Τοτε αλλαζει το πραγμα...οσο να ναι 500 με 200 ειναι μεγαλη διαφορα...ακομη και με 250 σε 200 εγω προσωπικα δεν θα το κανα...αν θες να προχωρησεις ομως...μεγαλη προσοχηlgbesios είπε:η συγκεκριμένη κεφαλή ειναι 250 W στα 8 ohm
Οπότε αν η καμπίνα είναι και αυτή στα 8 ohm ( το πιθανότερο ) δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα
Σωστός ο παίχτης ;Dlgbesios είπε:Warwick μην παιρνεις τον άθρωπο απ τα μουτρα
η συγκεκριμένη κεφαλή ειναι 250 W στα 8 ohm
Οπότε αν η καμπίνα είναι και αυτή στα 8 ohm ( το πιθανότερο ) δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα
Θελει λιγο προσοχή στις μεγάλες εντάσεις
Πολύ σωστά.npap είπε:με απλά λόγια
το σίγουρο είναι ότι στην αντίθετη περίπτωση (μικρός ενισχυτής) θα είχες πολύ περισσότερες πιθανότητες να κάψεις το ηχείο ("ψαλιδισμός" λόγω απαίτησης σε ρεύμα που δεν θα μπορούσε το τελικό ενισχυτικό κύκλωμα να παράγει)...
Η ευαισθησία είναι άλλος ένας παράγοντας που δεν εξετάζεται από τους άπειρους αγοραστές...... και υποθέσουμε ότι η καμπίνα είναι ικανοποιητικής ποιότητας με ευαισθησία >95db (που μάλλον θα διαθέτει ως επαγγελματικό ηχείο)
Ελπιζω να εννοουμε αλλο πραγμα απο το underpowering εδω, γιατι αλλιως καηκαμε...audiokostas είπε:Πολύ σωστά.
Κάτι που οι περισσότεροι αγνοούν......
Ευτυχως, γιατι τρομαξα... ;Daudiokostas είπε:Είπε για full κλιπάρισμα και δη (λόγω μπάσου) τρανζιστορικό. Not good.
Αλλο το underpowering.....
η καμπινα ειναι αυτη http://www.thomann.de/gr/gallien_krueger_115mbx.htm o hartke νομίζω οτι βγαζει 350watt στα 8 ohm ..audiokostas είπε:Σωστός ο παίχτης ;D
Πες μας και την καμπίνα σου για να σου πούμε λίγο καλύτερα .....
τόσα βγάζειmarios26 είπε:o hartke νομίζω οτι βγαζει 350watt στα 8 ohm ..
έχουν κάποιο πρόβλημα μήπως τα ελληνικά μου? έχεις κάποια ένσταση για την ορθότητα των γραφόμενων μου? περιμένω να την διαβάσω... ελπίζω να παρεξήγησα αλλά δεν μου άρεσε το υφάκι σου...Nikoubis είπε:Ελπιζω να εννοουμε αλλο πραγμα απο το underpowering εδω, γιατι αλλιως καηκαμε...
?npap είπε:έχουν κάποιο πρόβλημα μήπως τα ελληνικά μου? έχεις κάποια ένσταση για την ορθότητα των γραφόμενων μου? περιμένω να την διαβάσω... ελπίζω να παρεξήγησα αλλά δεν μου άρεσε το υφάκι σου...
τώρα αν θες άνοιξε ένα άλλο θεματάκι περί underpowering και των "ποσοστών" του και φυσικά για το "σωστό" (ή όχι) overpowering matching που εμένα υπήρξε αγαπημένο μου χόμπι 30 χρόνια και ευχαρίστως να συμμετέχω δημιουργικά όταν βρω χρόνο...
εδώ ο φίλος βρέθηκε με δύο μονάδες στα χέρια και ρώτησε αν μπορεί να τις χρησιμοποιήσει σε συνέργεια και πως αυτό μπορεί να γίνει ασφαλώς... με το να πετάμε φωτοβολίδες σίγουρα δεν τον βοηθάμε να καταλήξει σε συμπέρασμα... έχεις να του προτείνεις κάτι αντίθετο από ότι γράφτηκε?
εγώ αν και δεν υπάρχουν specs για τις peak ανοχές της GALLIEN σε watt, σύμφωνα με τα δεδομένα που έθεσε, του υπογράφω ότι αν χρησιμοποιεί το setup σε ένα νορμάλ σπίτι σε μια νορμάλ γειτονιά (όχι σε κτιριακό συγκρότημα γραφείων στην Συγγρού με ανοιχτά παράθυρα), παίζοντας απλά μπάσο σε εντάσεις που δεν ρίχνουν τα γυαλικά της μάνας του στο σύνθετο στο σαλόνι τρία δωμάτια πιο κει, δεν πρόκειται ποτέ να "κάψει" το μεγάφωνο...εσύ έχεις άλλη γνώμη?
μα πώς θα ήταν δυνατόν κάτι τέτοιο αφού εδώ έχουμε το ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ, "μεγάλο" ενισχυτή και "μικρή" καμπίναNikoubis είπε:Εγω απλα εξεφρασα μεταξυ σοβαρου και αστειου την ελπιδα μου να μην ανοιχτηκε η συγκεκριμενη κουβεντα και παει ακλαφτο το thread.