• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

500watt κεφαλη μπασου με 200watt ηχειο

marios26

Νέο μέλος
Πόντοι
1
ηθελα να ρωτισω αν μπορω να συνδεσω την κεφαλη hartke lh500 που ειναι 500 watt με ηχειο 200watt.. εννοείται χωρις να το ζοριζω πολυ!! θα εχω καλη ποιοτητα ηχου η θα εχω προβληματα? ευχαριστω!!  :)

Γιατι δεν κανεις κατι αλλο?παρε τη μηχανη μιας GSXR 1000 και τοποθετησε την πανω σε ενα παπακι...θα εχει ενδιαφερων... ;D

Με αλλα λογια..αν θες την καμπινα....Dont!!!

μια χαρά θα παίξει αν κρατήσεις την ένταση του ενισχυτή επαρκώς χαμηλα, ας πούμε <30%

και δεδομένου ότι 200 βατ μόνο λίγα δεν είναι, θα μπορείς να παίξεις αρκετά δυνατά

Warwick  μην παιρνεις τον άθρωπο απ τα μουτρα

η συγκεκριμένη κεφαλή ειναι  250 W στα 8 ohm

Οπότε αν  η καμπίνα είναι  και αυτή στα 8 ohm ( το πιθανότερο ) δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα

Θελει λιγο προσοχή στις μεγάλες εντάσεις

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!! το ηχειο ειναι στα 8 ohm οποτε ειναι ποιο κοντα στα watt με την κεφαλή.. το καλο ειναι οτι δε θελω να παιζω σε μεγαλες εντασεις οποτε πιστευω να ειμαι οκ..

lgbesios είπε:
η συγκεκριμένη κεφαλή ειναι   250 W στα 8 ohm

Οπότε αν  η καμπίνα είναι  και αυτή στα 8 ohm ( το πιθανότερο ) δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα
Τοτε αλλαζει το πραγμα...οσο να ναι 500 με 200 ειναι μεγαλη διαφορα...ακομη και με 250 σε 200 εγω προσωπικα δεν θα το κανα...αν θες να προχωρησεις ομως...μεγαλη προσοχη

lgbesios είπε:
Warwick  μην παιρνεις τον άθρωπο απ τα μουτρα

η συγκεκριμένη κεφαλή ειναι   250 W στα 8 ohm

Θελει λιγο προσοχή στις μεγάλες εντάσεις
Σωστός ο παίχτης  ;D

Πες μας και την καμπίνα σου για να σου πούμε λίγο καλύτερα .....

με απλά λόγια

το σίγουρο είναι ότι στην αντίθετη περίπτωση (μικρός ενισχυτής) θα είχες πολύ περισσότερες πιθανότητες να κάψεις το ηχείο ("ψαλιδισμός" λόγω  απαίτησης σε ρεύμα που δεν θα μπορούσε το τελικό ενισχυτικό κύκλωμα να παράγει)...

στη δική σου περίπτωση, σε νορμάλ συνθήκες, αν αποφύγεις τις υπερβολές και υποθέσουμε ότι η καμπίνα είναι ικανοποιητικής ποιότητας με ευαισθησία >95db (που μάλλον θα διαθέτει ως επαγγελματικό ηχείο), θα έχεις άνετα απαραμόρφωτα 120db και βάλε στο 1 μέτρο... και μάλιστα με προίκα καλές δυναμικές και άνεση οδήγησης...

πριν το κάψεις λοιπόν θα σου έχουν φέρει την αστυνομία... ;)

npap είπε:
με απλά λόγια

το σίγουρο είναι ότι στην αντίθετη περίπτωση (μικρός ενισχυτής) θα είχες πολύ περισσότερες πιθανότητες να κάψεις το ηχείο ("ψαλιδισμός" λόγω  απαίτησης σε ρεύμα που δεν θα μπορούσε το τελικό ενισχυτικό κύκλωμα να παράγει)...
Πολύ σωστά.

Κάτι που οι περισσότεροι αγνοούν......

..... και υποθέσουμε ότι η καμπίνα είναι ικανοποιητικής ποιότητας με ευαισθησία >95db (που μάλλον θα διαθέτει ως επαγγελματικό ηχείο)
Η ευαισθησία είναι άλλος ένας παράγοντας που δεν εξετάζεται από τους άπειρους αγοραστές.

Μεγάλη η διαφορά των 95db με τα 101db.

audiokostas είπε:
Πολύ σωστά.

Κάτι που οι περισσότεροι αγνοούν......
Ελπιζω να εννοουμε αλλο πραγμα απο το underpowering εδω, γιατι αλλιως καηκαμε...

Είπε για full κλιπάρισμα και δη (λόγω μπάσου) τρανζιστορικό. Not good.  ;)

Αλλο το underpowering.....

audiokostas είπε:
Είπε για full κλιπάρισμα και δη (λόγω μπάσου) τρανζιστορικό. Not good.  ;)

Αλλο το underpowering.....
Ευτυχως, γιατι τρομαξα... ;D

Nikoubis είπε:
Ελπιζω να εννοουμε αλλο πραγμα απο το underpowering εδω, γιατι αλλιως καηκαμε...
έχουν κάποιο πρόβλημα μήπως τα ελληνικά μου? έχεις κάποια ένσταση για την ορθότητα των γραφόμενων μου? περιμένω να την διαβάσω... ελπίζω να παρεξήγησα αλλά δεν μου άρεσε το υφάκι σου...

τώρα αν θες άνοιξε ένα άλλο θεματάκι περί underpowering και των "ποσοστών" του και φυσικά για το "σωστό" (ή όχι) overpowering matching  που εμένα υπήρξε αγαπημένο μου χόμπι 30 χρόνια και ευχαρίστως να συμμετέχω δημιουργικά όταν βρω χρόνο...

εδώ ο φίλος βρέθηκε με δύο μονάδες στα χέρια και ρώτησε αν μπορεί να τις χρησιμοποιήσει σε συνέργεια και πως αυτό μπορεί να γίνει ασφαλώς... με το να πετάμε φωτοβολίδες σίγουρα δεν τον βοηθάμε να καταλήξει σε συμπέρασμα... έχεις να του προτείνεις κάτι αντίθετο από ότι γράφτηκε?

εγώ αν και δεν υπάρχουν specs για τις peak ανοχές της GALLIEN σε watt, σύμφωνα με τα δεδομένα που έθεσε, του υπογράφω ότι αν χρησιμοποιεί το setup σε ένα νορμάλ σπίτι σε μια νορμάλ γειτονιά (όχι σε κτιριακό συγκρότημα γραφείων στην Συγγρού με ανοιχτά παράθυρα), παίζοντας απλά μπάσο σε εντάσεις που δεν ρίχνουν τα γυαλικά της μάνας του στο σύνθετο στο σαλόνι τρία δωμάτια πιο κει, δεν πρόκειται ποτέ να "κάψει" το μεγάφωνο...εσύ έχεις άλλη γνώμη?

npap είπε:
έχουν κάποιο πρόβλημα μήπως τα ελληνικά μου? έχεις κάποια ένσταση για την ορθότητα των γραφόμενων μου? περιμένω να την διαβάσω... ελπίζω να παρεξήγησα αλλά δεν μου άρεσε το υφάκι σου...

τώρα αν θες άνοιξε ένα άλλο θεματάκι περί underpowering και των "ποσοστών" του και φυσικά για το "σωστό" (ή όχι) overpowering matching  που εμένα υπήρξε αγαπημένο μου χόμπι 30 χρόνια και ευχαρίστως να συμμετέχω δημιουργικά όταν βρω χρόνο...

εδώ ο φίλος βρέθηκε με δύο μονάδες στα χέρια και ρώτησε αν μπορεί να τις χρησιμοποιήσει σε συνέργεια και πως αυτό μπορεί να γίνει ασφαλώς... με το να πετάμε φωτοβολίδες σίγουρα δεν τον βοηθάμε να καταλήξει σε συμπέρασμα... έχεις να του προτείνεις κάτι αντίθετο από ότι γράφτηκε?

εγώ αν και δεν υπάρχουν specs για τις peak ανοχές της GALLIEN σε watt, σύμφωνα με τα δεδομένα που έθεσε, του υπογράφω ότι αν χρησιμοποιεί το setup σε ένα νορμάλ σπίτι σε μια νορμάλ γειτονιά (όχι σε κτιριακό συγκρότημα γραφείων στην Συγγρού με ανοιχτά παράθυρα), παίζοντας απλά μπάσο σε εντάσεις που δεν ρίχνουν τα γυαλικά της μάνας του στο σύνθετο στο σαλόνι τρία δωμάτια πιο κει, δεν πρόκειται ποτέ να "κάψει" το μεγάφωνο...εσύ έχεις άλλη γνώμη?
?

Το underpowering (εννοωντας το οτι μπορει κανεις να κανει ζημια π.χ.σε μια καμπινα που σηκωνει 500 watt τρεχοντας την "μονο" με 200) ειναι ενας -κατα πολλους- μυθος, που οταν αναφερεται σε διαφορες συζητησεις προκαλει εντονες αντιδρασεις οι οποιες κατα κανονα οδηγουν σε flame wars. Εγω απλα εξεφρασα μεταξυ σοβαρου και αστειου την ελπιδα μου να μην ανοιχτηκε η συγκεκριμενη κουβεντα και παει ακλαφτο το thread.

Nikoubis είπε:
Εγω απλα εξεφρασα μεταξυ σοβαρου και αστειου την ελπιδα μου να μην ανοιχτηκε η συγκεκριμενη κουβεντα και παει ακλαφτο το thread.
μα πώς θα ήταν δυνατόν κάτι τέτοιο αφού εδώ έχουμε το ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ, "μεγάλο" ενισχυτή και "μικρή" καμπίνα

Trending...

Νέα θέματα

Back