριστώ! ;D

πες μας τι θα συμφωνησεις να σου κάνουν και με τί κόστος!

Λεπτομέρειες δεν μπορώ να δώσω τουλάχιστον για την ώρα, αυτό που μπορώ να σας πω είναι σε γενικές γραμμές η υπογραφή κόστισε κάνα 30ρι ίσως παραπάνω.... Ανέλαβε σχεδιασμό μελέτη και οικοδομικά δηλαδή όλο το πακέτο.

Τον επιλέξαμε πάντως γιατί ήταν ολοκληρωμένα αυτά που μας είπε και το σημαντικότερο ότι έχουμε ένα χαρτί που λέει η τάδε κατασκευή κάνει αυτό το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για ένα pro studio.

Για HOME δουλειές πάντως την εταιρεία δεν θα την πρότεινα. Καθώς τσιμπάει πάρα πολύ.

Θέλω ακόμα μια ερώτηση. Ποιο είναι το ελάχιστο εφικτό όριο db για μια αίθουσα? Έχω ακούσει ότι στα 110db είσαι γενικά καλυμμένος αν οι μουσικοί παίζουν σε λογικές εντάσεις. Ισχύει?

Punk As Fuck είπε:
Θέλω ακόμα μια ερώτηση. Ποιο είναι το ελάχιστο εφικτό όριο db για μια αίθουσα? Έχω ακούσει ότι στα 110db είσαι γενικά καλυμμένος αν οι μουσικοί παίζουν σε λογικές εντάσεις. Ισχύει?

Τι εννοεις? ηχομονωση 110dB?

Νικος

Έχουμε μια αίθουσα πχ για πρόβες και ένα συγκρότημα που παίζει σε κάποια ένταση. Η μόνωση που έχει γίνει μπορεί να καλύψει κάποιες συχνότητες μέχρι κάποια db. Συνήθως υπάρχει πρόβλημα στις χαμηλές καθώς ταξιδεύουν και μπορούν να κάνουν αν πχ είσαι σε μια πολυκατοικία το ρετιρέ να τρίζει. Κάνοντας λοιπόν μια μελέτη κατασκευής της κάθε αίθουσας ο μελετητής είναι υποχρεωμένος να σου δώσει ένα standard db όριο στο οποίο δεν θα έχεις πρόβλημα στο να ενοχλείς κάνοντας την πρόβα σου. Το λεπόν :P τα 110 db είναι οκ?

Punk As Fuck είπε:
Έχουμε μια αίθουσα πχ για πρόβες και ένα συγκρότημα που παίζει σε κάποια ένταση. Η μόνωση που έχει γίνει μπορεί να καλύψει κάποιες συχνότητες μέχρι κάποια db. Συνήθως υπάρχει πρόβλημα στις χαμηλές καθώς ταξιδεύουν και μπορούν να κάνουν αν πχ είσαι σε μια πολυκατοικία το ρετιρέ να τρίζει. Κάνοντας λοιπόν μια μελέτη κατασκευής της κάθε αίθουσας ο μελετητής είναι υποχρεωμένος να σου δώσει ένα standard db όριο στο οποίο δεν θα έχεις πρόβλημα στο να ενοχλείς κάνοντας την πρόβα σου. Το λεπόν :P τα 110 db είναι οκ?
1. Η μελετη γινεται κατοπιν αυτοψιας του χωρου για να ληφθουν υποψιν ολες οι παραμετροι

2. Η ηχομονωση εξαρταται απο την κατασκευη.

3. 110 dB ειναι η ενταση μιας τυπικης προβας (κακως αλλα τελοσπαντων).

4. Αναλογα με την μελετη και την χρηματικο ποσο που θελετε να διαθεσετε θα εχετε και καλυτερα αποτελεσματα, αλλα η ηχομονωση σε dB  και τα εξοδα δεν ειναι αναλογα ποσα

Συνηθως ηχομονωση 60 dB εχει υπερπολλαπλασιο κοστος απο ηχομονωση 30 dB

Αποτι καταλαβα υπογραψατε με τον μηχανικο ακουστικης που θα αναλαβει την μελετη και κατασκευη του χωρου. Καλο ειναι να τον ρωτησει ολες αυτες τις λεπτομερειες ωστε να καταλαβει τι εχετε σκοπο να κανετε. Αφου επελεξες μηχανικο ακουστικης καλο ειναι να συνεχισεις μαζι του και απλα να βαλεις φωτογραφιες στο φορουμ, εχεις παρει το σωστο δρομο και προσελαβες επαγγελματια οποτε συνεχισε μαζι του.

Νικος

FABRICAUDIO είπε:
4. Αναλογα με την μελετη και την χρηματικο ποσο που θελετε να διαθεσετε θα εχετε και καλυτερα αποτελεσματα, αλλα η ηχομονωση σε dB  και τα εξοδα δεν ειναι αναλογα ποσα

Ξέχασες και τον χώρο. Ανάλογα τον χώρο που έχεις τι μόνωση μπορείς να κάνεις. πχ Ταβάνι κολώνες κτλ...
Ναι έγινε η επιλογή αυτή γιατί θέλουμε κάτι 100% όσο γίνετε σωστό και λειτουργικό για εμάς και τους μουσικούς. Απλά έχω και εγώ τις "αμφιβολίες" μου και είπα να ακούσω 2-3 γνώμες από το forum που εμπιστεύομαι.

Παιδια μπορει καποιος να μου πει τι ειδους υλικο ειναι αυτο που χρησιμοποιειο ο τυπος σε αυτο το βιντεακι?Συγκεκριμενα το εξωτερικο περιβλημα με τα πουλακια ;D.Σκεφτομαι να φτιαξω κι εγω μπασσοπαγιδες για το δωματιο μου αλλα θα ηθελα να ειναι καπως ομορφες αισθητικα οπως αυτες.

GEOfx είπε:
Παιδια μπορει καποιος να μου πει τι ειδους υλικο ειναι αυτο που χρησιμοποιειο ο τυπος σε αυτο το βιντεακι?Συγκεκριμενα το εξωτερικο περιβλημα με τα πουλακια ;D.Σκεφτομαι να φτιαξω κι εγω μπασσοπαγιδες για το δωματιο μου αλλα θα ηθελα να ειναι καπως ομορφες αισθητικα οπως αυτες.
Ο τύπος είπε "thin fabric from IKEA" οπότε είναι λεπτό ύφασμα απ'το ΙΚΕΑ. Δηλαδή μόλις τελειώσει η τοποθέτηση των πάνελ, απλά βάζεις από μπροστά το ύφασμα με το σχέδιο.

Ευχαριστω φιλε μου και κατι αλλο.Αυτα πως τα κρεμας σε ενα τοιχο?Η δεν υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τροπος?

GEOfx είπε:
Ευχαριστω φιλε μου και κατι αλλο.Αυτα πως τα κρεμας σε ενα τοιχο?Η δεν υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τροπος?
Δεν ξέρω στο βίντεο πως είναι τοποθετημένα, το μόνο που έχω δει εγώ, είναι με φαρδύ πλαστικό (όχι αυτό με τη τσόχα) velcro. 

Νέα post

Trending...

Νέα θέματα