Απορία για ενισχυτή ηλ. κιθάρ&

renata5

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γεια σας!!! έχω μια απορία!!! Λοιπόν, έχω ένα Line 6 IV spider 30watt (δεν είναι λαμπάτος) … υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση που θα είναι ανοιχτός όταν γίνει διακοπή ρεύματος ή σε  αλλαγής τάσης του ρεύματος να καεί ή γενικά να πάθει κάποια βλάβη??? Και αν ναι πως μπορώ να τον προφυλάξω?? (π.χ. για το pc υπάρχει το ups!!! :P)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ!!! :)

Τι εννοείς UPS σαν αυτό του υπολογιστή ή κάτι πιο εξειδικευμένο....; 

Αύριο δηλαδή πάμε  multirama!?!?!?  ;D

Ναί. UPS σαν αυτό του υπολογιστή. Αλλά μήπως είναι λιγάκι υπερβολικό;

Μην βιαστείς. Άσε να σου πει και κανένας άλλος τη γνώμη του.

δεν χρειάζεσαι UPS, AVR χρειάζεσαι

το πρώτο θα σου επιτρέψει να συνεχίσεις να παίζεις (ΑΝ δεν γίνει βλάβη βέβαια) αλλά αυτό σπάνια είναι το ζητούμενο

το ζητούμενό σου είναι να ΜΗΝ γίνει βλάβη, κι ας κοπεί το ρεύμα, αυτό θα στο δώσει το AVR

τώρα αν είναι ΚΑΙ το ένα ΚΑΙ το άλλο το μηχανημα που θα πάρεις, ακόμη καλύτερα

O σταθεροποιητής (AVR) είναι προτιμότερη λύση για μεγάλα κι ευαίσθητα φορτία. Αλλά, αν πέσει το ρεύμα δε συνεχίζει να σου δίνει ρεύμα όπως το ups. Από την άλλη, το ups θέλει συντήρηση και μπαταρίες σε βάθος χρόνου ενώ το καλό avr δε παθαίνει κάτι με τις πτώσεις τάσης, βυθίσεις, υπερτάσεις κλπ.

Φθηνά και καλά avr(σταθεροποιητές) έχει η τέλε και η amarad :

http://www.amarad.gr

http://www.tele.gr

ups θα βρεις σε καταστηματα Η/Υ κλπ

http://www.trinigamers.com/forums/showthread.php?t=3908

καλα πιστευω το παρακανετε μα τα ups και τα σχετικα

οσω κανει ενα καλο ups περνεις ενα ισως και καλητερο ενισχητη

ασε που μπορει να μην παθει και ποτε τιποτε

???

Elixir είπε:
καλα πιστευω το παρακανετε μα τα ups και τα σχετικα

οσω κανει ενα καλο ups περνεις ενα ισως και καλητερο ενισχητη

ασε που μπορει να μην παθει και ποτε τιποτε

???
+1

Κοίτα, δεν νομίζω ότι είναι τόσο υπερβολικό, έχω δώσει πολλά λεφτά για τον ενισχυτή την κιθάρα τα πεταλάκια κλπ κλπ (πιστεύω με καταλαβαίνετε) και απ’ ότι βλέπω και το καλοκαίρι και το χειμώνα δεν είναι λίγες οι φορές που αυξομειώνετε η τάση ή υπάρχει διακοπή ρεύματος οπότε θέλω να τα προστατεύσω από αυτή την κατάσταση.

Όσον αφορά το AVR για να καταλάβω (είμαι και λίγο άσχετος απ’ αυτά) ακόμα και να γίνει διακοπή ρεύματος ΟΧΙ ΜΟΝΟ αυξομείωση και τότε θα είναι προστατευμένος από το να μην καεί;;; είναι σίγουρο;;;  ???  :-\

renata5 είπε:
Κοίτα, δεν νομίζω ότι είναι τόσο υπερβολικό, έχω δώσει πολλά λεφτά για τον ενισχυτή την κιθάρα τα πεταλάκια κλπ κλπ (πιστεύω με καταλαβαίνετε) και απ’ ότι βλέπω και το καλοκαίρι και το χειμώνα δεν είναι λίγες οι φορές που αυξομειώνετε η τάση ή υπάρχει διακοπή ρεύματος οπότε θέλω να τα προστατεύσω από αυτή την κατάσταση.
Σεβαστό.

Αλλά να σε ρωτήσω κάτι. Που βρίσκεσαι και έχεις τέτοια προβλήματα με το ρεύμα;

Ηράκλειο Κρήτης στην πόλη. Εχθές το βράδυ γινόταν της τρελής……!!!  ::) :-\

renata5 είπε:
Ηράκλειο Κρήτης στην πόλη. Εχθές το βράδυ γινόταν της τρελής……!!!  ::) :-\
Δεν ξέρω, τι να πω.

Τέλος πάντων, αφού έχεις προβλήματα παίρνεις ένα UPS ή AVR ανάλογα. Τι να σου πω...

Αν και μ'αυτή τη λογική στην περιοχή σου, θα πρέπει σ'όλες τις συσκευές σου να έχεις ανάλογη προστασία UPS.

Και πάλι δεν ξέρω τι να πω.

Απ’ ότι φαίνετε εσύ δεν έχεις πρόβλημα :) και ναι καμιά φορά παρουσιάζονται προβλήματα λόγο τάσης όπως απ΄τα πιο βασικά στα ercodition, τώρα τι να πω είμαι γκαντέμης μάλλον… :'(

Τι εννοείς με το air condition ?

Μήπως έχει πρόβλημα η εγκατάσταση του σπιτιού και δεν είναι πρόβλημα της ΔΕΗ ?

Εάν ναι, ζήτησε από έναν ηλεκτρολόγο να τσεκάρει την εγκατάσταση.

Στο ercodition είχαμε πρόβλημα με την πλακέτα (κάπως έτσι μας το είπαν). ???

Ίσως έχεις δίκιο. Μπορεί να είναι και πρόβλημα της εγκατάστασης του σπιτιού.

Πρέπει να το ρωτήσω… 

Ρώτησέ το στα σίγουρα.

Δεν θα έχει κανένα νόημα να προστατέψεις τον ενισχυτή και να έχεις πρόβλημα σε κάποια άλλη ακριβότερη οικιακή συσκευή. Θ'άναι κρίμα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα