To High και το Low έχουν την εξής σημασία:
Μπορείς να αναθέσεις σε καθένα από τα 2 και για τους 2 oscilators διαφορετικά multisamples. Το High multisample θα αναπαράγεται σε υψηλές τιμές velocity και το Low multisample σε χαμηλές.
Έτσι αν έχεις ένα program που χρησιμοποιεί έναν Oscilator με High MS Saw1 και Low MS SquareJP για παράδειγμα τότε αν παίζεις δυνατά και κοφτά θα αναπαράγεται το Saw1 και αν παίζεις πιο σιγά θα αναπαράγεται το SquareJP.
Τώρα ποια θα είναι η κρίσιμη τιμή Velocity άνω και κάτω της οποίας θα εναλλάσονται τα multisamples είναι κάτι το οποίο μπορείς να ρυθμίσεις από 000-127 ως συνήθως. Επίσης μπορείς να το ρυθμίσεις με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε από πχ 000-040 να ακούγεται τo Low, από 041-090 να ακούγονται και τα 2 και από 091-127 να ακούγεται το High.
Oι περισσότεροι ήχοι που θα βρεις πάντως δίνουν όλη την περιοχή του velocity ή στο High ή στο Low MS και πιο σπάνια θα βρεις ήχο που να μοιράζει το velocity range σε δύο multisamples.
Όταν τώρα σε έναν ήδη φτιαγμένο ήχο πχ synth βιολί τύπου Zervas θες να αλλάξεις πιθανότατα το Saw θα πρέπει να ξέρεις ποιο Sample να αλλάξεις. Εξαρτάται κάθε φορά σε ποια θέση (High ή Low) έχει ανάγει αυτός που εφτιαξε τον ήχο το multisample (saw στην προκειμένη).
Όταν λοιπόν το βρεις και στη θέση του βάλεις piano πχ θα διαπιστώσεις οτι θα αλλάξει η χροιά του ήχου αλλά πιθανότατα να μην θυμίζει πιάνο. O λόγος είναι οτι πέρα από το multisample Saw οι lfo's που ενεργούν στους ταλαντωτές, τα φίλτρα, οι amplifiers και οι περιβάλλουσες που τα ελέγχουν έχουν παραμετροποιηθεί έτσι ώστε να προσομοιώνουν το μηχανισμό αναπαραγωγής του βιολιού.
Άρα το αποτέλεσμα δεν θα θυμίζει πιάνο ειδικά αν στον ήχο ενεργούν και modulation fx. Για αυτό η αλλαγή της χροιάς σου ακούγεται κάπως περίεργη.