Αγαπημένο concept album

BlackCrow81

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Με βάση το παρακάτω άρθρο στο οποίο ο Steven Wilson αναφέρει 10 concept albums που μπορεί να "ξέφυγαν" από την αντίληψή μας και θα έπρεπε να ακούσουμε, με πρώτο στη λίστα το 666 των δικών μας Aphrodite's Child, εσάς ποιό είναι το δικό σας αγαπημένο?

Θα ξεκινήσω με το δικό μου το οποίο είναι το Seventh son of a seventh son των θεών Iron Maiden

Εδώ το εν λόγω άρθρο και η λίστα

http://teamrock.com/feature/2017-08-28/steven-wilsons-guide-to-10-amazing-concept-albums-you-might-have-missed

APHRODITE’S CHILD – 666

NEKTAR – Journey To The Centre Of The Eye

TOM NEWMAN – Faerie Symphony

WENDY CARLOS – Sonic Seasonings

LOL CREME/KEVIN GODLEY – Consequences

JON ANDERSON – Olias Of Sunhillow

DAVID BEDFORD – The Rime Of The Ancient Mariner

CAMEL – Nude

VIRGINIA ASTLEY – From Gardens Where We Feel Secure

SERGE GAINSBOURG – Histoire De Melody Nelson

BlackCrow81 είπε:
Nαι  :-*
Οι Maiden το ξέρουν;  O0

Anyway, δεν ξέρω αν το Operation Mindrime περνάει ως concept αλλά, αυτό.

RayDTutto είπε:
Anyway, δεν ξέρω αν το Operation Mindrime περνάει ως concept αλλά, αυτό.
    Φυσικά και είναι, όπως και των Maiden άλλωστε.

Προσωπικά δεν είμαι και πολύ φαν των concept albums, διότι μου αρέσει να ακούω μεμονωμένα τραγούδια που έχουν ανεξάρτητο/δικό τους νόημα, και όχι αποσπάσματα μιας (συνήθως αποτυχημένης) ιστορίας που ''εμπνέονται'' μεγαλομανείς rock stars  ;D

Eυτυχώς το concept του 7th son είναι τόσο κακό και ασυνάρτητο, που μπορείς να ακούσεις άνετα τα τραγούδια μεμονωμένα, μιας και η όλη ιστορία δεν βγάζει κανένα νόημα  ;D Και λέω ευτυχώς διότι μιλάμε για δισκάρα.

Αλλά αν είναι να απαντήσω θα έλεγα το Quadrophenia των The Who.

Lord_Goumis είπε:
Φυσικά και είναι, όπως και των Maiden άλλωστε.
To Mindcrime θα μπορούσε να χαρακτηριστεί rock (heavy metal) opera...

20160920225603%21PinkFloydWallCoverOriginalNoText.jpg

14269.jpg

(Αγαπητέ cigaret-Φώτη, χαίρομαι που κι οι δύο έχουμε μια ιδιαίτερη συμπάθεια στα τούβλα!  :) )

RayDTutto είπε:
Οι Maiden το ξέρουν;  O0
Ναι. Και όλοι οι σχετικοί με τη μουσική. Εσύ ο άσχετος καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς (σμούτσι) :-*

Εγώ αντιμετώπιζα (και αντιμετωπίζω) ΟΛΑ τα άλμπουμ σαν κόνσεπτ άλμπουμ, ακόμη και αυτά που οι δημιουργοί τους ορκίζονται πως δεν είναι τέτοια. Το ίδιο μου συμβαίνει ακόμη και με τα άλμπουμ κλασσικής μουσικής ή τζαζ. Δεν κατάλαβα ποτέ πως αλλιώς μπορούν να αντιμετωπιστούν, άλλωστε τα βάζεις σε ένα φάκελο και βάζεις και ένα γενικό τίτλο, έτσι δεν είναι;

Αν και δεν είμαι μεγάλος φαν των κονσεπτ αλμπουμ, θυμάμαι, μου είχε αρέσει το Crimson Idol των WASP, όταν το είχα ακούσει στο Λύκειο.

Δεν νομίζω να ήξερε κανένας την έννοια  concept album πριν ακουσει το the wall.

Spyros Delta είπε:
Δεν νομίζω να ήξερε κανένας την έννοια  concept album πριν ακουσει το the wall.
....Tommy, Quatrophenia...άντε γέρο....ξεχνάς!!!!

Πέρα απο το Wall, νομίζω το αγαπημένο μου είναι το Dead Winter Dead των Savatage.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back