Αγορά εκθεσιακής κιθάρας

gosho

Μέλος
Πόντοι
58
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια ηλεκτρική κιθάρα και επειδή έχω αγοράσει ουσιαστικά μόνο 2 κιθάρες στη ζωή μου (αν και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το σπόρ 40 χρόνια) θα ήθελα να ρωτήσω το εξής θέμα : Δοκιμάζω συγκεκριμένη κιθάρα που μπορεί να βρίσκεται σε έκθεση ίσως και μήνες με ότι αυτό συνεπάγεται (χτυπημένη, φθαρμένα frets κλπ.) και αν μου κάνει, παίρνω τη συγκεκριμένη αφού τη ψάξω από κάθε άποψη ή ζητάω άλλη πακεταρισμένη η οποία μπορεί να μην είναι σεταρισμένη ?

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια ηλεκτρική κιθάρα και επειδή έχω αγοράσει ουσιαστικά μόνο 2 κιθάρες στη ζωή μου (αν και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το σπόρ 40 χρόνια) θα ήθελα να ρωτήσω το εξής θέμα : Δοκιμάζω συγκεκριμένη κιθάρα που μπορεί να βρίσκεται σε έκθεση ίσως και μήνες με ότι αυτό συνεπάγεται (χτυπημένη, φθαρμένα frets κλπ.) και αν μου κάνει, παίρνω τη συγκεκριμένη αφού τη ψάξω από κάθε άποψη ή ζητάω άλλη πακεταρισμένη η οποία μπορεί να μην είναι σεταρισμένη Ή ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΟΣΟ Η ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ ?

Εαν σου αρεσει η εκθεσιακη και εχει σωστο ηχο plugged και unplugged, γνωμη μου ειναι να την παρεις.

φθαρμένα φρετς στην έκθεση?

δεν νομίζω.

Αν όμως δοκίμασες μια και σου άρεσε αυτήν θα πάρεις.

Τουλάχιστον ζήτα μια έκπτωση αν έχει σημάδια.

Αν θελήσεις του κουτιού τότε ζήτα να την δοκιμάσεις κ.ο.κ.

Πάντα αγοράζω αυτήν που θα δοκιμάσω και μ' αρέσει. Εκτός και αν έχεις την εντύπωση πως αγοράζεις τηλεόραση απο τις προδιαγραφές της.

Οι κιθάρες είναι συνήθως ιδιαίτερες όσο και αν η γραμμή παραγωγής είναι καλή. Τυχαία νομίζεις πως βλέπεις κόσμο να έχει 4-5 Stratocaster? Είναι μουσικά όργανα και η κάθε μια έχει τον χαρακτήρα της.

Εχει βέβαια σημασία και η κατηγορία τιμής που συζητάμε. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Έχω μια αμερικάνικη Stratocaster του 1991 που ήδη  της έχω κάνει μια φορά refretting και σε λίγο με βλέπω να πηγαίνω για δεύτερη. Θέλοντας να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό σχεδόν σε όλα τα επίπεδα και οικονομικό, έχω καταλήξει σε αυτή (αλλά βέβαια άλλη η θεωρία - προδιαγραφές και άλλο η πράξη). https://www.thomann.de/gr/fender_sq_vint_modi_72_tele_thin_3ts.htm

Γιατί να παρεις με tele με humbuckers; Οι τέλε ειναι γνωστές για τον snappy  φωτεινο ήχο του μαγνητης της γέφυρας. Εαν παρεις με διπλούς μαγνήτες αναιρείς όλο το νόημα της ύπαρξής της. Πάρε καλύτερα ssh η hsh στρατοκάστερ που θα κάθεται και καλύτερα στο σώμα σου ή κάτι σε les paul, sg, prs

Επειδή παίζω ως επί το πλείστον classic rock, επανειλημμένα μου έχουν περάσει από το μυαλό λύσεις τύπου Les Paul και SG. Αλλά τις έχω απορρίψει (ειδικά την Les Paul και λόγω βάρους) γιατί το μανίκι δεν με βολεύει, επειδή έχω μικρά δάκτυλα. Δηλαδή προσανατολίζομαι σε ένα μανίκι thin C και maple μιας και η Stratocaster που έχω, φοράει rosewood. Βέβαια τη συγκεκριμένη κιθάρα δεν την έχω δοκιμάσει οπότε μιλάω πάντα σε θεωρητικό επίπεδο. Με μια δοκιμή θα δείξει που πάει το όλο πράγμα ...

Παντως η mexican tele παιζει να ειναι πιο βαρια απο τη les paul. Η thinline ειναι αρκετα πιο ελαφρια.

Την sg μην την αποκλειεις. Πιασε πρωτα μια πριν αποφασισεις.

Δοκιμάζω συγκεκριμένη κιθάρα που μπορεί να βρίσκεται σε έκθεση ίσως και μήνες με ότι αυτό συνεπάγεται (χτυπημένη, φθαρμένα frets κλπ.) και αν μου κάνει, παίρνω τη συγκεκριμένη αφού τη ψάξω από κάθε άποψη ή ζητάω άλλη πακεταρισμένη η οποία μπορεί να μην είναι σεταρισμένη ?

Κατ' εμέ, όπως και άλλοι φίλοι αναφέρουν παραπάνω, δεν τίθεται θέμα. Παίρνεις την συγκεκριμένη κιθάρα που σου άρεσε και όχι ένα οποιοδήποτε ίδιο μοντέλο. Δεν είναι αυτοκίνητα τα μουσικά όργανα (όχι ακόμα τουλάχιστον). Με άλλα λόγια δεν υπάρχει αντικειμενικό μέτρο μουσικής αξίας μιας κιθάρας και ακόμα και "μειονεκτήματα" στην κατασκευή ή το σετάπ μπορεί να συμβάλλουν στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του οργάνου που σου άρεσε.

το αν η κιθάρα που πάρεις δεν είναι σεταρισμένη, αυτό διορθώνεται.

Κατά τα άλλα Stratocaster με Les Paul είναι πολύ διαφορετικές κιθάρες. το θέμα είναι εσένα ποιά σου αρέσει περισσότερο και παίζεις καλύτερα.

Ίσως αν πάρεις κιθάρα με humbuckers να βρεις κάποια που να έχει και coil tap, για να σπάνε οι μαγνήτες. Στα καθαρά κάνει αρκετή διαφορά, οκ δεν είναι clean Strat ήχος, αλλά έχει μια ευελιξία.

budget δεν μας είπες!

Έχω μια αμερικάνικη Stratocaster του 1991 που ήδη  της έχω κάνει μια φορά refretting και σε λίγο με βλέπω να πηγαίνω για δεύτερη. Θέλοντας να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό σχεδόν σε όλα τα επίπεδα και οικονομικό, έχω καταλήξει σε αυτή (αλλά βέβαια άλλη η θεωρία - προδιαγραφές και άλλο η πράξη). https://www.thomann.de/gr/fender_sq_vint_modi_72_tele_thin_3ts.htm

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ κιθαρα, καπου ειχα γραψει και μια παρουσιαση στο ΝΟΙΖ.

Μου ηρθε και πολυ καλα σεταρισμενη (πραγμα σπανιοτατο για κιθαρες σε αυτο το budget)

Κατα τα αλλα ΦΥΣΙΚΑ και παιρνεις την ΙΔΙΑ κιθαρα που δοκιμασες μια και καμμια κιθαρα δεν ειναι ακριβως το ιδιο με την αλλη.  (ολες "ερχονται" φυσικα με το set up αλλα απο τη στιγμη που βρισκεις μια που σου κανει 100% γιατι να μην την παρεις)...βεβαια στα περισσοτερα μαγαζΑ οι κιθαρες ειναι τοσο ΑΘΛΙΑ σεταρισμενες που απορω πως καποιος μπορει να "ερωτευτει" μια κιθαρα "show room".

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back