Λυπάμαι που δεν έχω βρει το χρόνο να "εξηγηθώ" για τις απόψεις μου μέχρι στιγμής.
Εν συντομία, προφανώς τα "απαγορεύεται" που ανέφερα σε προηγούμενο post είναι στο πνεύμα της προσωπικής αντίληψης των πραγμάτων και μόνο.
Θα δώσω ένα παράδειγμα μιας και δεν θέλω να τοποθετηθώ επί του θεωρητικού.
Ας πούμε λοιπόν ότι έχουμε ένα δωμάτιο ύψους 2,1m μήκους 6,3m και πλάτους 4m με κεκλιμένη οροφή (αυτό το παράδειγμα τυχαίνει να ήταν αντικείμενο μιας προσωπικής εργασίας μου).
Μας αναθέτει λοιπόν κάποιος χρησιμοποιώντας όποια τεχνική θέλουμε, να αναδείξουμε όλα τα πεδία του χώρου (βάθος, μπρος-πίσω, πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά κλπ) αλλά και στοιχεία όπως μεγάλη δυναμική περιοχή, σενάριο κλπ
Εγώ έβαλα 2 μικρόφωνα cardio σε x/y και βρήκα ακριβώς τη μέση του χώρου σε όλες τις διαστάσεις (H/2, W/2, L/2).
Ύστερα τοποθέτησα το δίδυμο έτσι ώστε να είναι ελάχιστα εκατοστά μακριά από αυτό το σημείο.
Έπειτα, προσπάθησα να δημιουργήσω ένα τέτοιο σενάριο ώστε να αναδείξω όλα τα πεδία.
Έβαλα ένα μετρονόμο αρκετά εκατοστά πίσω από το δίδυμο, τα τύμπανα στην μια γωνία, τα ηχεία τέρμα δεξιά και άλλα που δε θυμάμαι.
Επίσης πήρα ένα μικρό κρουστό και προσπάθησα παίζοντας και κινούμενος με αυτό στο χώρο, να δώσω τη μεγαλύτερη δυνατή δυναμική περιοχή και να τονίσω όλες τις διαστάσεις.
Τα αποτελέσματα ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακά.
Όλα τα παραπάνω, είναι σημαντικό να τονίσω, ότι δεν έγιναν βάσει κάποιας βαθιάς επιστημονικής ανάλυσης.
Κοινή λογική και παρατήρηση ήταν τα κύρια όπλα.
Για να μη μακρηγορώ λοιπόν το θέμα ήταν ότι αν τοποθετούσα οπουδήποτε αλλού το δίδυμο, τότε σίγουρα κάτι θα έχανα (βάθος, κάποια διάσταση θα ήταν "ριγμένη" κλπ) ή θα αποτυπώνονταν τα ελαττώματα του δωματίου (παραλληλίες, σκληρές επιφάνειες που ήταν τοποθετημένες σε "λάθος σημεία" κλπ).
Αυτό ήταν και το νόημα του "απαγορεύεται".
Βέβαια όλα εξαρτώνται από το τι θες να κάνεις.
Επ' ευκαιρία, ανέβασα το μεσημεράκι ένα άρθρο του Gabriel Roth \.
Πέρα από τα πολλά ωραία που λέει, αναφέρει ότι στην καριέρα του έχει καταρρίψει πλήρως το μύθο του απαγορεύεται.
If it sound right....