Τί να αγοράσω; Synthesizer ή Workstation;

Eίμαι ιδιοκτήτης ενος MOTIF ES6 και τα κάτωθι μπορώ νασε συμβουλεύσω.
1.Αν θελεις ισχυρο sampler' date=' το MOTIF ES και κυριως XS ειναι μονοδρομος.

2. Το ΜΟΤΙΦ δεν ειναι γαι αρχαριους, δυσκολο να το μαθεις, δυσκολο να το συνηθησειw αλλα ετσι και το συνηθίσεις μετα απλως πετάς. Ετοιμάσου για ζόρισμα.

3. Κάποιο ηχοι του δεν πειθουν καθόλουν ειδικοτερα τα Brass (μιλαω γιa ES) και τα Organs οποτε ειναι καλο να το ακουσεις γιατι και κάποιο αλλοι ηχοι του ειναι παρα πολυ καλοι.[/quote']

1. Γι'αυτόν ακριβώς το λόγο τόσο καιρό έχω κολήσει με αυτό και δύσκολα πείθομαι για κάτι άλλο. Για να ακριβολογώ...... δεν πείθομαι για κάτι άλλο σε αυτό το σημείο. Παντού, στα σημεία που ρώτησα μου έλεγαν πως το πιο ισχυρό γκάζι στα sampler είναι το Motif ES.

2. Το ξέρω πολύ καλά αυτό και για το λόγο αυτό εξέφρασα πιο πάνω τις... "φοβίες" μου για το μοντέλο αυτό. :( :( Από την άλλη, με τη τρέλα που έχω φάει για πάρτη του, προθυμοποιούμε να ζοριστώ και μάλιστα πολύ για να το μάθω. Είχα ακούσει και άτομα-ιδιοκτήτες του που δήλωναν ότι το είχαν ενάμιση χρόνο και δεν είχαν μάθει ούτε τα μισά ( ! ). Τέλοσπάντων, ευχηθείτε μου καλό κουράγιο με την εκμάθησή του... :roll: :)

3. Αν και μάλλον θα πάω να το δοκιμάσω στο Νάκα, νομίζω ότι σε περίπτωση που χρειαστώ τέτοιου είδους ήχους (που μάλλον θα χρειαστώ) θα αγοράσω μια κάρτα ειδική για brass. Θα μου πείτε θα δώσω 200-300 euros για brass μόνο; Ε, βλέποντας και κάνοντας...

Και κάτι άλλο: Αυτό το controller

http://www.musicstore.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/MusicStore-MusicStoreShop-Site/en_EN/-/EUR/ViewProductDetail-Start;pgid=?SKU=SYN0002413-000&ProductUUID=0&JumpTo=OfferList

ξέρετε αν είναι συμβατό με το Motif ES? Λογικά, θα είναι αλλά θέλω να σιγουρευτώ. Αυτά προς το παρόν...

Βλέπω πολλές φορές κάποια μέλη να εμμένουν στο MotifES το οποίο κατέχω κι εγώ και είναι εξαιρετικό όργανο.

Δεν έχετε καταλάβει βρε παιδιά ότι το ES έχει σταματήσει να παράγεται και έχει αντικατασταθεί από το MotifXS το οποίο υπερτερεί στο UI (λόγω μεγάλης οθόης) αλλά και στη γρήγορη θύρα USB 2.0 που το τελευταίο περιλαμβάνει ;

1. Γι'αυτόν ακριβώς το λόγο τόσο καιρό έχω κολήσει με αυτό και δύσκολα πείθομαι για κάτι άλλο. Για να ακριβολογώ...... δεν πείθομαι για κάτι άλλο σε αυτό το σημείο. Παντού' date=' στα σημεία που ρώτησα μου έλεγαν πως το πιο ισχυρό γκάζι στα sampler είναι το Motif ES.

[/quote']

1. Φταίω εγώ που δεν διευκρίνησα. Eίναι όσον αφορά την μνήμη του , όσον αφορά τη δύναμη ως sampler , ο βασιλιάς είναι το VSynth της Roland. Βέβαια το VSynth δεν είναι workstation , αλλά στο να δημιουργεί και να κανεις παπαδες με δείγματα εινα ο βασιλιάς. Επίσης μεγάλες δυνατότητες έχει και το Kurzweil 2661 . Δυστηχώς το μοτιφ σε επεξεργασία δείγματος είναι πολυ πίσω.

2. Το ξέρω πολύ καλά αυτό και για το λόγο αυτό εξέφρασα πιο πάνω τις... "φοβίες" μου για το μοντέλο αυτό. :( :( Από την άλλη' date=' με τη τρέλα που έχω φάει για πάρτη του, προθυμοποιούμε να ζοριστώ και μάλιστα πολύ για να το μάθω. Είχα ακούσει και άτομα-ιδιοκτήτες του που δήλωναν ότι το είχαν ενάμιση χρόνο και δεν είχαν μάθει ούτε τα μισά ( ! ). Τέλοσπάντων, ευχηθείτε μου καλό κουράγιο με την εκμάθησή του... :roll: :)

[/quote']

2. Αυτο φιλε ισχύει για όλα τα συνθ. Ειναι κατι τυπάδες που νομίζουν οτι η μουσική ειναι απλώς γαρτζουνίσματα και μπιχλιμπίδια. Θέλει πολυ μελέτη και διάβασμα . Ψάξε άρθα στο ιντερνετ γαι μιξη, και ηχοσυνθεση και πραγματικά θα τα παίξει με το βάθος και τον όγκο των πληροφοριών.

Ρίξε και μια ματια στα άλλα , ο φίλος underground μου έκανε την τιμή να μου δείξει το Kurzeil 2661 μου πήρε 10 λεπτα για να μείνω με ανοιχτό το στόμα. Και μιλάμε γαι παλια καραβάνα , πιο παλια απο το ΜΟΤΙΦ . Αυτο είναι απάντηση και στον φίλο macron που νομίζεί οτι θα κάτσω να δώσω ιδιαίτερη προσοχή στο XS. Εγω φίλε ολα τα σέβομαι και επειδή δουλεύω ήχο ξέρω οτι μπορώ να κάνω μαγικά απλώς με freeware προγράμματα. Η τεχνολογία έχει ξεφεύγει , και αυτή που λένε οτι ένα όργανο μαθαίνεται σε 1 χρόνο είνα βαριά νυχτομένοι. Το MOTIF το πήρα για καθαρά πρακτικους λόγους, αλλά και τα άλλα με υπερκαλύπταν.

3. Αν και μάλλον θα πάω να το δοκιμάσω στο Νάκα' date=' νομίζω ότι σε περίπτωση που χρειαστώ τέτοιου είδους ήχους (που μάλλον θα χρειαστώ) θα αγοράσω μια κάρτα ειδική για brass. Θα μου πείτε θα δώσω 200-300 euros για brass μόνο; Ε, βλέποντας και κάνοντας...

[/quote']

Σιγά μην σκασεις και 200 ευρω , και την μεγάλη την μνημη γιάτι την έχει , για μόστρα? Έτσι και αλλιώς μπορω να σου στείλω έγω καινούργιους ήχου γαιτί δουλεύω ορχήστρα. To French Horn πάει σίγουρα για απόσυρση. Και μάλλον θα αλλάξω και τους άλλους. Α μην ξεχνάς οτι την μνήμη πρέπει να την αγοράσεις δεν ειναι μαζι με το μηχάνημα , υπολόγιζε άλλα 70 ευρω.

Δεν είναι δύσκολο να αλλάξει τους ήχους άν έχεις βασικές γνώσεις υπολογιστή. Κατεβάζεις το δείγμα δωρεάν απο το ίντερνετ , το πετάς στο μοτιφ, κάνει τις κατάλληλες ρυθμίσει και είσαι έτοιμος να ξεσηκώσεις κόσμο. Εννοείται ότι είναι χρονοβόρο, αλλά αξίζει και θα σου κοστίσει 0 Ευρώ μαζι με το ΦΠΑ!!!!

Και κάτι άλλο: Αυτό το controller

http://www.musicstore.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/MusicStore-MusicStoreShop-Site/en_EN/-/EUR/ViewProductDetail-Start;pgid=?SKU=SYN0002413-000&ProductUUID=0&JumpTo=OfferList

ξέρετε αν είναι συμβατό με το Motif ES? Λογικά' date=' θα είναι αλλά θέλω να σιγουρευτώ. Αυτά προς το παρόν...[/quote']

E αν δεν είναι συμβατά και τα MIDI άντε γειά. Αν θες να το συνδέσεις με το μοτίφ θα χρειαστεί απλώς ένα MIDI καλώδιο και ενα μετασχηματιστή, τίποτα άλλο. Αν το συνδέσεις μέσω USB μπορεί να δημιουρήσει προβλήματα αλλά δεν έχεις κανένα όφελος να το συνδέσεις έτσι.

Βλέπω πολλές φορές κάποια μέλη να εμμένουν στο MotifES το οποίο κατέχω κι εγώ και είναι εξαιρετικό όργανο.Δεν έχετε καταλάβει βρε παιδιά ότι το ES έχει σταματήσει να παράγεται και έχει αντικατασταθεί από το MotifXS το οποίο υπερτερεί στο UI (λόγω μεγάλης οθόης) αλλά και στη γρήγορη θύρα USB 2.0 που το τελευταίο περιλαμβάνει ;
Ρε φιλαράκο, εδώ σου λέω ότι είμαι αστοιχείωτος και εσύ μου λες για μεγάλη οθόνη και γρηγορότερο USB; Γιατί, έμαθα το συνθ και δεν ικανοποιούμαι, οπότε θέλω να πάω σε πιο Hi-tech πράματα; Έλα τώρα, λες να μη ξέρω ότι το XS πάει πιο πέρα από το ES; Αλλά γιατί να δώσω 2000 euros παραπάνω για να πάρω την ίδια (χοντρικά εννοείται) τεχνολογία; Και στο σημείο που ειλικρινά δε μου χρειάζεται κάτι άλλο!!! Ελπίζω να με πιάνεις...

Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στον kilon για τη σπουδαία του βοήθεια!!! :lol: :lol: You rule, man!

¶ντε να δούμε τί ψάρια θα πιάσουμε με το πρώτο συνθ... Θα λιώσω ρε, θα με χάσετε!... :mrgreen: :mrgreen:

Ρε φιλαράκο' date=' εδώ σου λέω ότι είμαι αστοιχείωτος και εσύ μου λες για μεγάλη οθόνη και γρηγορότερο USB; Γιατί, έμαθα το συνθ και δεν ικανοποιούμαι, οπότε θέλω να πάω σε πιο Hi-tech πράματα; Έλα τώρα, λες να μη ξέρω ότι το XS πάει πιο πέρα από το ES; Αλλά γιατί να δώσω 2000 euros παραπάνω για να πάρω την ίδια (χοντρικά εννοείται) τεχνολογία; Και στο σημείο που ειλικρινά δε μου χρειάζεται κάτι άλλο!!! Ελπίζω να με πιάνεις...[/quote']

Φιλαράκο επειδή έγραψες πως δεν έχεις πείρα γι'αυτό σου έγραψα κατ'ευθείαν τα σημεία στα οποία υπερτερεί το XS έναντι του ES . Αν τώρα σου φαίνεται ακριβό άλλο θέμα αυτό , άλλωστε κι εγώ ανέφερα πως είναι η πιο ακριβή λύση , όχι όμως τόσο πιο ακριβή από το ΕS7 (δηλαδή XS6 με ΕS7 συγκρίνοντας) .

Πού το είδες αλήθεια ότι έχουν διαφορά 2000 ευρώ ;

Εν πάσει περιπτώσει όταν ρωτούσα αν γνωρίζετε για το XS απευθυνόμουν γενικότερα και όχι σε εσένα .

Μου φαίνεται ότι είσαι λίγο έτοιμος να τη "λες" και νομίζω σε κάποιον που πήγε να σε βοηθήσει αυτό είναι λάθος .

Σου εύχομαι να κάνεις καλή επιλογή.

Πού το είδες αλήθεια ότι έχουν διαφορά 2000 ευρώ ;Σου εύχομαι να κάνεις καλή επιλογή.
Στο site www.musicstore.de το έχουν κατεβάσει στα 1200 euros γιατί είναι τα τελευταία κομμάτια. Η κανονική τιμή βεβαίως και δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά...

Ευχαριστώ για τα λεγόμενά σου και... σόρυ αν φάνηκε να στην είπα. Απλά, εντάξει το γεγονός ότι βγήκε το XS, δε φέρνει και τον εξαφανισμό του ES... Έτσι δεν είναι; :wink:

Oχι δεν φέρνει τον αφανισμό του ES αλλά φέρνει καινούργια ατού που δικαιολογούν και την τιμή

Ενα απο αυτά ειναι και οι 2 apreggiators, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει όσον αφορα λαιβ καταστάσεις αλλά και για όλους όσους θελουν να κάνουν πολλά με δύο χέρια (πχ. εμένα) είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονεκτημα. Επίσης το XS υοθετεί λογική KURZWEIL όσον αφορά τα εφέ και εξομοιώνει κλασικές μονάδες εφέ. Επίσης ένα τεράστιο ατού.

Μην λέμε οτι δεν υπάρχει διαφορά. Υπάρχει και είναι μεγάλη , και την διαφορά δεν την βλέπεις στο μαγαζί που θα παίξεις μια ωρίστα και κάτι έγινε ,αλλά μετα απο μήνες που θα μετράς πόσες εργατώρες γλύτωσες. Γιατι όπως και να το κάνουμε ο χρόνος είναι χρήμα.

Το θέμα είναι άν έχεις το χρημα για να γλυτώσεις το χρόνο. Εκεί είναι το θέμα.

Εδώ που τα λέμε, δεν έχεις άδικο φίλε kilon... Αλλά στη περίπτωσή μου δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω από το ES. Ήδη μου πέφτει πάαααααααααααααρα πολύ. Αφού για να καταλάβετε, περισσότερο σκεφτόμουν το Yamaha MO παρά το ES αλλά λέω "ποιό θα μου μείνει περισσότερο καιρό;". Ε, για το λόγο αυτό και για τα samplers εννοείται (που δεν έχει το ΜΟ) επέλεξα το ES. Αλλά, όπως προείπα, μέχρι εκεί... Για το XS ούτε λόγος για μένα! Για έμπειρους, ναι μάλιστα, καλόπαιχτο!

File mou to na pareis ena pliktro to opoio stamataei gia to epomeno montelo den ksero an einai kali kinisi.Poso mallon na to pareis kainourgio.

Mpes sto youtube kai des merika binteakia tou xs.Logo tis megalis othonis einai pio eyxristo apo to es.Kai ta dio einai kala apla to xs exei kainourgia digmata kai perissoterous new age ixous.Episis exo tin entiposi oti exei 4 kai oxi dio arpgt.

Kai kati poly simantiko.Epeidi i yamaha agorase ti steinberg to motif xs sou dinei mazi to cubase AI to opoio einai ousiastika to cubase4 apla to xeirizesai pliros apo to motif xs.Opoiadipote kinisi kaneis katagrafetai(vodafone).xaxa!!!

Loipon to kalytero einai na pas na to akouseis kamia oritsa opos eipe kai o filos pio pano.

Kai kati allo,min fobasai ti diskolia tou organou,to sigekrimeno den tha to kratiseis gia ena xrono,exei tromeres dinatotites.

Oso pio bathia mpaineis ston programmatismo toso tha pelagoneis,mexri omos na ertheis se ena simeio pou tha mporeis kata 75% na programmatiseis polla pragmata kai se alla synth(keep walking).

To mixanima kata tin apopsi mou skotonei,xoris ayto na simainei oti to fantom x kai to korg m3 den einai kala!!

Oti thes pantos oloi edo tha boithisoume!!

Καταλαβαίνω φίλε skouter...

Δε ξέρω... τί να πω; Ίσως το σκεφτώ άλλο λίγο, ξέρω 'γω; :(

Όσο για τους arpegiators, πράγματι το XS έχει 4 και το ES, 2.

Τέλοσπάντων, ίδωμεν... :? :?

Το motifES έχει ένα ARPEGIATOR, πολυφωνικό μεν αλλά ένα. Εκτός και αν δεν έχω βρεί εγώ τον δεύτερο.

Για να μιλήσουμε ξεκάθαρα αν θές να μάθεις σε βάθος το ΜΟΤΙΦ τότε επιβάλεται να επισκευτείς το http://www.motifator.com εκει θα βρείς ενα ολόκληρα σύμπαν απο πράγματα για το ΜΟΤΙΦ. Προσωπικά πιστεύω οτι το motifator ειναι το πιο κρυφό όπλο της YAMAHA και η βοήθεια που πρσφέρει απαράμιλη.

Παραθέτω τι γράφει σε ένα thread του MOTIFATOR ο τρομερά έπειρος χρήστης DavePolich για το XS.

http://www.motifator.com/forums/showflat.php?Cat=1,2,4&Board=Freebie&Number=304970&page=7&view=collapsed&sb=5&o=&fpart=all&vc=1

Why am I going in this direction? Because I wanted to point out that actually, ANY piece of hardware, any synth, is "good enough" these days for making music. Just because the XS is coming out, that doesn't mean your ES is suddenly worthless or sounds "bad". If you own a Motif, S90, S90ES, Motif ES, MO 6/7/8 - count yourself very lucky. You have more power to make great sounding music than most people ever dream of or can afford.

If you think that buying a certain synth or piece of software will "finally" make your music become what you always wanted it to be, you are on the wrong track and probably should get out of making music altogether. If the guy down the block has an M3 and you have an XS, who will make the better sounding music? The answer is - whoever is the most creative.

The actual gear makes no difference.

I realize there are people who simply like to buy synths, hard or soft, and just noodle around on them and listen. That isn't music making, but they are out there. They have all the most expensive stuff in the world and obsess over the minute details of sound to the nth degree, over and over.

At some point, you need to ask yourself if you are indeed one of these people. And then, like an alcoholic, you should admit that you are addicted and will always have to feed your addiction and will never be satisfied.

And then, you should probably come to grips with the fact that the rest of the world doesn't care what you think. The rest of the world has gone on with the business of creating music, whether you like what they're using or not.

I have a reason for getting an XS. I make and sell sound libraries for the Yamaha Motif family of synths and I need to provide libraries for my XS customers. So it's not a luxury purchase for me. I own a V-synth, and now that there is a beautiful new V-synth GT coming, will I sell my old one and get the new one? No, I can do everything I want with my "old" one. In fact I'm still discovering what I can do with my "old" V-synth. No one who hears a track with my V-synth sounds on it will sit there and imagine me using the touchscreen or the knobs or TimeTrip pad, or discount what I did because I wasn't using the new color touchscreen or chrome jog wheel or softknobs below the display on a new V-synth.

Tactile and interface experiences belong to us, the users. The audience doesn't experience it the same way. They just hear a song. They can't tell whether it's virtual analog, real analog, or sample playback, anymore than they can tell whether it's an mp3 or a CD track or a 24-bit WAV file. They can't tell the difference.

New gear is wonderful. We'e musicians, and we like musical instruments. That's our nature. To us, a great-looking/sounding synth is just another piece of plastic and metal to someone else. This can't be helped. I think that it just pays to keep it in perspective from time to time and remember not to become a slave to the "better gear will make my music better" mentality. Better gear will indeed help your tracks sound better, but only if you know what it is you want to do in the first place - and that is a product of your own creativity and resourcefulness. A monkey in front of a Motif is still a monkey.

"My Korg is better than your Yamaha" - this is simply childish and always a statement from someone who thinks that tools determine the product rather than the user. No one's synth is "better" than someone else's when it comes to music creation.

That said, I can't wait to get my XS back so I can get back to making more killer sounds.
Νομίζω οτι ο τύπος ξεκαθαρίζει την διαφορά μεταξύ ενός σοβαρού μουσικού και ενός ενθουσιώδη μουσικού.

Το motifES έχει ένα ARPEGIATOR' date=' πολυφωνικό μεν αλλά ένα. Εκτός και αν δεν έχω βρεί εγώ τον δεύτερο.[/quote']
Ναι λάθος, πράγματι ένα έχει... :roll:

Νομίζω οτι ο τύπος ξεκαθαρίζει την διαφορά μεταξύ ενός σοβαρού μουσικού και ενός ενθουσιώδη μουσικού.
Όντως...

Σίγουρα πρέπει να ξεφύγω από κάποια "ψυχολογικά προβλήματα"-κολλήματα. ¶λλωστε, νομίζω ότι η φάση που βρίσκομαι, δηλαδή μια φάση... αφασίας, είναι χαρακτηριστική ενός αρχαρίου. Ελπίζω, με τη βοήθειά σας, όταν επιτέλους αποκτήσω το πρώτο μου συνθ (δε θα αργήσει αυτή η άτιμη η στιγμή :) ) να αναρριχηθώ στα ψηλά επίπεδα ενός καλού προγραμματιστή. :lol:

Όντως...

Σίγουρα πρέπει να ξεφύγω από κάποια "ψυχολογικά προβλήματα"-κολλήματα. ¶λλωστε' date=' νομίζω ότι η φάση που βρίσκομαι, δηλαδή μια φάση... αφασίας, είναι χαρακτηριστική ενός αρχαρίου. Ελπίζω, με τη βοήθειά σας, όταν επιτέλους αποκτήσω το πρώτο μου συνθ (δε θα αργήσει αυτή η άτιμη η στιγμή :) ) να αναρριχηθώ στα ψηλά επίπεδα ενός καλού προγραμματιστή. :lol:[/quote']

Αυτο ειναι το πνευμα!!!

Καλως ηρθες στον κοσμο των καβ....ων πληκτραδων!!!

Καλη αρχη στην αναριχηση σου!!!!! :D :D

Αυτο ειναι το πνευμα!!!Καλως ηρθες στον κοσμο των καβ....ων πληκτραδων!!!

Καλη αρχη στην αναριχηση σου!!!!! :D :D
Καλώς με δεχτήκατε!!!!.... :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Βλέπω πολλές φορές κάποια μέλη να εμμένουν στο MotifES το οποίο κατέχω κι εγώ και είναι εξαιρετικό όργανο.

Δεν έχετε καταλάβει βρε παιδιά ότι το ES έχει σταματήσει να παράγεται και έχει αντικατασταθεί από το MotifXS το οποίο υπερτερεί στο UI (λόγω μεγάλης οθόης) αλλά και στη γρήγορη θύρα USB 2.0 που το τελευταίο περιλαμβάνει ;

του ES η USB ειναι και αυτη v2.0

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back