Akai s2000

Chaostar

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα παιδιά.

Χθες ανταλλαξα κατι ηχεια που ειχα για πουλημα με το Akai s2000. Δεν το εχω βαλει ακομα σε λειτουργια διοτι πρεπει να βρω windows 98 για να φταιξω system disk.

θελω ομως αν μπορει καποιος να δωσει μια βαση εξηγηση για το τι μπορω να κανω με αυτο, ποιες οι λειτουργιες του κλπ. Δεν εχω ξαναχρησιμοποιείσει sampler και δεν ξερω τι ακριβως κανει.

Τωρα θα μου πεις το πηρες χωρις να ξερεις τι κανεις; Αλλα μου βγηκε τσαμπα και μου φανηκε καλη ευκαιρια.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Μπορεις να κανεις οτιδηποτε κανει ενα sampler. Βρες Akai cd, φορτωσε τους ηχους και παιξε με αυτους απο ενα midi controller. Βαλε πανω μια πχ. κιθαρα και σαμπλαρε των ηχο της κτλ,κτλ.

Οπως φορτωνεις ενα δειγμα πχ στο kontakt το αυτο θα κανεις και στο Akai με τα δικα του δειγματα.

Εαν βρεις καλους ηχους, που θα βρεις σιγουρα, μπορεις να το δουλεψεις και live.

Μπορεις να κανεις οτιδηποτε κανει ενα sampler. Βρες Akai cd' date=' φορτωσε τους ηχους και παιξε με αυτους απο ενα midi controller. Βαλε πανω μια πχ. κιθαρα και σαμπλαρε των ηχο της κτλ,κτλ.Οπως φορτωνεις ενα δειγμα πχ στο kontakt το αυτο θα κανεις και στο Akai με τα δικα του δειγματα.

Εαν βρεις καλους ηχους, που θα βρεις σιγουρα, μπορεις να το δουλεψεις και live.[/quote']

Μπορώ να μετατρεψω ενα αρχειο wav η mp3 πχ; Εχω ας πουμε αυτο εδω το μέρος

http://www.noiz.gr/modules/My_Uploads/user_folders/Chaostar/powerlust_edirol_02.mp3

ΜΠορω να το κανω record και μετα πατωντας ενα ακορντο η νοτα στο controller να το παιξει;

Θα συνδεσεις το mp3 player η το cd player σου στις εισοδους του sampler. Θα διαλεξεις bit rate και αναλογα με τη ram που εχει το sampler θα σαμπλαρεις το αντιστοιχο wav η mp3. Μετα θα ορισεις απο ποιο πληκτρο του controller θα το καλει(τουλαχιστον ετσι γινεται στο kurzweil). Το θεμα ειναι οτι για να το σωσεις χρειαζεσαι σκληρο δισκο η cd μαλλον scsi.Εαν εχεις εισαι Ok.

Απο την αλλη, εαν θες να παιξεις και αλλους ηχους απο το sampler σου, και εχεις φορτωσει εναν ηχο που σου εχει γεμισει την ram δεν θα μπορεις να το κανεις.

Πρεπει να βρεις τα στοιχεια του sampler σου(πχ ποσο ram εχει;) και μετα θα δεις τι μπορεις να κανεις.

Εδώ, http://www.akaipro.com/archives.html

θα μπορέσεις να κατεβάσεις το manual σε μορφή pdf του akai s 2000 (που είναι αναλυτικότατο), οπότε με λίγο διάβασμα δεν θα δυσκολευτείς να μπεις στον κόσμο των samplers και της χρήσης τους...

Να ρωτησω και κατι ακομα.

Να προτιμησω δισκο η cd; Η τιμη ειναι περιπου η ιδια. Ο δισκος ειναι 9,2 Gb.

Τι ειναι πιο βολικο; Αν παρω δισκο πως γραφω εκει τους ηχους;

to kalittero einai na exeis kai ta dio an den ginetai tote pare ena cd mazi me ena zip gia na kaneis save ot thes apo ta sample cds...

cheers

στα καινούργια akai όπως το z4 που έχω, τα πράγματα είναι εύκολα γιατί είναι usb και με το soft που παρέχεται η επικοινωνία με τον υπολογιστή είναι παιχνίδι...

δυστυχώς στην περίπτωσή σου θα χρειαστείς και το scsi cd rom (η κάποιο άλλο scsi αποθηκευτικό μέσο), αν αποκτήσεις

τον δίσκο και θέλεις να μεταφέρεις σ΄αυτόν ήχους από την βιβλιοθήκη της akai, που το μεγεθός τους είναι μεγαλύτερο από το 1.44 mb που υποστηρίζει το ενσωματωμένο floppy του s2000...

σόρρυ sonic δεν πρόλαβα να δω την απάντησή σου... :(

Πάντως, είδα (διάβασα) ότι η στάνταρ μνήμη που είχε αυτό ήταν 2 ΜΒ επεκτάσιμη μέχρι τα 48 ΜΒ. Το δικό σου Chaostar πόση μνήμη έχει;

Υποθετω οτι εχει την στανταρ αλλα θα το τσεκαρω και θα ενημερωσω

αν η μνήμη σου είναι στα 2mb και δεν σκοπεύεις να την επεκετείνεις σύντομα θα σου πρότεινα να μην προβείς ακόμα στην αγορά ενός σκληρού...και ίσως όχι ακόμα και στην αγορά του cd...η παλιά βιβλιοθήκη του s1000 διαθέτει εκατοντάδες συμπαθητικούς ήχους φτιαγμένους στα όρια του floppy ώστε να φορτώνεις...(κάποτε -όπως και στους υπολογιστές- χώραγαν μικρά θαύματα σε λίγο χώρο...τώρα με τα giga ψωμοτύρι όλοι έχουν ...τεμπελιάσει και λίγο.. χωρίς πάντα αναλογα καλά αποτελέσματα...) :lol:

κάποτε -όπως και στους υπολογιστές- χώραγαν μικρά θαύματα σε λίγο χώρο...τώρα με τα giga ψωμοτύρι όλοι έχουν ...τεμπελιάσει και λίγο.. χωρίς πάντα αναλογα καλά αποτελέσματα...)
+1

Η σειρα της akai μεχρι το 3200xl ειχανε τρομερους convertors οι οποιοι γλυκαινανε τον ηχο και παραλληλα του δινανε γκαζι.Το attack αυτων των samplers ηταν καταπληκτικο.Πολλοι πληκτροπαραγωγοι οπως ο william orbit τα χρησιμοποιουνε ακομα και τωρα για να περνανε απο τους convertors τα συνθ τους.Συγκεκριμενα ο orbit στο frozen της madonna ειχε περασει το nord lead3 απο ενα akai s3200 και επειτα απο ενα drawmer 1960.Οποτε σκεψου το sampler σου και για αυτη τη χρηση και οχι μονο για φορτωμα.

Συγκεκριμενα ο orbit στο frozen της madonna ειχε περασει το nord lead3 απο ενα akai s3200 και επειτα απο ενα drawmer 1960.
Πολύ ενδιαφέρον αυτό. Δεν το είχα ξανακούσει.

Η σειρα της akai μεχρι το 3200xl ειχανε τρομερους convertors οι οποιοι γλυκαινανε τον ηχο και παραλληλα του δινανε γκαζι.Το attack αυτων των samplers ηταν καταπληκτικο.Πολλοι πληκτροπαραγωγοι οπως ο william orbit τα χρησιμοποιουνε ακομα και τωρα για να περνανε απο τους convertors τα συνθ τους.Συγκεκριμενα ο orbit στο frozen της madonna ειχε περασει το nord lead3 απο ενα akai s3200 και επειτα απο ενα drawmer 1960.Οποτε σκεψου το sampler σου και για αυτη τη χρηση και οχι μονο για φορτωμα.
Ενδιαφερον...δηλαδή εννοεις να εχω το JV1010 πχ για ηχους και να το περναω απο το line in του sampler η κατι καταλαβα λάθος;

Παιδια αυτο το διαβασα σε συνεντευξη του ιδιου του orbit σε ενα παλιο τευχος του keyboard δεν τo επινοησα!Και εμενα μου φανηκε περιεργο.Δεν νομιζω να περναει τα real analog απο το akai απλα τα va ωστε να γλυκαινουν τον ηχο και να τον φερνουν πιο κοντα στο analog.Ισως σε αυτο παιζει ρολο η μετατροπη απο τα 24bit του nord στα 16bit του ακαι.Aπο τον drawmer 1960 παντως εγραφε οτι περναει ολα του τα synth!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα