Noiz Forum

σκούφοΣ
σκούφοΣ
D-G-C-Bflat-D-G

Gmajor add 11

Ελα ρε Στρατο ..ευκολο

ΑpussyΑ
ΑpussyΑ
Θερμοκρασια κυριως Στράτο. To relief είναι το ίδιο όπως την τελευταια φορά που την σέταρες? Αν ναι, ΟΛΑ τα παρακατω δεν κάνουν apply σε εσένα, αγνόησε τα.

Την τελευταια φορά που την ειχες σετάρει (βέργα) θα ήταν καλοκαίρι-καλοκαίρι?

Εβγαλα την μαυρη στρατ πριν απο κανα 3ημερο να τσεκαρω κάτι, σκουριασμένες χορδές, ειχα να την πιασω από περισυ τον Αυγουστο νομιζω.

Από standard D είχε πάει σχεδον σε standard E.

ΥΓ: εχω ημερολογιο και με φωτογραφίες και για τις 2 στρατς γιατι ήθελα να δω πως επηρεάζονται απο την θερμοκρασία και την υγρασία.

Το υλικό είναι για διάστημα 1.5 έτους, ελεγχος συνηθως μια φορά την εβδομάδα ή όποτε χρειαζόταν. Μπορώ να πω με βεβαιότητα οτι όσο περισσοτερο αυξάνει η θερμοκρασία περιβάλλοντος τόσο αυξάνει και το relief (οποτε θελει σφίξιμο). Όσο μειώνεται η θερμοκρασία περιβαλλοντος τόσο μειώνεται το relief (οποτε θελει χαλάρωμα).

Με την υγρασία είναι ακριβώς το αντίθετο αλλά στις δικές μου περισσοτερο effect έχει η θερμοκρασία παρά η υγρασία.

Ολα αυτά με μετρήσεις θερμοκρασίας και υγρασίας του χώρου (ενας απο τους λογους που κάθε φορά που παιρνω πισω όργανο απο τον Πάνο, παντα τον ρωτάω ποια ειναι η θερμοκρασια και υγρασια του χώρου του για να το πάρω από εκει), μετρηση relief με notched ruler και feelers (αρα μετρηση κατευθειαν στην ταστιέρα, όχι στα τάστα) στην 7η θέση.

Μακάρι να βρω χρόνο και διάθεση, να φτιαξω ένα GIFάκι με καμια 50αρια φωτογραφιες απο κάθε στρατ για να δειτε ποσο έπρεπε να σφιξω ή να χαλαρώσω την βεργα ουτως ώστε το relief να πάραμείνει στο 0.10 ή 0.15mm (αναλογως με την κιθαρα).

ΑpussyΑ
ΑpussyΑ
Για μισο...τρεις πολύ επάνω, και αλλες τρεις χορδές πολυ κάτω...

Να υποθεσω οτι ειναι μια στο εκατομυριο να εχει "στρίψει" το μπράτσο?

(δεν μου εχει τυχει ποτε, αλλα νομιζω οτι αυτο θα φαινοταν και με το μάτι αν κοιταγες απο το headstock καρφι την ταστιέρα και τα πλαϊνα).

Terry RoscoeBeck5
Terry RoscoeBeck5
Και εμένα μου κάνει αυτό που λέει ο απ' επάνω κύριος. Στροφή του μπράτσου. Εναλλακτικά, κάποιος σου κάνει πλάκα... ?

fusiongtr
fusiongtr
Δεν βλέπω κάτι τέτοιο βρε παιδιά, τι να πω ...

Και δεν το έχω ξαναπάθει.

Συνήθως την βρίσκω περίπου έναν τόνο πάνω σε όλες τις χορδές.

Πρώτη φορά τις βρήκα μισές μισές.

Terry RoscoeBeck5
Terry RoscoeBeck5
"Δεν βλέπω κάτι τέτοιο βρε παιδιά, τι να πω ... "

Αυτό θα φαινόταν με τη μια. Οπότε μπορεί απλά να είναι μια "σατανική" σύμπτωση. Να πήγε η μανούλα να συγυρίσει πχ και να έσπασε ο διάβολας το ποδάρι του και να βρήκε στα κλειδιά... Τι να πω... Αφού όμως το μπράτσο είναι ίσιο no worries.  

fusiongtr
fusiongtr
Τώρα μου βάζετε φυτιλιές.

Η μανούλα δεν πλησιάζει εκεί.

Άβατο, απαγορευμένος τόπος λέμε.

Terry RoscoeBeck5
Terry RoscoeBeck5
Μπορεί να το έκανες εσύ και να μην το πήρες χαμπάρι- ορίστε, αθώα η μανούλα ?

ΑpussyΑ
ΑpussyΑ
Στράταρε, παρέλειψα να σου κάνω την πιο σημαντική ερώτηση...

Παιζει η κιθαρουλα?

Την κουρδισες πάλι οπως έπρεπε, επαιξες και ειδες, ενιωσες στο παιξιμο κάτι παραξενο?

fusiongtr
fusiongtr
Παίζει Νίκο μου.

Με την απαιξία που έχω, όλα παράξενα μου φαίνονται πια.

Στην αρχή μου φαινόταν ότι "απέκτησε" πολύ μεγάλο action, τώρα μου φαίνεται σχετικά καλά.

ΑpussyΑ
ΑpussyΑ
Αυτο εχει σημασία Φιουζιονάρα.

Μην ασχολείσαι, play the shit out of it assούμε...

fusiongtr
fusiongtr
Τι να play βρε Νικόλα μου.

Ξένο μου φαίνεται το όργανο κιθάρα.

ΑpussyΑ
ΑpussyΑ
Πθιτ...

Την επόμενη φορά που θα το γράψεις αυτό θα νιώσεις ένα ταπ-ταπ πίσω στον δεξι σου ώμο...

Και ξέρεις ποιος θα είναι?

Yours truly...

Με το notched ruler και feelers για να μετρησουμε relief...

Αλλα προσεξε...το notched ruler πονάει...

ΠΟΝΑΕΙ ΕΙΠΑ!

Άλλη μια κουβέντα και μπαίνω σε berserk mode assούμε...

ΜΙΛΗΣΑ!

?

L
loucas
Προχωρα. Αργα και σταθερα. 

A
Ali Barout
"Ξένο μου φαίνεται το όργανο κιθάρα."

Ααα αυτό είναι μεγάλο ευτύχημα! Γιατί ως γνωστόν... το ξένο είναι πιο γλυκό!

Δώσε κυρφιουζιονάρα, βγάντης το πριγιονίδι!?

Back