Α(ρ)χαριος ηλ. μπασου ρωτα για να μαθει

Εγω αν και δεν συμφωνώ μαζί σου, σε καταλαβαίνω! Η αλήθεια είναι ότι και ο Hartke και ο Gallien είναι πολύ ανώτεροι ενισχυτές, αλλά ο Behringer έχει ενα χαρακτηριστικό που ψήνει άνετα έναν αρχάριο ή και κάποιον που δεν έχει την υπομονή....

Είναι γελοίο να φτιάξεις καλό ήχο με αυτο το μηχάνημα....

Εγω αν και δεν συμφωνώ μαζί σου' date=' σε καταλαβαίνω! Η αλήθεια είναι ότι και ο Hartke και ο Gallien είναι πολύ ανώτεροι ενισχυτές, αλλά ο Behringer έχει ενα χαρακτηριστικό που ψήνει άνετα έναν αρχάριο ή και κάποιον που δεν έχει την υπομονή.... Είναι γελοίο να φτιάξεις καλό ήχο με αυτο το μηχάνημα....[/quote']

Δηλαδή μας λες τώρα οτι για να φτιάξεις καλό ήχο στο μπάσο χρειάζεσαι υπομονή.Τι να πω.Εγώ νόμιζα ότι χρειάζεσαι ενα καλό όργανο και ένα καλό ενισχυτή!!!

Φυσικα και θελει υπομονη..!Δεν ειναι η ολη φαση αντε βαλαμε το μπασο, power on κι οτι βγαλει!Γι να βγαλεις πραγματικα ΗΧΟ απο ενα μηχανημα πρεπει να κατσεις ωρες πολλες μπροστα του και να πειραματιστεις με απειρους συνδιασμους με τα Knobs!Δεν βρισκονται απλα για μοστρα πανω στο panel του καθε ενισχυτη!Και ενταξει ειπαμε..το υποκειμενικο μεχρι ενα σημειο..

Δηλαδή μας λες τώρα οτι για να φτιάξεις καλό ήχο στο μπάσο χρειάζεσαι υπομονή.Τι να πω.Εγώ νόμιζα ότι χρειάζεσαι ενα καλό όργανο και ένα καλό ενισχυτή!!!
Σου φαίνεται απίστευτο!!!

Ξέρεις οι ενισχυτές μπροστά έχουν και κάτι κουμπάκια που γυρίζουν!!! Ε όταν γυρίζεις έστω και ένα καμιά φορά αλλάζει ο ήχος!... Ορισμένοι Hartke π.χ. που αναφέρεις στην αρχή έχουν ένα ποτενσιόμετρο που οδηγεί το σήμα από το περνά κατά 100% από μια λάμπα προενίσχυσης εώς το 0%....

Ε αυτό αν δεν το ψάξεις τι περιμένεις? Θέλει ψάξιμο!

Ο.Κ.Υπάρχει διαφορά νοοτροπίας και αντίληψης.Προτιμώ την απλότητα ενός Trace Elliot V-type.

Ορισμένοι Hartke π.χ. που αναφέρεις στην αρχή έχουν ένα ποτενσιόμετρο που οδηγεί το σήμα από το περνά κατά 100% από μια λάμπα προενίσχυσης εώς το 0%....
Καλά φοβερό!!Απίστευτο!!

....Προτιμώ την απλότητα ενός Trace Elliot V-type.
Και εγώ την προτιμώ ή ακόμα καλύτερα ένα SVT-Classic αλλά... $$$$$....

Θελεις να μας εξηγησεις τι ενοεις νοοτροπια-αντιληψη?Γιατι νομιζω οτι εδω εχουμε να κανουμε με διαφορα στο κατα ποσον καποιος ειναι διατεθιμενος να ασχοληθει με τον ηχο του η απλα βαριεται και τρωει οτι του πασαρουν!

δοκιμασε την behringer και αν σ αρεσει παρτη. απο ενταση δεν προκειται να "μεινεις". απο ποιοτητα ομως αν ακουσεις μια gallien-hartke-ebs τοτε θα ξηλωθεις. αυτη ειναι η αληθεια.
Έχω παίξει με Gallien και με Hartke που ήταν μεγάλες μούφες.Τη καλύτερη σχέση τιμής/απόδοση έχει μακράν η Behringer (έχω παίξει μόνο με την 300άρα).
αυτη η εντυπωση για να πω την αληθεια μου , εχω κι εγω για την hartke.εχω παιξει την ha2500. δεν θα συμφωνησω ομως με τους gallien.ειναι πολυ "γρηγοροι" και καθαροι ενισχυτες.

μια αξιολογη προταση με υπερβολικα καλο κατα την γνωμη μου value for money , νομιζω οτι ειναι οι combo της hughes&kettner.made in germany και φορανε και eminence. θα ηθελα πολυ την γνωμη σας , γιατι εγω δεν τους εχω παιξει αλλα μου εχουν κανει klik στην μικρομεσαια κατηγορια.

http://www.thomann.de/gr/hugheskettner_basskick_bk300_basscombo.htm

τι λετε? :roll: :wink:

μια αξιολογη προταση με υπερβολικα καλο κατα την γνωμη μου value for money ' date=' νομιζω οτι ειναι οι combo της hughes&kettner.made in germany και φορανε και eminence. θα ηθελα πολυ την γνωμη σας , γιατι εγω δεν τους εχω παιξει αλλα μου εχουν κανει klik στην μικρομεσαια κατηγορια.

http://www.thomann.de/gr/hugheskettner_basskick_bk300_basscombo.htm

τι λετε? :roll: :wink:[/quote']

Oλίγον off topic:

Και εγώ ενδιαφερόμουν για του Hughes and Kettner για κιθάρα.Συγκεκριμένα τον μικρό δεκαπεντάρι αλλά και τη λαμπάτη κεφαλη ,

ήθελα να τους δοκιμάσω.Δεν τους έβρισκα όμως πουθενά.

Τώρα το καλοκαίρι που πήγα μια εκδρομούλα Ισπανία μπήκα σε 5 μαγαζιά με μουσικά όργανα,έτσι να δω τι παίζει..Και τα 5 είχαν όλους τους ΗΚ.Ολα!!

Μα καλά ...μέχρι και μέσα στο Corte Ingles το πολυκατάστημα(Λαμπρόπουλος style) είχε Hughes ενισχυτές!Και εδώ πουθενα΄.

Ειρωνεία:Δε κατάφερα να τους δοκιμάσω.Οπου έμπαινα έμπαινα έτσι για μια ματιά στα γρήγορα.Τελικά έμεινα με την όρεξη.Τουλάχιστον άναψα τον edition blue 15 και τον ξαναέκλεισα.Ετσι για να πώ ότι ΄κατι έκανα.

Όχι behringer για κεφαλή. Για άλλα πραγματάκια ναι, για κεφαλή/καμπίνα όχι.

Ωραίος και δημιουργικός διάλογος παιδια, thanx...

Απλά θα ήθελα περισσότερες πληροφοριες σχετικα με τα πλεονεκτήματα των λαμπάτων. Παιζω 4 - 5 χρονια με το κατοσταρι της Fender το φτηνό (rumble).

Αυτο που ψαχνω είναι μια καθαρότητα στο σήμα, έναν πιο φυσικό και άμεσο ήχο που θα μπλεξω με πεταλια (EQ boss, OD boss, Dinassor JamPed).

Με ενδιαφέρουν αρκετα τα "γκαζια" και η καλη αποδοση σε δυνατες εντάσεις.

Δε θελω να αγορασω κατι που δε θα με καλυπτει σε καποιο βαθος χρονου...

Anyway, ευχαριστω για τις πληροφοριες

ΥΓ. Συγγνωμη για την καθυστερηση στις απαντησεις, δεν εχω εύκολη προσβαση στο internet...

Τότε θα σου πρότεινα να κοιτάξεις κάτι πολύ καλό, όπως πχ EBS που θα σε καλύψει για πολύ καιρό και σε πολλά πράγματα.

Παντως αν θες καθαροτητα στον ηχο σου η λαμπα δεν ειναι αυτο που ψαχνεις

Δν με ενδιαφερει ο τόσο ο κρυσταλλινος ήχος - η βρωμια ειναι παντα ευπροσδεκτη - όσο ο αυθεντικός. Ελπιζω να γινομαι αντιληπτος γιατι τοσο καιρο με το rumble σιγα σιγα καταλαβαινω οτι ο ήχος μου είναι απομιμηση ήχου μπασου... :cry: :cry:

Θα ήθελα η βαση του καθαρου ήχου μου να έχει vintage, ωμα στοιχεία αλλα ταυτοχρονα και καμπυλωτους, γλυκους τονους. πχ προτιμω passive μαγνητες και παιζω με πενα. :roll: :roll: :roll:

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back