kotlousko είπε:
Λοιπον
1.Αν ηχογραφησει κατι θα ειναι 1-2 πηγες max και πολλες ειναι (εξαλλου δεν υπαρχει χωρος καταλληλος)...Οποτε μονο απο το synth που εχει να στειλει κατι.
2.Ο Driver μας ενδιαφερει πολυ και γενικως να μην ειναι εταιρια που θα βαριεται (οσο εχει δειξει ως τωρα)
3.Αρχικα θελουμε να μην εχει latency 134 !!! αλλα οσο χαμηλοτερο γινεται (εγω με q6600 πχ και 24/96 pci ειχα 2-3)
4.Μνημη εχει 6-8 (αισχος το ξερω) και διπυρηνο. Αλλα realtime θα παιζει ενα οργανο. Σκοπος μεχρι τελος χρονιας το πολυ ειναι να αγορασει μηχανημα με 4770-1 (k) 16-32Gb (16 αν δεν πεσει η τιμη 32 αν πεσει...εχω την ειχα παρει 140 την 32αρα καλα να παθει που δεν εκανε αναβαθμιση)
Απο δισκο τωρα εχει wd Black αλλα αναλογα με τις τιμες των ssd και ποσα samples θα χρησιμοποιησει τελικα θα παει σε SSD η RAID
1. Επομένως με μία 2in-2out είναι κομπλέ.
2. Αυτές που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου (με μία επιφύλαξη στην M-Audio, δεν ξέρω από πρώτο χέρι), είναι μια χαρά.
3. Με οποιοδήποτε σοβαρό μηχάνημα ακόμα και πενταετίας με διπήρυνο αποκλείεται να έχεις τόσο μεγάλο latency, εκτός αν έχεις ρυθμίσει κάτι λάθος στο πάνελ της κάρτας ήχου.
4. Καθόλου αίσχος. Με ένα 8άκι είσαι κομπλέ. Δε θέλεις supercomputer για να τρέξεις ένα DAW, εκτός κι αν θέλεις να παίζεις με 50 κανάλια audio.
Ο black είναι μια χαρά. Εγώ έχω έναν black 1TB συνδεδεμένο σε εξωτερικό κουτί (με ανεμιστήρα) με eSata για τις βιβλιοθήκες VSTs μου (μιλάμε για Symphobia, LA Scoring Strings, EWQL Symphonic Orchestra και δε συμμαζεύεται) και πάει κοπίδι. Δε θες αναγκαστικά SSD για να τρέχεις τα δείγματά σου. Μόνο για το λειτουργικό και τις βασικές εφαρμογές. Είναι ανέφικτο να τρέχεις GBs και GBs βιβλιοθηκών και audio tracks σε SSD. Θα πας σε κλασικό HDD.
Πολύ σημαντικό:
Α. Εκτός από όλο το σύστημα φυσικά, ιδιαίτερη σημανσία στην ψύξη του σκληρού που τρέχει δείγματα και audio tracks. Αν είναι εσωτερικός, καλή ψύξη στην περιοχή του κουτιού που είναι οι δίσκοι, και ειδικά αυτός. Αν είναι εξωτερικός, οπωσδήποτε σε enclosure με ανεμιστήρα, ή αλουμινένιας κατασκευής, να απάγεται σωστά η θερμότητα.
Β. Οπωσδήποτε μέριμνα για backup HDD.
Και για rme και για
focusrite και για... Γενικως σε ολα αυτα υπαρχει ενας κοινος παρανομαστης
που λεγεται ΠιΣις, που ειναι στημενος για, παιχνιδια, videoedit, internet με αντιβιωτικα ντραιβερς
που τσαλαπατουν ο ενας τον αλλον και... αααα ναι, και για μουσικη.
Έχεις δίκιο, το πιο σημαντικό. Αν δεν υπάρχει πολυτέλεια για ξεχωριστό υπολογιστή για μουσική, οπωσδήποτε δύο OS σε dualboot κι αν είναι δυνατόν σε ξεχωριστούς σκληρούς, ώστε να μην γίνει καμία στραβή στο ένα λειτουργικό και τσαλαπατήσει τον bootloader του άλλου. Ακόμα και σε έναν υπολογιστή, μπορείς να κάνεις ξεχωριστή δουλειά σχετικά εύκολα.