Αφαίρεση κόλλας από αυτοκόλλητο.

jazzmaster

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα σε όλους.

Έκανα μια βλακεία και θέλω τη βοήθειά σας..  ;D

Ήθελα να κάνω ένα τεστ να δω πως θα ειναι η κιθάρα μου με binding και της έβαλα ένα λεπτό άσπρο αυτοκόλλητο.... το θέμα ειναι ότι μετά πήγα να το βγάλω και έφευγε το χαρτί από πάνω και έμενε η κόλλα στο σώμα.. με νωπό πανι από ζεστο νερό και τρίψιμο, έφυγε αλλά όχι 100%, άφησε ένα πολύ λεπτό στρώμα κόλλας σαν λεκέ που όποτε πιάνω την κιθάρα το νιώθω στα χέρια μου...

Ας προσπεράσουμε το κράξιμο και ας μου πείτε ένα τρόπο να την καθαρίσω χωρίς να φύγει το satin χρώμα..

Ευχαριστώ.

Για τι κιθάρα μιλάμε - και τι βερνίκι;

Οινόπνευμα - βενζίνη - ασετόν με αυτήν την σειρά, αλλά (ειδικά το ασετόν) δοκίμασε το σε μέρος που δεν φαίνεται πρώτα.

Βάλε επάνω ένα παλιό πανί και σιδέρωσέ τη. ;D

RayDTutto είπε:
Για τι κιθάρα μιλάμε - και τι βερνίκι;
Gibson satin black

Παιδιά για το ασετόν έχω ακούσει άσχημα πράγματα... το φοβάμαι λίγο.. θα δοκιμάσω οινόπνευμα και βλέπουμε

τώρα το σιδέρωμα νομίζω είναι για να βγάλεις την ταστιέρα, πολύ extreme σε βρίσκω, εδώ μιλάμε για ένα φιλετάκι γύρω από το σώμα, δεν είναι και πρακτικό δηλαδή.

θενκς!

Εννούσα σε χαμηλή θερμοκρασία, και ίσα ίσα να μαλακώσει η κόλλα και να κολλήσει πάνω στο ύφασμα.

Αλλά ... θέλει πολύ προσοχή, καλύτερα όχι.

ΜΗΝ βάλεις ασετον οινόπνευμα κλπ

Πάρε λιγο χαρτί κουζίνας και λιγο.......λίπος από προσούτο (Παρμας πάντα)

Τρίψε το λίπος στην κόλλα και τρίψε μετά με το χαρτί.

Αφού φύγει η κόλλα καθάρισε το μετά για να φύγει και η μυρωδιά

Τι λέτε ρε παιδιά...;;; Να την καθαρίσω θέλω, όχι να τη φάω!

Να κόψω και δυο ντομάτες άμα είναι να τσιμπήσουμε.

Το ζιπελαιο η αλλιώς νάφθα είναι ότι πρέπει για τα αυτόκλητα

vasilisgeo72 είπε:
Το ζιπελαιο η αλλιώς νάφθα είναι ότι πρέπει για τα αυτόκλητα
Ναι το ξέρω αυτό.. Καλή ιδέα.

Και μην βάλεις ασετον θα την σακατέψεις. Η νάφθα εξατμίζεται αμέσως και δεν αφήνει ίχνος.

jazzmaster είπε:
Τι λέτε ρε παιδιά...;;; Να την καθαρίσω θέλω, όχι να τη φάω!

Να κόψω και δυο ντομάτες άμα είναι να τσιμπήσουμε.
;D ;D ;D

Είναι πολύ αποτελεσματικό, όπως και το ζιπελαιο που αναφέρθηκε,δοκίμασε το να πεισθείς.

Το ειδικο κερι που υπαρχει για κιθαρες (εχω ενα dunlop) δεν κανει ε; Ειναι και satin ρε διαολε..

Αν είναι νίτρο το βερνίκι, που νομίζω ότι είναι, καλά θα κάνεις να αποφύγεις όλα τα διαλυτικά.

Σε κάθε περίπτωση ό,τι και να κάνεις, δοκίμασε το κάπου που δεν φαίνεται πρώτα, με τον ίδιο τρόπο που θα το χρησιμοποιήσεις στο σημείο που έχει μείνει κόλλα. Π.χ. αν πρόκειται να τρίψεις, τρίψε και εκεί.

Αν η κιθαρα σου εχει νιτρο οτιδηποτε και να βαλεις φροντισε να ειναι wax and silicon free.Ειχα κανει την ιδια λαλακια μολις πρωτοπηρα την ΓΥΨΩΝ μου και ετρεχα σα το Βεγγο να προλαβω να τα αφαιρεσω...

εδω ειναι και το αντιστοιχο θεμα για συμβουλες που ειχα ανοιξει τοτε...

http://www.noiz.gr/index.php?topic=192860.0

Ευτυχως τα αφαιρεσα αμεσα καιο μετα επαιξε τριψιμο με πανακι και απλο νερο και δεν εμεινε οθτε θαμπαδα...αλλα ολα εγιναν γρηγορα... (τωρα κοσμουν μια ηλεκτροακουστικη 20ετιας που πια ειναι "για τον τοιχο".)

Τα παιδια του φορουμ μου ειχαν δωσει καποιες καλες συμβουλες και τελικα εβγαλα ακρη αμεσως.Τσεκαρε το.

"Σχετικα με τα αυτοκολλητα παντως.οταν ειναι κανονικα κ οχι waterslide η κολλα τους εχει σαν βαση τη βενζινη....ειναι δηλαδη μια παραλλαγη της γνωστης μας βενζινοκολλας.αυτη σε επαφη με το νιτρο της les paul αν μεινει πανω απο μηνα μπορει να εχουμε θεμα.διαφορετικα η λυση ειναι γυαλισμα με βαμβακι με γυαλιστικο για αυτοκινητα που θα βρουμε στα βενζιναδικα αλλα βασικη προυποθεση ειναι το γυαλιστικο μας να ειναι "wax and silicon free".(αλλιως αφηνει ενα πολυ λεπτο στρωμα κεριου που αν αγοτερα θελησουμε να κανουμε ενα refinish τοτε κανουμε τη ζωη του οργανοποιου πολυ δυσκολη....κοινως τη βαψαμε)κ γενικα ετσι συντηρουμε την κιθαρα σχετικα με το βερνικι της.ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες τον κυριο κ.Κακανιαρη."

Πήρα ζιπέλαιο, λέτε να μην το χρησιμοποιήσω δηλαδή?

Η κιθάρα λογικά είναι νίτρο, σατινε μαύρο και γενικά η βαφή έχει πολύ λεπτό στρώμα, σε πολλά σημεία φαίνεται και ξύλο (από χτυπηματάκια).

Γενικά πάντως δεν έχει μείνει κόλλα επάνω, απλά μια θαμπάδα-απομεινάρι από όταν την έτριψα με νωπό πανί.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back