Αγορά Κιθάρας... Την γνώμη σας παρακαλώ.. :)

koua3koua3

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Χαιρετώ!!! :D παιζω rock κυριως εχω μια kramer αρκετα γκαζιαρικη και λεω να παρω κατι τωρα με λιγο πιο ποιοτικο ηχο πιο μπλουζατα καθαρα και οσο για τα βρωμικα τα βρισκουμε με τους μαγνητες... ;) θα ηθελα αν μπορειτε να δειτε μερικες κιθαρες που εχω βρει και να μου πειτε την γνωμη σασ για αυτες ή και αν θελετε να προτεινετε κατι αλλο... :D thx παιδες :D

επισης απο αυτο το thomann οσες fender δεν λεει αν ειναι mexico usa η οτι αλλο πως μπορω να μαθω τι ειναι? (θα ηθελα mexico η κατι παρομοιο αν εχετε να προτεινετε κοντα στα 500 euro :) )

http://www.thomann.de/gr/fender_lite_ash_stratocaster_mn_blk.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_mex_std_strat_rw_cr_upgrade.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_mex_std_strat_aw.htm

αυτες ειναι μερικες απο οσες εχω δει οπως καταλαβαινετε δεν ξερω τιποτα απο fenders και τα εχω λιγο χαμενα... βοηθειααααααα :P

Γεια σου φιλε. Οι επιλογές που έχεις κάνει είναι όλες τους οκ. Και οι τρεις κιθάρες είναι mexico. Από τις τρεις αυτές υπερέχει σαφώς η πρώτη (lite ash strat). Η συγκεκριμένη είναι μια ειδική έκδοση με καλύτερα ξύλα από τις αλλες δύο (σώμα lite ash και μπράτσο bird's eye maple) και μαγνήτες Seymour Duncan Alnico. Το οποιο σημαίνει ότι έχεις ήδη κορυφαίους μαγνήτες που σε άλλες περιπτώσεις θα πλήρωνες επιπλέον (και δεν ειναι και φτηνοί). Θα βρεις αυτές τις κιθάρες σε πολλα μαγαζια στην ελληνική αγορά να τις ακούσεις και θα δεις την διαφορά.

Σε παρόμοια λεφτά μία καλή και κλασσική εναλλακτική είναι και η Epiphone με τις διάφορες Les Paul.

Η Lite Ash Stratocaster πάντως είναι από τις κορυφαίες επιλογές σε αυτά τα λεφτά για αυτό που λες οτι ψάχνεις.

Στο σωστο δρομο εισαι :wink:

Αν δινεις προτεραιοτητα στα καθαρα μην μπλεξεις με lespaul!!!!!

Επίσης η σειρά light ash, δεν είναι Μεξικάνικη αλλά Κορεάτικη. Για τα χρηματά της παίζει πολύ γερά στον ανταγωνισμό μίας και προσφέρει μαγνήτες Seymour Duncan από "μαμά" αλλά δυστυχώς η ποιότητά της παίζει χειρότερα από τις Μεξικανικές, δηλαδή ή θα σου ρθει και θα παίζει - ακούγεται perfect ή θα είναι για το τζάκι. Αν ήταν να επιλέξω εγώ, προσωπικά θα κοίταγα περισσότερο τις Μεξικάνες, και ιδιαίτερα αυτές που προτείνει ο Fenderiarhs. Είναι πολύ απλά πολύ καλές ή και καλύτερες από τα λεφτά που θα διαθέσεις. έχουν επί παραδείγματι, σχεδίαση από το κάστομ σόπ της Φέντερ ειδικά για παραγωγή, εξαιρετικούς μαγνήτες από το εργοστάσιο, γέφυρες που θα ζήλευαν ακριβότερα μοντέλα και midi Jumbo τάστα, που είναι προσόν για μεξικανικές, μίας και η σειρά στάνταρντ, έως τώρα έχει τα παλιά τύπου vintage. :wink:

Να επισημάνω ότι ψήφισα μεταξύ αυτών που είχες ήδη προτείνει.

Γι αυτές που προτείνουν οι fenderiarhs και taq έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.

Να διευκρινήσω επίσης ότι δεν έχω παίξει με καμία από τις κιθάρες που αναφέρονται σε όλο το thread.

Ωχ, κορεάτικη η lite ash; Sorry γραψτε λάθος. Με μια που ειχα παιξει πάντως είχα μείνει εντυπωσιασμένος (για αυτά τα λεφτά μιλάμε πάντα, ε; ).

Συμφωνώ και με τις προτάσεις του fenderiarhs. Διάβασα πρόσφατα και ένα review για τις συγκεκριμένες σε αγγλικό περιοδικό και έγραφαν τα καλύτερα, ειδικά για την 50'ς.

Ωχ' date=' κορεάτικη η lite ash; Sorry γραψτε λάθος. Με μια που ειχα παιξει πάντως είχα μείνει εντυπωσιασμένος (για αυτά τα λεφτά μιλάμε πάντα, ε; ).[/quote']

Καλά μην το δένεις και για σίγουρο ότι korea=για το τζάκι.

Σε μαζικά βιομηχονοποιημένες κιθάρες δεν είναι τόσο μεγάλο το ρίσκο. Για παράδειγμα αυτή που έπιασες καλή δεν ήταν? Εξάλλου, ας τη γυρίσει πίσω μέσα σε 30 μέρες αν είναι πατάτα.

Και οι άλλες 2 (οι mex) βέβαια είναι ίσως άλλη ιστορία...

Το μόνο πρόβλημα που βλέπω στη 50's είναι το 8-βιδο pickguard που με τον καιρό μπορεί και να τα πάρει. (Μικρό το πρόβλημα δηλαδή).

Κάτι σχετικά άσχετο (αλλά και σχετικό)... Οι κιθάρες ή τα μπάσσα που έρχονται από thommann έρχονται όντως σεταρισμένα και αφού περάσουν από έλεγχο όπως λέει; Έχει αγοράσει κανείς κιθάρα ή μπάσσο από εκεί; Για πεταλια καλώδια κτλ δεν το φοβάμαι να παραγγείλω, κιθάρα όμως κολλάω κάπως... Ξέρετε, γουρούνι στο σακκί και τα σχετικά...

Βασικά όλες οι κιθάρες θέλουν σετάρισμα στα μέτρα του κάθε χρήστη. Εδώ μέσα σε άλλους ήρθε δίχως πρόβλημα και σε άλλους ήθελε σετάρισμα. Αυτό με το γουρούνι στο σακί δεν ισχύει στο θέμα setup. Και από εδώ να την πάρεις, πάλι setup θα κάνεις.

εγω θα μιλησω μια φορα και μετα οχι αλλο...

απο να παρεις μια μεξικανα η κορεατισσα παρε

---->>>ΔΑΓΚΩΤΗ ROCKINGER<<<-----!!!!!!!!!

Σε τι λεφτά παίζουν οι ROCKINGER; Είναι αντίστοιχη περίπτωση με τις Warmoth που παραγγέλλεις τα κομμάτια που θέλεις και τη συναρμολογείς εσύ (η κάποιος μάστορας) ;

Δεν τις ήξερα και τις συναντώ εδώ στο Noiz. Για να λένε όλοι για αυτές σίγουρα θα αξίζουν.. :)

Η ROCKINGER αν δεν κανω λαθος δεν προσφερουν πολλές επιλογές radius. Αυτό για καποιους είναι σοβαρό ελάττωμα.

Κάτι σχετικά άσχετο (αλλά και σχετικό)... Οι κιθάρες ή τα μπάσσα που έρχονται από thommann έρχονται όντως σεταρισμένα και αφού περάσουν από έλεγχο όπως λέει; Έχει αγοράσει κανείς κιθάρα ή μπάσσο από εκεί; Για πεταλια καλώδια κτλ δεν το φοβάμαι να παραγγείλω' date=' κιθάρα όμως κολλάω κάπως... Ξέρετε, γουρούνι στο σακκί και τα σχετικά...[/quote']
Εγω πήρα μια Squier, μια χαρά ήταν αλλά βάζοντας τις χορδές που ήθελα εγω, έπρεπε να την ξανασετάρω, οπότε τι νόημα έχει αν την σετάρουν εκει πέρα ...

Μπορείς όμως αν δεν σου αρέσει να την επιστρέψεις σε 30 μέρες, κάτι που είναι μεγάλο πλεονέκτημα αν κανεις λάθος επιλογή.

Σκεφτομαι να πάρω ένα μπάσο απο εκει, γι'αυτό ρωτάω.

http://www.thomann.de/gr/warwick_rockbass_fortress_bk_stain.htm

Θα κάνω βέβαια και μια έρευνα στην εδώ αγορά γιατί λογω στρατού εδώ και ένα χρόνο, εχω χάσει επαφή με το τι εισάγεται, που παίζουν οι τιμές κτλ.

Αν έχει να προτείνει κανείς τίποτα σε αυτά τα λεφτά, τον πολύ ευχαριστώ εκ των προτέρων. :):):)

Σκεφτομαι να πάρω ένα μπάσο απο εκει' date=' γι'αυτό ρωτάω.http://www.thomann.de/gr/warwick_rockbass_fortress_bk_stain.htm

Θα κάνω βέβαια και μια έρευνα στην εδώ αγορά γιατί λογω στρατού εδώ και ένα χρόνο, εχω χάσει επαφή με το τι εισάγεται, που παίζουν οι τιμές κτλ.

Αν έχει να προτείνει κανείς τίποτα σε αυτά τα λεφτά, τον πολύ ευχαριστώ εκ των προτέρων. :):):)[/quote']

Εγω πήρα το Ibanez SR500 σε αυτά τα λεφτά και είναι αριστούργημα. Επίσης η τιμή στον Τριμη ήταν λιγάκι λιγότερα απο τον Θωμά. Καλλίτερα να ανοίξεις καινουργια συζήτηση για το μπάσσο.

Thanks. Θα το τσεκάρω και το SR500. Νόμιζα ότι ήταν ακριβότερο.

Sorry που ξέφυγα απ'το θέμα.

Σχετικά με τις ROCKINGER που λέγαμε πιο πάνω, τι ηλεκτρικά (μαγνήτες κτλ) χρησιμοποιουν; Ηχητικά πλησιαζουν μια Fender American Strotocaster για παράδειγμα?

Οι ροκινγκερ είναι custom. Ότι τους πεις σου βάζουν και αν θες να μην μπλεχτείς εσύ, θα σου συναρμολογήσουν αυτοί το όργανο. Ρίξε 1 ματιά κι εσύ:

http://www.rockinger.com/index.php

Σχετικά με τις ROCKINGER που λέγαμε πιο πάνω' date=' τι ηλεκτρικά (μαγνήτες κτλ) χρησιμοποιουν; Ηχητικά πλησιαζουν μια Fender American Strotocaster για παράδειγμα?[/quote']
τα κιτ της ροκινγερ ριχνουν στ αυτια σε ποιαδηποτε στρατοκαστερ αμερικανα , standard εως highway.ηλεκτρικα japan καλοφτιαγμενα και μαγνητες κοπια haeusell. πολυ καλοι.

top recommended! :wink:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back