Αγορά κιθάρας Λιόλιος Θεσσαλονίκη

xhris

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα σας!
Νέο μέλος κι ερασιτέχνης με το άθλημα! :)
Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με αγορά ηλεκτρικής από το κατάστημα Λιόλιος στη Θεσσαλονίκη(αγαπημένη πόλη με πολλές επισκέψεις στο παρελθόν) καθώς μένω Αθήνα και οι υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν άμεσα ταξίδι.
Έχει κάποια εκθεσιακά μοντέλα ως new old stock με αρκετά χρόνια στη πλάτη τους σε δελεαστικές τιμές αλλά χωρίς δυνατότητα επιστροφής.
Το ποσό που κυμαίνονται αυτές που μ' ενδιαφέρουν είναι 350€ - 400€
Έχει κάποιος σχετική εμπειρία;

Ευχαριστώ πολύ!!

Καλημέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Προσωπικά δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο κατάστημα αλλά επειδή έχω στην κατοχή μου κιθάρα που υπήρξε εκθεσιακό μοντέλο στο Νάκα και ήταν σε έκπτωση, αυτά που θα πρέπει να γνωρίζεις πριν προβείς σε αγορά είναι τα εξής:

- Τι φθορές έχει εμφανισιακά το όργανο (ιδανικά να σου στείλουν φωτογραφίες).
- Αν είναι σε πλήρως λειτουργική κατάσταση και αν δεν είναι, αν αναλαμβάνουν εκείνοι το όποιο σετάπ/επιδιόρθωση χρειάζεται.

Οπότε μια επικοινωνία με το κατάστημα επιβάλλεται πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε κίνηση.

Καλησπέρα και σ΄ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Έχω επικοινωνήσει με το κατάστημα και μου έστειλαν κάποιες φωτογραφίες όπου διακρίνεται οξείδωση στα μέταλλα της γέφυρας και των κλειδιών αλλά όπως είπαν είναι άριστη λειτουργικά
Ο ενδοιασμός μου είναι πως δεν δέχονται επιστροφές σε εκθεσιακά που σημαίνει ότι το "τρως" αν έχει το οτιδήποτε και το αποκρύπτουν.

Ο ενδοιασμός μου είναι πως δεν δέχονται επιστροφές σε εκθεσιακά που σημαίνει ότι το "τρως" αν έχει το οτιδήποτε και το αποκρύπτουν.

Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω εμπειρία με το συγκεκριμένο κατάστημα αλλά θεωρώ απίθανο να γνωρίζουν και να αποκρύπτουν γιατί το ρίσκο δυσφήμισης, σε έναν τομέα που ήδη υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός, είναι πολύ μεγαλύτερο από το κέρδος πώλησης μιας κιθάρας λίγων εκατοντάδων ευρώ. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις πώς σκέφτεται (ή δε σκέφτεται) ο εκάστοτε έμπορος.

Απο περιέργεια, θες να μας πεις ποια κιθάρα σε ενδιαφέρει και πόσο δελεαστική είναι η τιμή που βρήκες? Γιατί όντως το να αγοράσεις ενα "εκθεσειακό" προιόν χωρίς να το τσεκάρεις και με το μαγαζί να μην δέχεται επιστροφές ενέχει ένα κάποιο ρίσκο.

Λες πχ ότι όπως σου είπαν έχουν μια κάποια οξείδωση τα μεταλλικά μέρη. Οκ, δεν είναι κάτι τρελό, αν η τιμή ειναι σωστή για εσένα κομπλε. Πέραν του επιφανειακού ελέγχου όμως, την τσεκάραν πλήρως? Τα ποτενσιόμετρα δηλαδή είναι κομπλέ ή θα κάνουν χράτσα χρούτσα απο τη σκόνη που μαζέψαν μέσα στα χρόνια που καθόταν η κιθάρα στο ράφι?

Με το συγκεκριμένο κατάστημα η τελευταία επαφή που είχα ήταν 10 και βάλε χρόνια πριν, τότε που ακόμη είχαν το μαγαζί τους στην Παπαναστασίου πριν το δυστύχημα. Είναι πάντως απο τα γνωστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και απο όσες επισκέψεις είχα / αγορές είχαν κάνει φίλοι γενικά ηταν ευχαριστημένοι με την εξυπηρέτηση, αν σου λέει αυτό κάτι.

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί θέλεις αυτή την εκθεσιακή. Ουσιαστικά είναι μια μεταχειρισμένη κιθάρα που θα την πάρεις στα τυφλά.

Άραγε δεν υπάρχει στις αγγελίες του noiz;

Προσωπικά, όσο και καλή φήμη να είχε ένα μαγαζί η δήλωση "δεν γίνονται επιστροφές" είναι για μένα ένα τεράστιο οχι, να ένα τόσο ΜΕΓΑΛΟ: ΟΧΙ! :p

Είναι σαν να σου λέει "δήλωσα τι σου πουλάω,δήλωσα ότι δεν δέχομαι επιστροφές, οπότε αν δεν σου αρέσει και με κυνηγήσεις έχω τα αποδεικτικά στοιχεία ότι ήσουν ενήμερος".

Πέρα από αυτό δεν γνωρίζεις που ήταν η κιθάρα, ήταν στην βιτρίνα να χτυπάει ο ήλιος χειμώνα/ καλοκαίρι;

Ήταν σε ένα stand μέσα;

Ποια χρονιά κυκλοφόρησε; Μπορεί να έχει ξεμείνει 5-10 χρόνια στο μαγαζί;

Υπάρχουν παρόμοιες στο reverb κι αν ναι σε τι τιμές; - μήπως εκεί βρεις έναν πωλητή από την Ευρώπη με εκατοντάδες θετικές κριτικές είναι καλύτερα να την πάρεις απο εκεί;

μια βόλτα στο διαδικτυακό τους μαγαζί και η περιγραφή του OP μπορεί να μας δώσει μια ιδέα.
Προσωπικά βλέπω τιμές γύρω στο 20-25% κάτω, από αρχικές που δεν γνωρίζω, και πολλά παλιότερα μοντέλα.

Αν έψαχνα, μια βόλτα θα την έκανα, αλλά εγώ είμαι κοντά.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας....
Το ότι δεν δέχεται επιστροφές είναι σίγουρα αποτρεπτικό.
Η κιθάρα είναι η ltd PS1 Xtone made in Korea

Κάποιες φωτογραφίες

Attachments

• 20241212_134218.jpg
    20241212_134218.jpg
    1.9 MB · Εμφανίσεις: 0
  • 20241212_132124.jpg
    20241212_132124.jpg
    2 MB · Εμφανίσεις: 0
  • 20241212_132201.jpg
    20241212_132201.jpg
    1.6 MB · Εμφανίσεις: 0
Η κιθάρα είναι η ltd PS1 Xtone made in Korea
Όντως πάρα πολύ φθηνή και δελεαστική η τιμή. Ακόμα και εκθεσιακή να είναι δε νομίζω ότι θα την έχουν παίξει πολλοί. Συνήθως οι περισσότεροι πάνε για strat/tele/lp κλπ

ΥΓ ξέρω ότι θα κάνετε αστείο με το "δε νομίζω ότι θα την έχουν παίξει πολλοί"

Οκ, φαίνεται να είναι μοντέλο που δεν κυκλοφορεί πλέον και είναι και σχετικά ιδαίτερη. Με ένα γρήγορο ψάξιμο δεν φαίνεται να έχεις και πολλές εναλλακτικές για το συγκεκριμένο μοντέλο και η τιμή φαίνεται όντως δελεαστική.

Εγω θα σου πρότεινα να κάνεις άλλη μια επικοινωνία με το κατάστημα και αν μπορούν να σε διαβεβαιώσουν ότι η κιθάρα παίζει οκ, δεν έχει θέμα στα ηλεκτρικά της (δοκιμασμένα) κλπ τότε το σκέφτεσαι.

Για την ιδιαιτερότητα και τη τιμή της το σκέφτομαι τόσο πολύ
Θα επικοινωνήσω πάλι με το κατάστημα... Αν όντως είναι οκ τα φθαρμένα μεταλλικά μέρη ίσως καθαρίζονται με μαγειρική σόδα;

Πρόσφατη :)
Για τον μόνο λόγο που ίσως δεν έφυγε ίσως το σχήμα της διαφορετικά είναι σίγουρα ρίσκο

Αν όντως είναι οκ τα φθαρμένα μεταλλικά μέρη ίσως καθαρίζονται με μαγειρική σόδα;

'Οχι, δεν ειναι θέμα βρωμιάς ή να καθαρίσεις κάτι κλπ - έχει φθαρεί η nickel επίστρωση τους με τα χρόνια. Συμβαίνει, ειδικά με φτηνά hardware.

Τώρα αν τυχόν έχεις σκαλώσει με τη συγκεκριμένη και σου αρέσει πολύ, έχε υπόψην οτι μιας και απ'όσο βλέπω μιλάμε για τυπική tune-o-matic κατάσταση είναι εύκολο να βρείς νέα (και καλύτερης ποιότητας) ανταλλακτικά με σχετικά μικρό κόστος και χωρίς να χρειάζονται εγχειρίσεις και μόντες για την εγκατάσταση. Γενικά δεν είμαι φαν προτάσεων του στυλ "να την πάρεις, κιθαράκλα, μόνο μια μικροαλλαγούλα σε κλειδιά γέφυρα μαγνήτες ηλεκτρικά και νεο nut χρειάζεσαι και σκοτώνει" για προφανείς λόγους, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση απλά στο αναφέρω ως ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με το serial number είναι κατασκευασμένη τον Μάιο του 2010. 14 ετών κιθάρα
Μια χαρά. Με λίγη... υπομονή δε, θα αρχίσει να γίνεται vintage.
Πάντως πολύ "ιδιαίτερο" του σχήμα της. Θεωρώ ότι είναι κιθάρα "γάμου" - την... παντρεύεσαι. ;)
Οχι, δεν ειναι θέμα βρωμιάς ή να καθαρίσεις κάτι κλπ - έχει φθαρεί η nickel επίστρωση τους με τα χρόνια. Συμβαίνει, ειδικά με φτηνά hardware.
Ναι, αλλά δεν είναι για "θάνατο". Και όπως σωστά λες, την αλλάζεις με μια καλύτερη και πας παρακάτω.
Πάντως θα επιμείνω: Πολύ ιδιαίτερη κιθάρα.

Σχετικό - άσχετο
Θυμάμαι ένα γνωστό μου να λέει ότι οι κιθάρες είναι σαν τα λεωφορεία, θα περιμένεις/ψάχνεις μια για αιώνες και δε θα εμφανίζεται και ξαφνικά θα εμφανιστούν 3 η μία πίσω απο την άλλη. Ε, αυτό το μοντέλο ESP δε θυμάμαι να το έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου, το πρωί δε στο Reverb που έψαξα μετα βίας το έβρισκες. Τώρα πριν λίγο τελειώνοντας δουλειά άνοιξα να ρίξω μια ματιά στις τοπικές αγγελίες (UK) και με το που σκρολάρω την πρώτη σελίδα πετυχαίνω μια, ζήτημα αν έχει καμια ώρα που εμφανίστηκε - κουφάθηκα!

Είναι από τα σχήματα που τα παντρεύεσαι εννοείται αλλά είναι ωραία.
Έχει μεγάλο ρίσκο όπως φαίνεται γιατί δεν γίνεται επιστροφή σε περίπτωση που κάτι δεν είναι όπως φαίνεται κι επίσης δεν θα ιδρώσει και κανείς τους με μια ακόμη αρνητική κριτική.

Αυτό που θα γράψω είναι ίσως υπερβολικό και ίσως είναι λάθος, αλλά νομίζω ότι πρέπει να το θέσω στον OP.

Βλέποντας τη 2η φωτογραφία παρατηρώ προς τα καντίνια το rosewood της ταστιέρας έχει πιο ανοιχτό χρώμα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχει ξεραθεί σε εκείνο το σημείο (την χτύπαγε ο ήλιος; ) ή ήταν έτσι εξαρχής.

Τείνω προς το πρώτο για τους εξής λόγους:
1. Είναι 14 ετών
2. Σιγά μην προσέχουν τόσο πολύ τα όργανα στο μαγαζί (αν κρίνω από τα μεταλλικά μέρη)
3. Για να μην πωλείται μπορεί όντως να έχει κάποιο θέμα (αν και αυτό ίσως να μην ισχύει γιατί είναι σπάνιο σχέδιο).

Αν όντως παίζει κάποιο τέτοιο θέμα υπάρχει περίπτωση να έχει παραμορφωθεί η ταστιέρα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back