κάποτε στα 80ς, ήταν τεράστια επιτυχία στο Ελάντα μας, η επανεκτέλεση του "δεν θέλω την συμπόνια κανενός" από τα Παιδιά από την Πάτρα...
ο φίλτατος Τζιμάκος λοιπόν στις παραστάσεις του, ξεκινούσε στην εισαγωγή του και αφού μετά από μερικά δεύτερα το έκοβε απότομα, έλεγε στο κοινό του (το παροιμιώδες πια για τα άτομα της ηλικίας μου) "
Χαρήκατε?... δεν το παίζουμε"...
λυπάμαι Βασίλη (?), αλλά θα το χρησιμοποιήσω και σε σένα αλλά και σε όσους πιστεύουν ότι από κάποια "λειψά" χαρακτηριστικά ως
μοναδικό κριτήριο μπορούν να καταλήξουν
αξιόπιστα σε αγορά μιας οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής...
ας επαναλάβω λοιπόν για πολλοστή φορά σαν σπαστικός ξενέρωτος δασκαλάκος, ότι τα
specs (κι αυτό όταν τα reference τους είναι κοινά και όχι
έντεχνα ασαφή), μόνο "
ενδείξεις" ηχητικής ποιότητας μπορούν να καταδείξουν και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν είναι
επαρκής λόγος για την επιλογή ή απόρριψη κάποιου μοντέλου σε μια σύγκριση (αλήθεια, δεν αναρωτηθήκατε ποτέ ότι θάταν πολύ "εύκολο" έτσι και ότι δεν θα σύμφερε τις ανταγωνιστικές εταιρείες που ήδη εσκεμμένα κάνουν ότι μπορούν να αποπροσανατολίσουν τον καταναλωτή?) ...
η περίπτωση όσων αναφέρεις είναι παράλληλα και ένα χαρακτηριστικο παράδειγμα προς αποφυγή και θα μου επιτρέψεις με όλο το θάρρος να τα χρησιμοποιήσω χωρίς παρεξήγηση...
η "
Απόκριση συχνότητας" χωρίς να ξέρουμε την διακύμανση της
απόκλισης σε
db σε όλο το ακουστικό φάσμα είναι
απολύτως άχρηστη...
τι να το κάνω το 8-25000Hz αν παράδειγμα (τυχαίο) στα 15Hz πέφτει στα -20db και στα 3000 ανεβαίνει στα +7db... το
ελάχιστο που μπορούμε να αναζητήσουμε για μια τοις τύποις αρχική
θετική ένδειξη είναι η απόκλιση αυτή να μην υπερβαίνει τα +-3db από 20 - 20000Hz, που αποτελούν (σε ιδανικές συνθήκες) το ακουστό από τον άνθρωπο συχνοτικό φάσμα...
η "
Aντίσταση" το μόνο που θα σου δηλώσει, είναι ότι τα πρώτα (είδες τελικα?), θα είναι "ευκολότερο" φορτίο για τους συνήθεις "φτηνιάρικους" ενισχυτές ακουστικών των συσκευών που θα κληθούν (λογικά και κατά κανόνα στο home studio σου) να τα οδηγήσουν... η διαφορά βέβαια είναι μικρή και κάθε entry level κάρτα ήχου για παράδειγμα, θα ανταποκριθεί επαρκώς και στα δύο και χωρίς πρόβλημα...και εδώ άμεση σχέση με την ηχητική ποιότητα δεν υπάρχει...
και νάμαστε και στο "
Επίπεδο πίεσης ήχου" ή αλλέως "ευαισθησία"...
εδώ κι αν υπάρχει
Η παραπλάνηση... τα στοιχεία που παραθέτεις, σου γνωστοποιούν, ότι δίνοντάς τους
1mW, τα πρώτα θα παράγουν στα αυτιά σου
96db και τα δεύτερα
102... καλύτερα τα δεύτερα ε?... χμμμ...
έλα όμως που δεν αναφέρεις πουθενά τι
Maximum Input Power έχει το καθένα (όριο πριν παραμορφώσει εμφανώς)...
ψάχνοντας λοιπόν βρήκα ότι τα πρώτα έχουν 1000 mW και τα δεύτερα 500 mW...
κάνοντας τώρα πρόχειρα τους απαραίτητους υπολογισμούς βλέπουμε ότι ουσιαστικά τα
Phil Jones μπορούν (σε ιδανικές συνθήκες) να δώσουν μέγιστη ένταση περί τα
126db και τα
Sennheiser 128...
αν συμπερασματικά συνυπολογίσεις ότι, ακούγοντας
ελάχιστα λεπτά πάνω από
120db, η διαδρομή σου από το Δαφνί έως το 1ο νεκ (πτου πτου), είναι (για φυσικούς λόγους) σχεδόν εξασφαλισμένη, πόσο
σημαντικό βρίσκεις πλέον και αυτό το χαρακτηριστικό?...

;D
τώρα θα μου πεις και με το δίκιο σου...
"εντάξει ρε φίλε... μου βγαλες άχρηστη την προσέγγισή μου... εσύ έχεις κάποιο μοντέλο να προτείνεις ή απλά το παίζεις έξυπνος..."
από την στιγμή που η χρήση τους θα έχει να κάνει
μόνο με την "ευχαρίστησή" σου και δεν θα τα χρησιμοποιήσεις ως
μόνιτορ, όπου μια δική μου θεώρηση θα είχε αντικειμενικά (κάποια) αξία, όχι δεν έχω... μπορώ όμως μετά λόγου γνώσης να σου προτείνω,
άκου όσα περισσότερα μοντέλα μπορείς και διάλεξε αυτό του οποίου ο ήχος κάθεται καλύτερα στα αυτιά σου χωρίς φόβο και πάθος...
αυτά τα ολίγα ;D και καλή αγορά...