- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 3,578
Πριν μερικές μέρες χρειάστηκα κάποια CD από το αρχείο μου για μια ραδιοφωνική δουλειά που κάνω τελευταία. Είχα φτιάξει κάτι σήματα το '93 και ηρθε η ώρα να βγουν από το ράφι. Εβαλα λοιπόν τα Yamaha Gold CDR που είχα φυλάξει πολύ στοργικά στο CD player του laptop και... τίποτα. Το βάζω στο DVD του desktop... τίποτα. Σιγή!
Αφού δοκίμασα καθε πιθανή συσκευη αναπαραγωγής που βρήκα, κατέληξα στο ότι ΧΑΘΗΚΑΝ τα σήματα για πάντα. :-[
Για να μη σας τα πολυλογώ, αφού μου μπήκαν ψίλοι στ' αυτιά για τα καλά, άρχισα να δοκιμάζω και τα υπόλοιπα νεότερα αρχεία μου...
Αποτέλεσμα; ΔΕΝ ΖΟΥΝ! Καπούτ! Ζίροου!
Είχα υποθέσει ότι τα καλά επώνυμα CDR δεν θα είχαν πρόβλημα και γι αυτό πάντα αγόραζα τα καλύτερα για αρχεία. Είτε για audio είτε για δατα. Yamaha, Verbatim, TDK, Sony, κλπ. Εν ολίγοις βρέθηκα χωρίς αρχείο και πολλή δουλειά μπροστά μου.
Αφού συνειδητοποίησα τη ζημιά, το ερώτημα που ήρθε αναπόφευκτα στο νου μου και με καίει, είναι: "και τώρα τι κάνουμε στο εξής;"
Ποιός θα είναι ο νέος σίγουρος τρόπος αρχειοθέτησης;
Τα CD; (τον ήπιαμε)
Οι σκληροί; Για πόσο;
Τα DAT; Απο την μη χρήση δεν δουλεύει το player πια...
Τι κάνουμε; Ποιο είναι το μέλλον των Data και Audio CD; Το πρόβλημα ισχύει για τα CDR μόνο ή να κλαίω και τη δισκοθήκη μου που είναι καποιες χιλιάδες CD;
Αφού δοκίμασα καθε πιθανή συσκευη αναπαραγωγής που βρήκα, κατέληξα στο ότι ΧΑΘΗΚΑΝ τα σήματα για πάντα. :-[
Για να μη σας τα πολυλογώ, αφού μου μπήκαν ψίλοι στ' αυτιά για τα καλά, άρχισα να δοκιμάζω και τα υπόλοιπα νεότερα αρχεία μου...
Αποτέλεσμα; ΔΕΝ ΖΟΥΝ! Καπούτ! Ζίροου!
Είχα υποθέσει ότι τα καλά επώνυμα CDR δεν θα είχαν πρόβλημα και γι αυτό πάντα αγόραζα τα καλύτερα για αρχεία. Είτε για audio είτε για δατα. Yamaha, Verbatim, TDK, Sony, κλπ. Εν ολίγοις βρέθηκα χωρίς αρχείο και πολλή δουλειά μπροστά μου.
Αφού συνειδητοποίησα τη ζημιά, το ερώτημα που ήρθε αναπόφευκτα στο νου μου και με καίει, είναι: "και τώρα τι κάνουμε στο εξής;"
Ποιός θα είναι ο νέος σίγουρος τρόπος αρχειοθέτησης;
Τα CD; (τον ήπιαμε)
Οι σκληροί; Για πόσο;
Τα DAT; Απο την μη χρήση δεν δουλεύει το player πια...
Τι κάνουμε; Ποιο είναι το μέλλον των Data και Audio CD; Το πρόβλημα ισχύει για τα CDR μόνο ή να κλαίω και τη δισκοθήκη μου που είναι καποιες χιλιάδες CD;
Τελευταία επεξεργασία από moderator: