7 κακές συνήθειες των μουσικών

Yannis Methenitis

Yameth

Jack of all trades
Staff member
Λύσεις
1
Πόντοι
3,578
Τα λάθη που κάνουμε πολλοί μουσικοί και μας διαφεύγουν είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά πολλές φορές και ξεχωρίζουν τον ολοκληρωμένο παίκτη απο τον "ερασιτέχνη". Ποια είναι αυτά;

1. 'Οταν δεν έχεις καλό ήχο. Ο ήχος σου εξαρτάται απο τα χέρια σου και πρέπει να τον βρεις πάνω στο όργανό σου.
  2. Όταν το παίξιμο σου στερείται σιγουριάς μέσα στην μπάντα.
  3. Όταν μαθαίνεις κάτι στο περίπου και όχι ολοκληρωμένα.
  4. Όταν παίζεις κυρίως γρήγορα. Ταχύτητα δεν σημαίνει απαραίτητα γρήγορα αλλά να μπορείς και αργά. Εκει χωλαίνουν οι μπάντες.
  5. Όταν παρακολουθείς τι κάνουν οι άλλοι και χάνεσαι σε αυτά αντι να επικεντρώνεσαι στο τι κάνεις εσύ.
  6. Η ακατάσχετη πολυλογία στο παίξιμο.
  7. Το να εστιάζεις στο gear και όχι στον ήχο σου. Τον δικό σου ήχο που δεν θα στον φέρει το καινούργιο γκάτζετ.
Σίγουρα κάποιο αναγνωρίζουμε σε εμάς.

Δείτε τι ωραία τα εξηγεί στην πράξη ο εξαιρετικός Stephen Taylor (δυστυχώς στα αγγλικά) για τους ντραμερ. Όποιος τον ακούσει θα ωφεληθεί πολύ. Ισχύουν για όλα τα όργανα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γιάννη και Πέτρο, χωρίς πλάκα τώρα, τα έχω όλα αυτά κι άλλα τόσα ...

3B) Όταν δε πας να μάθεις κάτι καινούργιο αλλά παίζεις συνέχεια τα ίδια και τα ίδια.
Όχι όχι δε το λέω για μένα όχι, μα σε παρακαλώ...

3B) Όταν δε πας να μάθεις κάτι καινούργιο αλλά παίζεις συνέχεια τα ίδια και τα ίδια.
Όχι όχι δε το λέω για μένα όχι, μα σε παρακαλώ...

Ναι αλλα με αυτο βγαζεις ΠΟΛΛΑ λεφτα ?

1979

To χειρότερο μου: Παίζεις σαν τον Μήτσο, μου ζητάς να είμαι ταυτόχρονα οποιαδήποτε στιγμή σε οποιοδήποτε κομμάτι.: 

Rudess, Emerson, Lord, Evans, Tyner, Wright, Hancock, Wonder, Jarre, Vangelis, + να έχω και τον εξοπλισμό τους!

Αν και ερασιτέχνης είμαι τυχερός που μπορώ και βλέπω τέτοιες λεπτομέρειες !!

Κρίμα που δεν κυκλοφορεί και κάτι αντίστοιχο για τα ελαττώματα των πολιτικών....

Ήχος (πολιτική) που πρέπει να εξαρτάται από τα χέρια σου , Σιγουριά , Όχι στο περίπου, Όχι μόνον στα γρήγορα , Όχι να βλέπεις κυρίως τι κάνουν οι άλλοι , όχι ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ και όχι εστίαση στα βοηθήματα αλλά στην ουσία....

Τέλειο !

Ναι αλλα με αυτο βγαζεις ΠΟΛΛΑ λεφτα
Σωστός, αλλά πήγαινε περισσότερο στο θέμα "εξάσκηση", πχ κάνω τις ίδιες ασκήσεις συνέχεια, και εν τέλει κάθομαι comfort zone μου

Σωστός, αλλά πήγαινε περισσότερο στο θέμα "εξάσκηση", πχ κάνω τις ίδιες ασκήσεις συνέχεια, και εν τέλει κάθομαι comfort zone μου

Αυτοί που σου έβαλα , και οι περισσότεροι σαν και αυτούς για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν κάνουν καν....ασκήσεις  :)

Α. Εάν εισαι ντράμερ να μην αφήνεις τους άλλους να κουρδισουν

Β.Εαν είσαι κιθαρίστας να κουρδιζεις με τέρμα τον ενισχυτή 

Η ερώτηση είναι......αν ήθελες, θα μπορούσες; :classic_tongue:

Γι' αυτό υπάρχουνε οι βοηθοί ασούμε.

Το θέμα είναι να έχεις πολλές κιθάρες.

Για να παίρνεις μετά μια κουρδισμένη, μέχρι να την κουρδίσει ο παλικάρης.

Θεωρείτε εαυτούς μουσικούς ή απλά οργανοπαίχτες?

Παιχταράδες ....

dsc075961450526909.jpg

Αυτοί που σου έβαλα , και οι περισσότεροι σαν και αυτούς για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν κάνουν καν....ασκήσεις  :)

Δεν εχω κανει ποτε στη ζωη μου ασκηση στο οργανο. Λες να γινω σαν και αυτους?

Δεν εχω κανει ποτε στη ζωη μου ασκηση στο οργανο.

Εγώ παλιά έπαιζα πάγκο στο όργανο.

Αλλά όταν έπιασα μπάρα, παράτησα τα όργανα τελείως.

Μπάρα και αλτήρες μόνο.

Τα όργανα είναι σκέτη απάτη ασούμε.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back