αγορα φτηνης epiphone les paul

Τακης Πολιτης

Takis Politis

Μέλος
Πόντοι
38
αφου τα λεφτα για μια gibson δεν θα τα μαζεψω ποτε ηθελα να αγορασω μια epiphone les paul(ή και απο αλλη εταιρεια στα αντιστοιχα λεφτα).

ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει εμπειρια στο αν και κατα ποσο ευκολα ξεκουρδιζονται και ποια ειναι μια δοκιμασμενη λυση που λυνει αυτο το προβλημα.

πχ ποιο nut και ποια κλειδια κανουν καλη δουλεια στο θεμα ξεκουρδισματος σε μια epiphone και ιδιαιτερα les paul που εχουν γενικα ενα θεματακι...

στο μυαλο μου ειχα αυτες τις 3 σε πρωτη φαση...

https://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_standard_mg.htm

https://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_standard_honeyburst.htm

https://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_tribute_plus_fc.htm

Εγώ το μόνο που μπορώ να σου πω είναι οτι είναι μια χαρά κιθάρες. Προσωπικά αν κοίταγα για epiphone LP θα κοίταζα κάποια μεταχειρισμένη Epiphone Les Paul Custom. Είναι λίγο πιο δεμένο όργανο. Αν πάρεις κάποια epiphone κάποια στιγμή θα  θέλουν αλλαγή ηλεκτρικά και μαγνήτες για να έχεις καλύτερη απόδοση/ήχο.  Επίσης, διάλεξε μια που να σου αρέσει εμφανισιακά...καθώς πρέπει όταν κρατάς την κιθάρα να γουστάρεις :)

Τώρα για το ξεκουρδισμα νομίζω αν πάρεις μια nut sause θα είσαι οκ. Αλλα θέμα έχουν και οι gibson κυρίως στην G χορδή. Δεν πρέπει να είναι κάτι που να σε ανησυχεί πάντως...

Τώρα αν μένανε στις 3 που προτείνεις θα επέλεγα την 3η, καθώς οι μανγήτες της ειναι πολύ καλοί για τα δικά μου γούστα (classic rock, blues, hard rock).

Ελπίζω να βοήθησα....

Την Tribute Plus την παίρνεις και "ξεχνάς" αλλαγές και αναβαθμίσεις!  Το μόνο κακό είναι ότι η τιμή της πλησιάζει επικίνδυνα τις Gibson studio  https://www.thomann.de/gr/gibson_lp_studio_faded_2016_t_sfb.htm  έστω τις πολύ γυμνές, με ότι συνεπάγεται αυτό.... ::) :P και ξεπερνάει (ξανά επικίνδυνα...) την πολύ καλή Vintage V100AFD Paradise!  https://www.thomann.de/gr/vintage_v100afd_paradise.htm     

Ζυγίζεις τις επιλογές, ανάγκες και το πορτοφόλι σου :-X, αποφασίζεις και πράττεις!

Υ.Γ.  Προσωπικά (όχι ότι ενδιαφέρει κανέναν, αλλά νά'χουμε να λέμε...), θά'παιρνα την Vintage..... ;) 8)

fusiongtr είπε:
666 € !!!!!!!!!!!!!!!

Σατανισταί. >:D
  Εσύ το λες αυτό, που ασχολείσαι με χαρτομαντεία,  εξορκισμούς, καφεμαντεία, κρυστάλινη σφαίρα, και λοιπές τεχνικές....... ;D ;D ;D

cigaret13 είπε:
  Εσύ το λες αυτό, που ασχολείσαι με χαρτομαντεία,  εξορκισμούς, καφεμαντεία, κρυστάλινη σφαίρα, και λοιπές τεχνικές....... ;D ;D ;D
;D ;D ;D

Το 'πιασες με την μια.

Όταν με το καλό ο OP την πάρει, ας μου την φέρει να "την διαβάσω". :angel:

ειχα προσφατα μια epi les paul custom...η κιθαρα ηταν αψογη σε ολα της,nut,ηλεκτρικα cts,ταστα τα παντα...το μονο που δε μου αρεσε ηταν οι μαγνητες,οπου με 100ε εβαλα τους tonerider ac4 και απογειωθηκε

αν και κατα ποσο ευκολα ξεκουρδιζονται και ποια ειναι μια δοκιμασμενη λυση που λυνει αυτο το προβλημα.πχ ποιο nut και ποια κλειδια κανουν καλη δουλεια
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κιθαρα με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κλειδια και ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ nut την σημερον ημεραν

ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να εχει προβλήμα ξεκουρδισματος φτανει να:

1.ξερεις να περνας ΣΩΣΤΑ τις χορδες

2.να ειναι ΣΩΣΤΑ κομμενο το nut (η ¨περιποιηση¨ ενος ηδη κομμενου και τοποθετημενου nut απο ενα μαστορα που ξερει τι κανει δεν κοστιζει παραπανω απο 15 ευρω και ειναι κατι που ΠΡΕΠΕΙ να κανεις αν δεν ξερεις να το κανεις μονος σου)

η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφια κιθαρων,ακομα και πανακριβων,που αγοραζεις απο το εμποριο ΔΕΝ εχει σωστα κομμενο nut ή για να μην ημεθα και υπερβολικα αυστηροι δεν εχουν ΤΕΛΕΙΑ κομμενο nut (τελεια κομμενο nut εχει η SUHR που εχεις για να καταλαβεις τι σημαινει αυτο)

KΛΕΙΔΙΑ που να ειναι τοσο κακα ωστε να δημιουργουν προβλημα στο κουρδισμα απλα ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ πουθενα στον κοσμο στην εποχη μας. ;)

Superfunk είπε:
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κιθαρα με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κλειδια και ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ nut την σημερον ημεραν

ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να εχει προβλήμα ξεκουρδισματος φτανει να:

1.ξερεις να περνας ΣΩΣΤΑ τις χορδες

2.να ειναι ΣΩΣΤΑ κομμενο το nut (η ¨περιποιηση¨ ενος ηδη κομμενου και τοποθετημενου nut απο ενα μαστορα που ξερει τι κανει δεν κοστιζει παραπανω απο 15 ευρω και ειναι κατι που ΠΡΕΠΕΙ να κανεις αν δεν ξερεις να το κανεις μονος σου)

η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφια κιθαρων,ακομα και πανακριβων,που αγοραζεις απο το εμποριο ΔΕΝ εχει σωστα κομμενο nut ή για να μην ημεθα και υπερβολικα αυστηροι δεν εχουν ΤΕΛΕΙΑ κομμενο nut (τελεια κομμενο nut εχει η SUHR που εχεις για να καταλαβεις τι σημαινει αυτο)

KΛΕΙΔΙΑ που να ειναι τοσο κακα ωστε να δημιουργουν προβλημα στο κουρδισμα απλα ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ πουθενα στον κοσμο στην εποχη μας. ;)
superfunk ελα παραδεξου το,εχεις κανει καποια μηνυματα σου copy-paste σε αρχειο κ τα πετας αυτουσια σε οποιο θεμα κολλανε ε? ;D(φυσικα πλακα κανω ειναι ολοσωστα αυτα)

το nut της custom οπως γραφω αποπανω δεν ειναι τελειο,αλλα ειναι οσο σωστο χρειαζεται,ωστε με λιγο μολυβακι-βαζελινη,να μη προκαλει κανενα ξεκουρδιασμα στη κιθαρα!

Θα σημειώσω μιας και έγινε ένα σχόλιο...καλυτερα την epiphone tribute plus παρά μια φτηνη gibson (πχ faded ή studio). Και καλύτερους μαγνήτες έχει η epi...και binding έχει...και γενικα είναι πολυ προσεγμένη κιθαρα.  Για μένα η παίρνεις μια καλη epiphone σαν την tribute plus...ή πας σε les paul traditional και πάνω....

Υπενθυμίζω καθαρά προσωπική άποψη...μην πάτε με φάτε :)

Zikfrid είπε:
Και καλύτερους μαγνήτες έχει η epi...

...μην πάτε με φάτε :)
Πέφτω αμέσως να σε φάω. ;D

Γιατί δηλαδή οι 57άρηδες είναι καλύτεροι από τους burstbuckers pro?

Εγώ τα βλέπω ανάποδα.

Άντε, πέσε τώρα να με φας κι εσύ. :D

Zikfrid είπε:
Θα σημειώσω μιας και έγινε ένα σχόλιο...καλυτερα την epiphone tribute plus παρά μια φτηνη gibson (πχ faded ή studio).
  Άν και η λογική (μου) συμφωνεί μαζί σου, φίλτατε συμφορουμίτη Zikfrid, υπάρχει και το όνομα στο headstock γαμώτο, που για πολλούς (κι εμένα μέσα... :-[), έχει μεγάλο ειδικό βάρος, ασχέτως binding, φρου φρου κι αρώματα.... ::)

καλησπέρα και πάλι παιδια...

Για τους μαγνήτες ειναι θέμα γουστου...στα δικά μου αυτιά...οι GIBSON Classic 57...όπως γράφει στα spec οτι φοράει...είναι καλύτεροι από οποιονδήποτε epiphone μαγνητη...αν μιλάγαμε για GIBSON burstbuckers pro τότε θα έλεγα οτι είναι θέμα τι στυλ θέλει να παίζει ο καθένας.

Για το όνομα στο headstock...σίγουρα παίζει ρολο..αλλά κυρίως στη μεταπωλητική αξία. Αλλά μην ξεχνάς οτι κιθάρες όπως πχ η στούντιο...χάνουμε τεράστια μεταπωλητική αξία λόγω του γεγονότος οτι πάσχουν σε άλλα θέματα...

Δε το παίζω ειδικός...και φυσικά μπορεί να κάνω λάθος...απλά παραθέτω την άποψη μου με την ελπίδα να μπορώ να βοηθήσω το φίλο μας στην επιλογή του.

Πάντως θα συμφωνήσω με τον φίλο που είπε οτι σήμερα δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε θέματα  tuning, οπότε μην τον φοβίζει αυτό.

Zikfrid είπε:
Για το όνομα στο headstock...σίγουρα παίζει ρολο..αλλά κυρίως στη μεταπωλητική αξία. Αλλά μην ξεχνάς οτι κιθάρες όπως πχ η στούντιο...χάνουμε τεράστια μεταπωλητική αξία λόγω του γεγονότος οτι πάσχουν σε άλλα θέματα...
Εάν φτιάξεις τα θέματα που πάσχουν όπως ένα τρίψιμο στα ταστα  μαγνήτες τις επιλογής σου και καλό σεταπ τότε δεν συγκρίνεται με καμιά επι ...Μου άρεσε από όταν την αγόρασα όμως όταν τα έκανα αυτά την ερωτευτηκα  :)

συμφνωνω...για αυτο είπα καλύτερα να πάρει αυτη την epi...που τουλάχιστον θα γλιτώσει μαγνητες...βέβαια....θα πω αυτο που λέω πάντα σε τέτοια θέματα...να δει και τα μεταχειρισμένα....μπορεί πχ με αυτά τα λεφτα να βρει gibson στουντιο σε καλη κατάσταση....ή κάποια lpj που να έχει αναβαθμιστεί...αξίζει να ρίξει μια ματιά..

Zikfrid είπε:
αν μιλάγαμε για GIBSON burstbuckers pro τότε θα έλεγα οτι είναι θέμα τι στυλ θέλει να παίζει ο καθένας.
Γι' αυτούς μιλάμε. ;)

Kανε λιγο υπομονη κ βρες στις αγγελιες μια greco ή  orville. Δεν θα ξανααναζητησεις leς paul κ δεν θα κομπλεξαρεσαι στη θεα τους. Πιθανως να συμβαινει και το αντιθετο. Την εικονιζομενη την ειχα παλια και ηταν απιστευτη. Κοστος 700€.

παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους για τις συμβουλες σας!

θα τα βαλω κατω και θα σκεφτω αφου δεν υπαρχει περιπτωση να μην παρω μια αργα ή γρηγορα... O0

Zikfrid είπε:
Θα σημειώσω μιας και έγινε ένα σχόλιο...καλυτερα την epiphone tribute plus παρά μια φτηνη gibson (πχ faded ή studio).
κάτι τέτοια διάβαζα όταν μάζευα λεφτά για Studio... αλλά δεν θα ησύχαζα αν έπαιρνα κάποια αντικαταστάτρια. λοιπον, δεν ξέρω αν απλά μου έτυχε καλό κομμάτι, αλλά η Gibson Les Paul Studio (2010 μοντέλο, με ταστιέρα έβενο και coil tap στους 498T/490R ) που πήρα απλά σχίζει τις Epiphone. Και μου το έχουν πει 2-3 άτομα (ο ένας τεχνικός) που έχουν πιάσει στα χέρια τους αρκετές κιθάρες. Προβλήματα με κούρδισμα και να μένουν κουρδισμένες οι χορδές δεν είχα ποτέ. Το μόνο μείον είναι ότι τα τάστα της φθάρθηκαν σχετικά γρήγορα, βέβαια αυτό είναι απλά αισθητικό κομμάτι, γιατί στο παίξιμο και στο πως ακούγεται δεν υπάρχει θέμα. (ακόμα)

Γνώμη μου είναι ότι αν θες Gibson, μάζεψε λεφτά και πάρε Gibson. Δεν θα το μετανιώσεις. Αν θες κάτι άλλο, υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές και σε διάφορες τιμές. Πάρε κάτι που δεν θα σε κάνει να ξενερώσεις με το να μαθαίνεις / παίζεις κιθάρα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back