Αποτελεσματικότητα Forum

zampination

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ελπιζω πως εθιξα ενα καλο θεμα (εαν δεν εχει ηδη θιχτει στο παρελθον, εαν ναι ας αφαιρεθει) οσων αφορα ολους οσους εχουν αποριες σχετικα με μια αγορα η καποια τεχνικη κ απευθυνονται στα ατομα του noiz για απαντησεις.

Προσωπικη μου αποψη ειναι πως βοηθα αρκει αυτος που ψαχνει να περιμενει με ευλαβεια ωστε να λαβει πολλες απαντησεις κ να κρινει αναλογα. κ να μην την παταει με την πρωτη απαντηση που θα του δωθει. Γιατι πολλες φορες μπορει να ειναι κ λαθος.

Απο την αλλη σε μπερδευει κ αρκετα μιας κ ειχες στο μυαλο σου να αγορασεις καποια κιθαρα πχ κ μετα απο παμπολες απαντησεις εχεις χασει τον μπουσουλα! ;D

Επισης πιστευω πως τουλαχιστον θα σε αποτρεψει απο μια τελειως λαθος αγορα! Κ αυτο ειναι πολυ σημαντικο κ αξιζει το ολο μπερδεμα που πολλες φορες συμβαινει οταν καποιος ακουει παρα πολλες γνωμες κ αποψεις μαζι.

Περιμενω την ψηφο σας!;) Κ τα σχόλια σας φυσικά!

Εγώ προσωπικά έχω βρει αρκετές λύσεις εδώ μέσα κ με εχουν βοηθήσει να κάνω σωστές αγορές κ να λύσω τεχνικά προβλήματα. Από την αλλη έχω πέσει σε «λουμπες» ακούγοντας διθυραμβους για «πατάτες» τύπου Harley Benton ga15 κτλ. Εν κατακλείδι εμπιστευτειτε ΠΡΩΤΑ τα αυτιά σας και μην κάνετε «Ευαγγέλιο» την κάθε άποψη που θα ακούτε.

Οπως ειπα κ παραπανω θελει πολυ προσοχη γιατι αναμεσα σε αυτους που μας συμβουλευουν ειναι κ οι σχετικοι αλλα κ οι ασχετοι πολλες φορες.

Οποτε παντα να αφηνουμε χρονο στο θεμα ωστε να λαβουμε ενα σεβαστο αριθμο απαντησεων κ να δουμε τι πιστευουν οι περισσοτεροι, να συγκρινουμε αυτες τις απαντησεις συμφωνα κ με προηγουμενα θεματα κ επειτα να αποφασισουμε τι ειναι τελικα πιο σωστο να γινεται απο κατι αλλο κτλ

Στα θέματα αγοράς, εκεί που ελλοχεύει η λούμπα είναι στην υποκειμενική γνώμη του καθενός μας…  Όλοι ή τέλος πάντων οι περισσότεροι λέμε την γνώμη μας με βάση τα προσωπικά γούστα ή την εμπειρία μας, αλλά αυτό που εγώ θεωρώ το «απόλυτο» μπορεί για εσένα να είναι η… «απόλυτη πατάτα». Οπότε καλό θα είναι όταν ζητάμε βοήθεια για κάποια απόφαση αγοράς να μετράμε τι μας λένε, ποιοι μας τα λένε και να μην ξεχνάμε ότι είναι απλές κατευθύνσεις και όχι θέσφατα. Από εκεί και πέρα τα αυτιά μας και τα χέρια μας θα μας δώσουν την απάντηση. Πάντως το Noiz είναι ένα καλό εργαλείο για  όποιον κάνει καλή χρήση- θα βρει απαντήσεις που θα του υποδείξουν προς τα πού θα πρέπει να ψαχτεί για να βρει τις λύσεις…

Εμένα θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει τι νόημα έχει να ανοίγει θέμα "τι κιθάρα να πάρω"

Σε οτιδήποτε ανάλογα με τις ερωτήσεις, ανάλογες θα ναι και οι απαντήσεις. Όσο πιο συγκεκριμένες, τόσο πιο πιθανό να πάρουν και τις σωστές απαντήσεις.

Προσωπικά μιας και διαβάζω αρκετά, ξέρω από ποιους θα πάρω έγκυρες απαντήσεις και από ποιούς όχι.

Καλό θα ήταν όταν ζητάμε μια γνώμη να την λαμβάνουμε υπόψιν μόνο αν αυτός που την εκφερει να έχει δοκιμάσει αυτό που ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. Σε ένα thread που είχα ανοίξει για να διαλέξω μετάξι δυο τελεκαστερ παρότι ζητούσα γνώμη από άτομα που είχαν παίξει με τις δυο κιθάρες συνεχιζα να δέχομαι προτάσεις από άτομα που δεν είχαν παίξει με αυτές. Το να προτείνουμε κάτι το οποίο δεν έχουμε δοκιμάσει είναι απλά ανόητο.

evilnye σε ενα μουσικο φορουμ ευτυχως η δυστυχως εχουν θεση τετοιου ειδους ερωτηματα,οσο αφελη και να ακουγονται.και παρολαυτα βλεπεις οτι οι απαντησεις που δινονται ειναι πολλες και ποικιλες.απο σχεδον σοβαρες μεχρι αστειες

Evilnye είπε:
Εμένα θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει τι νόημα έχει να ανοίγει θέμα "τι κιθάρα να πάρω"
Σωστον.

Και αν σου λεει παιζω λιγο απ ολα...

Το φορουμ θα τον σωσει?

Evilnye είπε:

Σε οτιδήποτε ανάλογα με τις ερωτήσεις, ανάλογες θα ναι και οι απαντήσεις. Όσο πιο συγκεκριμένες, τόσο πιο πιθανό να πάρουν και τις σωστές απαντήσεις.

Προσωπικά μιας και διαβάζω αρκετά, ξέρω από ποιους θα πάρω έγκυρες απαντήσεις και από ποιούς όχι.
+1

Ολοι μας θα πρεπει να κανουμε την σωστη ερωτηση παραθετοντας οσο πιο πολλα στοιχεια μπορουμε σχετικα με αυτο που μας ενδιαφερει, ωστε να λαβουμε οσο πιο σωστη απαντηση μπορουμε.

Συμφωνω πως θελει καποια εμπειρια στο noiz ωστε να δεις ποιοι κατεχουν τις γνωσεις σε καποια τεχνικα θεματα ωστε να σε βοηθησουν καλυτερα απο καποιους αλλους.

Αλλα για τους πολυ νεους στον χωρο οι οποιοι θελουν να παρουν συμβουλες για την πρωτη τους κιθαρα?? τι γινεται??

Κ βεβαια θα θεσουν την ερωτηση "τι κιθαρα να παρω" απο τι στιγμη που δεν ξερουν ουτε τι θα παιζουν, ουτε κ αν ειναι σιγουροι πως θα συνεχισουν να παιζουν. Οποτε ειναι καπως φυσιολογικο να ρωτανε ακυρα κ γενικα πραγματα χωρις να παραθετουν καποια βασικα στοιχεια.

Μια καλη ιδεα θα ηταν οταν καποιος παει να ανοιξει ενα καινουριο θεμα πχ στο guitar-bass-amps να πεταγεται ενα παραθυρακι πρωτα στο οποιο θα πληροφορει τον χρηστη για καποιες παραμετρους κ διευκρινησεις που απαιτουνται ωστε να ανοιχτει το θεμα κ να λαβει οσες πιο σωστες απαντησεις συμφωνα με αυτο που θελει.

Ειμαι σιγουρος πως καπου θα υπαρχουν τετοιου ειδους διευκρινησεις καπου στο noiz. στο F.A.Q ισως??

Κ εγω νεος ειμαι σχετικα οποτε δεν το εχω ψαξει απο μονος μου ( κ κακως βεβαιως)

Αλλα φανταστειτε κ ποσοι ακομα δεν το ψαχνουν αυτο. Μαλλον παρα πολλοι.

Οποτε μια τετοια ιδεα δεν θα ηταν κ ασχημη (κατα εμε παντα)

Ενα μικρο tutorial σχετικα με τα θεματα που θα ανοιγονται ακριβως πριν ανοιχτουν κ ακριβως στην κατηγορια που ανηκουν.

Και να απαντήσω στο συλλογισμό μου.

Όταν ξεκίνησα να παίζω, ρώτησα το δάσκαλό μου όχι τι μπάσο να πάρω, αλλά αν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω. Δηλαδή αν μου έλεγε πάρε ένα squier jazz bass τι θα είχαμε καταλάβει;

Μου είπε πήγαινε δες ποιο σου κάθεται στο μάτι παίξε λίγο να σε βολεύει λίγο και πάρτο. Πάντα σύμφωνα με το ποσό που μπορούσα εγώ να διαθέσω.

Για μένα η καλύτερη απάντηση στο τι κιθάρα να πάρω αν είσαι εντελώς αρχάριος είναι, πάρε μια που να σ αρέσει στο μάτι κ φύγε :)

Αν παίζεις κ κάποιο καιρό, δοκίμασε αρκετές κ ρώτα μια δυο πληροφορίες πχ για αυτά που δεν ξέρεις όπως πχ πιο τεχνικές πληροφορίες σε συγκεκριμένα θέματα. Ή πχ μπορεί να είχε κάποιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο όργανο και να σε προλάβει να το ελέγξεις πριν το πάρεις.

Αλλά αν περιμένεις να βρεις όργανο από το τι θα σου προτείνει ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ είναι χαζό :)

Επίσης κανείς δεν συνηθίζει να ψάχνει. Για το 99% των πιο κλασσικών οργάνων έχουν γραφτεί σελίδες και σελίδες.

Επίσης σε θέματα που έχουν πάνω από 2 σελίδες κανείς δε διαβάζει. Όλοι θεωρούν πως η άποψή τους είναι καινούρια κ τόσο καταπληκτική που κανείς άλλος δεν την είχε σκεφτει προηγουμένως.

Αν θέλετε να λειτουργεί αποτελεσματικά το φόρουμ. Αρχίστε να διαβαζετε :)

Evilnye είπε:
Aυτο βεβαια υπονοει και το ''Σταματηστε να γραφετε..'' ;D

Δεν είναι κακό πάντως ^^

(συμπεριλαμβάνομαι κ εγώ σ αυτή την κατηγορία ;D ;D )

συμφωνω πλην ομως οι "χαζες" ερωτησεις ειναι απαραιτητες και υπαρχουν σε ΟΛΑ τα φορουμ.και μαλιστα ειναι ενας καλος τροπος να ξεχωρισεις το γνωστη απο τον ασχετο.απο τις απαντησεις που δινονται,απο τις απαντησεις που δε δινονται και απο τις ερωτησεις που θετουν καποιοι.

Evilnye είπε:
Δεν είναι κακό πάντως ^^

(συμπεριλαμβάνομαι κ εγώ σ αυτή την κατηγορία ;D ;D )

Συμφωνώ και επαυξανω...

H γνωμη μου ειναι οτι η αποτελεσματικοτητα ενος δημοσιου forum μπορει να

μετρηθει μονο με το αν περνας καλα οταν συμμετεχεις ή ξεναγεισαι σ αυτο.

Αυτος πρεπει να ναι ο στοχος.Ολα τ αλλα ειναι φιλοσοφια.Μαλλον φιλολογια.

Evilnye είπε:
Μου είπε πήγαινε δες ποιο σου κάθεται στο μάτι παίξε λίγο να σε βολεύει λίγο και πάρτο. Πάντα σύμφωνα με το ποσό που μπορούσα εγώ να διαθέσω.

Για μένα η καλύτερη απάντηση στο τι κιθάρα να πάρω αν είσαι εντελώς αρχάριος είναι, πάρε μια που να σ αρέσει στο μάτι κ φύγε :)

Επίσης κανείς δεν συνηθίζει να ψάχνει. Για το 99% των πιο κλασσικών οργάνων έχουν γραφτεί σελίδες και σελίδες.

Επίσης σε θέματα που έχουν πάνω από 2 σελίδες κανείς δε διαβάζει. Όλοι θεωρούν πως η άποψή τους είναι καινούρια κ τόσο καταπληκτική που κανείς άλλος δεν την είχε σκεφτει προηγουμένως.

Συμφωνω απολυτα στο τελευταιο κ διαφωνω καπως στο πρωτο.

Καλο το να σου αρεσει η κιθαρα στο ματι κ να σε βολευει. Αλλα ειναι πολλες οι φορες που μια κιθαρα ελαφρως καλυτερη μπορει να σε παει κ πιο μπροστα σαν αρχαριο απο αποψη παιξιματος κ βελτιωσης. Οποτε καλο ειναι να υπαρχουν κ οι ερωτησεις του τυπου τι κιθαρα να παρω. Εξαλλου πολλα ατομα δεν εχουν την ευχαιρεια του δασκαλου κ βασιζονται σε ολους εμας ωστε να τους κατευθυνουμε οσο το δυνατον καλυτερα.

Απλα φαντασου ποσοι συμμεριζονται κ συμβουλευουν το ιδιο οπως ο δασκαλος σου εκανε με εσενα. Μονο που ειναι κ αλλοι τοσοι εδω στο forum που ισως να ισχυριζονται ακριβως το αντιθετο! ;D Κ εδω εμφανιζεται το μεγαλο μπερδεμα κ οι αμφιβολιες!

To τελευταιο οπως ειπα συμφωνω αλλα τελικα οχι απολυτα καθως παντα βγαινουν καινουρια μοντελα στα παντα οποτε πρεπει να κρατιεται το forum up to date!

Κ προφανως ειναι αδυνατον να αποφευχθει η τυπικη ερωτηση "τι κιθαρα να παρω" λογο της συνεχης ανανεωσης της αγορας. Αλλα μπορουμε να διευκρινιζουμε καλυτερα το τι ακριβως ζηταμε.

Μα υπάρχουν χαζές και ανούσιες ερωτήσεις.

Πχ επίσης όταν είχα ξεκινήσει, είχα ένα τρελό άγχος για το τι θα έκανα όταν πήγαινα σε στούντιο μιας κ δεν ήξερα τι έκαναν όλα τα κουμπάκια σ έναν ενισχυτή :)

Το να το ψάξεις αυτό δεν είναι και κάτι το δραματικό πάντως. Μπορείς κ να το ρωτήσεις και δεν το θεωρω και δεδομένο να το ξέρεις.

Αλλά το "τι όργανο να πάρω;"

Δε θα ήταν πχ πολύ πιο αποδοτικό να πάει κάποιος σε 5 μαγαζιά να δει 2 3 όργανα και αφού έχει μια αρχική εικόνα να δημιουργήσει και τις απορίες του;

Δηλαδή πας πχ και βλέπεις ενισχυτές. Πήγαινε μετά κ ρώτα είδα αυτούς τους 3, οι τάδε είχαν και αυτό το επιπλέον οι δείνα το άλλο. Αυτό που μπορεί να μου χρειαστεί;

Εκεί μετά ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός και με την δική του κριτική ικανότητα, θα μπορεί να επιλέξει το κατάλληλο.

Δεν έχει νόημα να επιλέξει άλλος για εσάς :)

gmw είπε:
Συμφωνώ και επαυξανω...
oops shutting up now :D

Όχι αν έχεις κ σκοπό να πάρεις κ σοβαρή πληροφορία :)

Αν είναι μόνο για το χαβαλέ, μόνο χαβαλέ θα πάρεις. Καλό κ αυτό, αλλά υπάρχει κ το bored.com.

freerock1974 είπε:

συμφωνω απολυτως

freerock1974 είπε:
Aυτο βεβαια υπονοει και το ''Σταματηστε να γραφετε..'' ;D
Κ ισως αυτο τελικα να φερνει την "συντελεια" του forum!

Καλο θα ηταν να ανανεωνονται συνεχως οι ερωτησεις κ τα θεματα κ να μην προτρυνουμε τους παντες να διαβαζουν σε αυτο το link πχ το ταδε θεμα επειδη εχει ξανασυζητηθει. Κ κακως που αμεσως κραζουμε καποιον που ανοιγει ενα ακριβως ιδιο θεμα με ενα παλιοτερο 5ετιας κ βαλε.

Θα χαθει τελειως το ενδιαφερον ετσι κ τελικα θα φτασουμε σε μια μερα την οποια ολα τα ενδιαφεροντα θεματα εχουν ξαναζυζητηθει κ δεν θα ξερουμε τι καινουριο ενδιαφερον θεμα να ανοιξουμε! Κ σιγα σιγα ο κοσμος θα βαρεθει κ θα φυγει επειδη τα προσφατα θεματα ειναι τελειως αδιαφορα κ στα παλια κανενας δεν κανει τον κοπο πια να απαντησει λεγοντας πως εχει ληξει το θεμα αυτο.

Κ τελος το forum οπως το ξερουμε!

Σκεφτειτε το αυτο!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back