Άγνωστες Ελληνικές μπάντες

Νίκος Ζέρβας

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Θέλω ο καθένας να αναφέρει κάποιες άγνωστες Ελληνικές μπάντες που έχουν περάσει από το Ελληνικό πεντάγραμμο και αξίζει να ακουστούν .

Εγώ πχ είμαι λάτρης του παλιού καλού Ελληνικού ροκ , θεωρώ κορυφαίους στο είδος τους Τρύπες , Ξύλινα σπαθιά ,Υπόγεια ρεύματα, Πυξ λαξ 

Αγαπημένο μου συγκρότημα που παίζει μέχρι και σήμερα είναι τα Γυμνά καλώδια , με πολύ ιδιαίτερο καταθλιπτικό στίχο και ήχο , για όσους δεν τους γνωρίζουν αξίζει πραγματικά να ρίξετε μια ματιά στη δουλειά τους .

Ένα συγκρότημα επισης θεωρώ που άξιζε να έχει διάρκεια αλλά χάθηκε πολύ γρήγορα είναι οι Motivo4 , επίσης πολύ δυνατοί για τα δικά μου ακούσματα .

Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στους Χασμα , φαντάζομαι πως οι περισσότεροι που ασχολείστε με το είδος τους γνωρίζετε ήδη .

Και επειδή ακούω και συγκεκριμένα πράγματα από hip hop-rap , θα σας πρότεινα να ακούσετε τους Υπόνοια που είναι σχετικά άγνωστοι.

Περιμένω τα δικά σας σχόλια πάνω σε άγνωστες Ελληνικές μπάντες

Γυμνά καλώδια , με πολύ ιδιαίτερο καταθλιπτικό στίχο και ήχο

Από ψηλά είσαι όμορφη, όμορφη όσο ποτέ. ΕΠΟC

Σε ελληνόφωνο ήμασταν άκρως ενδιαφέροντες κάποτε

Περιμένω τα δικά σας σχόλια πάνω σε άγνωστες Ελληνικές μπάντες
Με εξαιρεση τους Υπόνοια οι αλλες μπαντες που αναφερεις ειναι γνωστες.

Καποιες αλλες μπαντες αλλα δεν θα τις χαρακτηρισω αγνωστες και τους αναφερω οπως μου ερχονται.

Αχαιοι,

Μασκες,

Βαλια καλντα,

Ενοχο λα,

Λευκη συμφωνια,

Κιτρινα ποδηλατα,

Ελληνισταν

Χασμα

Deux Ex Machina

κλπ κλπ

Να πω και τα Μωρα στη φωτια, η θα μου την πεσουν τα Ξυλινα σπαθια? :classic_biggrin:

Τελος παντων, ενα καρρο υπαρχουν

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
και εννοείται , σχετικά αδικημένοι με την έννοια ότι ένα mega hit της εποχής δεν έδωσε χώρο να ακουστούν ευρέως κάποια διαμάντια . Ίσως να έχω λανθασμένη εντύπωση , όμως

Καποιες αλλες μπαντες αλλα δεν θα τις χαρακτηρισω αγνωστες και τους αναφερω οπως μου ερχονται.

Αχαιοι,

Μασκες,

Βαλια καλντα,

Ενοχο λα,

Λευκη συμφωνια,

Κιτρινα ποδηλατα,

Ελληνισταν

Χασμα

Deux Ex Machina

κλπ κλπ

Να πω και τα Μωρα στη φωτια, η θα μου την πεσουν τα Ξυλινα σπαθια? :classic_biggrin:

Τελος παντων, ενα καρρο υπαρχουν

Από τη λίστα που ανέφερες ομολογώ πως δεν γνώριζα τους Βαλια καλντα και τους Ενοχο λα
άκουσα ένα τραγουδάκι από Ενοχο λα και μου άρεσε αρκετά , θα καθίσω να τους ακούσω 

Το "χαρτινη μερα"?

Δοκιμασε κι απο βαλια καλντα το  "πολη". Εχει καλο ρεφρεν, νομιζω..

Το "χαρτινη μερα"?

Δοκιμασε κι απο βαλια καλντα το  "πολη". Εχει καλο ρεφρεν, νομιζω..
Το χάρτινη μέρα δεν μου άρεσε τόσο

το''Με δυο τσουβάλια ουρανό'' άκουσα και είναι όντως πολύ καλό κομματάκι 

αρχές 80ς ένα γκρουπ πολύ μπροστά για τα ελληνικά μουσικά δρώμενα... αν είχε έναν ξένο παραγωγό κι όχι τον Σπανουδάκη(!!!) προσωπικά τον κόβω ότι θα είχε κάνει αρκετά πράγματα (τουλάχιστον όσο προλάβαινε η Δώρα που δυστυχώς έφυγε νωρίς)...

οι νεώτεροι γνωρίζουν τον Παύλο (αλίμονο) αλλά φαντάζομαι όχι πολλοί το σχήμα του με τον Παντελή Δεληγιαννίδη, πρώην κιθαρίστα των Olympians... τέλος 60ς...

κλείνω με μια μπάντα των 70ς από την οποία στις διαφορες φάσεις της είχαν περάσει πολλοί σπουδαίοι μουσικοί που σημάδεψαν ο καθένας με τον τρόπο του την ελληνική "ροκ" ιστορία... μεταξύ τους κι ο πεθερούλης μου Θανάσης Μπίκος που στο συγκεκριμένο άσμα έχει δώσει πλέον την θέση του στον Γιάννη Δρόλαπα... στην φωνή η Χαρά Αργυροπούλου που αναφέρθηκε και παραπάνω...

Η καλυτερη αγνωστη Ελληνικη μπαντα ειναι αυτη στην οποια επαιζα εγω.

Λατρεύω τις ελληνικές άγνωστες μπάντες, διότι μου είναι άγνωστες. Αν μπορούσα να μου ήταν άγνωστες και αυτές που μου είναι γνωστές, θα ήμουν ευτυχισμένος. ?

Trending...

Νέα θέματα

Back