100 χρονια απο τη γεννηση του Ακιρα Κουροσαβα

matawan

Μέλος
Πόντοι
48
23 Μαρτιου και συμπληρωνονται 100 χρονια απο την γεννηση ενος απο τους σπουδαιοτερους δημιουργους ολων των εποχων. Αν δεν εχετε δει τις ταινιες του, το χρωστατε στον εαυτο σας να το κανετε.

http://en.wikipedia.org/wiki/Akira_Kurosawa

http://www.imdb.com/name/nm0000041/

Παραθετω και μια εμβληματικη πια σκηνη απο το Yojimbo με τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Toshiro Mifune.

http://www.youtube.com/watch?v=NbP8cTQ3_V0

Respect.

Πάνε και εκείνες οι ωραίες εποχές που το Seven X το είχε υποχρεωτικά κάθε 2 βδομάδες.

Όσοι δεν έχουν δει ταινίες του, σίγουρα έχουν δει ταινίες από σκηνοθέτες και σεναριογράφους που επηρεάστηκαν πάρα πολύ απ'τον Κουροσάβα.

Σωστός!!!

ειναι μακραν ενας απο σπουδαιοτερους δημιουργους ολων των εποχων.

με ταινίες οπως 7 σαμουραι, Yojimbo και αλλες έφτιαξε σχολη και επηρέασε τον σύγχρονο  κινηματογράφο.

Να ναι καλά το Google.....

Από τότε που έπαθα τη ζημιά πιτσιρικάς βλέποντας το Kagemusha στο σινεμά, είμαι φανατικός οπαδός του.

Μην ανοίγετε θέματα με τον Ιαπωνικό κινηματογράφο γιατί θα μας πάρει το πρωί… Θα γίνει Batoru rowaiaru…

Jasemeister είπε:
Respect.

Πάνε και εκείνες οι ωραίες εποχές που το Seven X το είχε υποχρεωτικά κάθε 2 βδομάδες.

Όσοι δεν έχουν δει ταινίες του, σίγουρα έχουν δει ταινίες από σκηνοθέτες και σεναριογράφους που επηρεάστηκαν πάρα πολύ απ'τον Κουροσάβα.
Ποιος δεν έχει δεν το Magnificent Seven...

Πράγματι σπουδαίος.

Συμπληρώνοντας, θυμίζω ότι ο Tōru Takemitsu {κορυφαίος Ιάπωνας συνθέτης} έχει γράψει μουσική για κάποιες ταινίες του Κurosawa. Αξίζει να τον ψάξετε...

Για τους σινεφίλ να συστήσω τους εξίσου σημαντικούς Ιάπωνες σκηνοθέτες Yasujiro Ozu και Mizoguchi.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Μην ανοίγετε θέματα με τον Ιαπωνικό κινηματογράφο γιατί θα μας πάρει το πρωί… Θα γίνει Batoru rowaiaru…
Δώσε αρχηγέ!  8)

br1_1024.jpg

δεν εχω δει τιποτα απο κουροσαβα, εκτος απο δυο αμερικανικες ταινιες που νομιζω πως ηταν ριμεικ απο δικες του.

κατι μου λεει πως αν δει αυτο το θρεντ ο σουπερφανκ θα σεληνιαστει! :P :P

Αυτό που πάντα θαύμαζα στον Κουροσάβα- σε ταινίες στυλ Yojimbo- είναι αυτή η γουέστερν αισθητική του αλά ιαπωνικά, που μου θύμιζε Τζον Φορντ στα καλύτερα του…   

WrTsXxx είπε:
Πράγματι σπουδαίος.

Συμπληρώνοντας, θυμίζω ότι ο Tōru Takemitsu {κορυφαίος Ιάπωνας συνθέτης} έχει γράψει μουσική για κάποιες ταινίες του Κurosawa. Αξίζει να τον ψάξετε...

Για τους σινεφίλ να συστήσω τους εξίσου σημαντικούς Ιάπωνες σκηνοθέτες Yasujiro Ozu και Mizoguchi.
O Takemitsu, πραγματι συναρπαστικος συνθετης, εχει συνεργαστει κυριως με τον Hiroshi Teshigahara, που ειναι και ο αγαπημενος μου Ιαπωνας σκηνοθετης(Face of Another, Woman of the Dunes) αλλα και με τον Masaki Kobayashi του οποιου το Kwaidan ειναι ενα εργο ΤΕΧΝΗΣ!

Α ρε τεράστιε Jasemeister… Δώστε Takeshi Kitano στον λαό!

audiokostas είπε:
Θα υπάρξει και βίντεο;  ;D
Καθώς είμαι λίγο σκράπας στο ανέβασμα video θα ανεβάσει κάποιος καλός άνθρωπος την σκηνή από το Battle Royale με τις μαθήτριες στον φάρο που σκοτώνει η μία την άλλη; Τύφλα να έχει ο Ταραντίνο και το Reservoir Dogs…

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Καθώς είμαι λίγο σκράπας στο ανέβασμα video θα ανεβάσει κάποιος καλός άνθρωπος την σκηνή από το Battle Royal με τις μαθήτριες στον φάρο που σκοτώνει η μία την άλλη;
Δε παιζει να υπαρχει αυτη η σκηνη στο youtube...

EDIT: Υπαρχει....να τη βαλω αραγες?

hadgi είπε:
Άλλη μια τεράστια ταινία του δάσκαλου Kουρασάβα

http://www.imdb.com/title/tt0089881/

ο μονόλογος του τρελού,πλέον,τέως αυτοκράτορα είναι όλα τα λεφτά...
Πραγματικά ήταν απίστευτη σκηνή... Τεράστια ταινία το Ran.

By the way,ο Κουροσάβα είχε σε τεράστια εκτίμηση τον Αγγελόπουλο..Μήπως και οι ταινίες του δεύτερου είναι παρεξηγημένες στις μέρες μας,που επικρατεί η ιδεολογία του fast food και του εύπεπτου,γενικότερα?

hadgi είπε:
By the way,ο Κουροσάβα είχε σε τεράστια εκτίμηση τον Αγγελόπουλο..Μήπως και οι ταινίες του δεύτερου είναι παρεξηγημένες στις μέρες μας,που επικρατεί η ιδεολογία του fast food και του εύπεπτου,γενικότερα?
Οχι.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back