Noiz Forum

ΑpussyΑ
ΑpussyΑ
800 και βάλε Βρά.

Γιατί θα τα έδινα εγώ? Γιατι εχει καμιά 1000αρια ηχους περισσοτερους απο το GR-20 (αλλά μην γελιώμαστε, προσωπικά με ενδιαφέρουν τα κλασσικά όργανα αρα το πολύ καμιά 200αρια απο αυτά να χρησιμοποιήσω και αυτά ΑΝ είναι της προκοπής) και θέλω κάτι stand alone. Δεν έχω synth και δεν με ενδιαφέρουν synths σε καμία αλλη μορφή.

Από εκει και πέρα ΕΛΠΙΖΩ να έχει καλύτερο tracking το σύστημα από το GR-20+GK3, θα περιμένω reviews. Δεν νομιζω να είναι μονο θεμα μαγνητη Βρά, το tracking και το πόσα ghost notes θα ετρωγα στην μαπα πηγαινε και ανα ΗΧΟ (να σου παιξω εγω πικολο Μαλμστην να σου φυγει το τσερβέλο, αλλα κατι πιανα και κατι βιολιά, ήθελαν προδερμ και μπεμπελακ) και φυσικά εξαρταται σε ποια χορδη παιζεις (οσο πιο μπάσα τόσο χειρότερα τα πραγματα), το σεταπ που εχεις κανει (σε επιπεδο κιθαρας και σε επιπεδο ρυθμισης του μαγνητη από το synth, εχει ρυθμισεις ανα χορδη κοκ), τονικότητα χορδης (όσο πιο χαμηλό το κουρδισμα, τόσο περισσότερα προβληματα κοκ)

Ενας από τους λόγους που δεν πήρα και 3η φορά (μεταχειρισμένο) το GR-20+GK3 ήταν τα βλαμμένα προβληματικά 13άπινα midi καλώδια της Roland που ήταν χαλασμένα πριν καν ανοιγες την συσκευασία (2 στα 2 λεμε, δεν γινονται αυτά τα πράγματα).

Να σου πω, τον Στράτο κάντον tag and release, πρεπει να ξαναγυρισει στην αγρια φυση... ?

ΥΓ1: πήρες μπιλιετάκι για Τρούμπα και εσύ, είσαι το νουμερο 1950 αφού είσαι οπισθοδρομικός Τελεμούντος, ετοιμασου τον Οκτώβριο, σε θελω πλυμένο επιμελώς και με χωρίστρα. ?

ΥΓ2: Παρκερ φορεβααααα (οσο αντέξουν δηλαδή γιατι φορέβα, χλωμό) μαδαφακαααααααα! ?

A
Ali Barout
Καλή ερώτηση μπρο βρα. Κι εγώ θα ήθελα ένα σαχλόφωνο να δρακουλιάζω αν άκουγε καλά. Η πιο "απλή" λύση (για το δικό μου απέδευτο μυαλό με αυτά τα μπλιμπλίκια) είναι fishman triple play + pc?

Σίγουρα αυτό είναι αυτόνομο και κοστουμάκι υπολογισμένο και ραμμένο να παίζει αξιόπιστη μπαλίτσα μόνο του, αλλά όντως, έχω ακριβώς την ίδια ερώτηση με εσένα.

σκούφοΣ
σκούφοΣ
@Freedom σε σχεση με το GR20 λογικο να ειναι "βελτιωμενο"

Ομως πχ εμενα που δε μ'ενδιαφερει dedicated guitar synth γιατι ας πουμε να κοιταω μονο τετοια?

Ειται με vst, ειτε να το συνδεεις με καποιο harware synth κανονικο? Οτι γινεται, γινεται? Κ σιγουρα τα συνθ του 1000ρικου, ειδικα τα μεταχειρισμενα ειναι πιο τουμπανα. Η λογικη η δικη σου ειναι κατανοητη κ λογικη. Αν καποιος ομως θελει με ενα (αντε εναμιση με τον μαγνητη κλπ) δυο τρυγονια, δε μπορει να παρει ενα συνθ ας πουμε? Θα εχει προβλημα με το τρακινγκ? 

@Ali Barout δυστυχως ο Μανος δε μας απανταει, ο Στρατος λειπει, ο Φρηντομ ειναι γκατζετακιας κ το θελει για να κανει παρεα στο Κεμπερ (ή Αξεφεξ ο,τι εχει τεσπα) κ πληκτρά καθαρο δεν ρωταω γιατι φανταζομαι θα εχουν μονο θεωρητικη γνωση (οτι γινεται δηλαδη, γιατι οντως γινεται) χωρις να ξερουν τι παιζει με τρακινγκ κ μαγνητες

ΑpussyΑ
ΑpussyΑ
@vrasidas27 το μόνο που "ξέρω" ή για την ακριβεια έχω βιωσει είναι αυτο που εγραψα πιο πανω. Δεν γινεται να ειναι μονο θεμα μαγνητη αλλιως σε όλους τους ηχους θα είχε το ιδιο τρακιν ή τα ιδια προβληματα τρακιν. Ειναι και αναλογως τον ήχο κάτι που μαλλον σημαινει οτι ίσως παιζει ρολο και η επεξεργαστική ισχύ (ή αλλοι παράγοντες που είναι ανγωστοι σε μένα, αφηνοντας εξω κουρδισμα, χορδες, θεση στην ταστιέρα).

sultan of string
sultan of string
το Α και το Ω είναι η υπολογιστική ισχύς.

Μετά άντε και το interface.

Πχ η ιδέα του 3ple play ήταν καλή, αλλά τα ψιλά γράμματα ήταν ο υπολογιστής σου. Ο καθένας που είχε ένα καβουρντιστήρι το κοτσάριζε και μετά ψαχνόταν. Μετά πρόσεξα ότι όλα τα ντέμο βίντεο είχαν ένα καλό μακμπουκπρο, μετά βγάλανε μονάδα για το πάτωμα και μετά βγάλανε και ενσύρματο, όταν το διαφήμιζαν από την πρώτη μέρα για ασύρματη καινοτομία.

Χώρια που ως μικρή εταιρεία, σου έδινε bundle διάφορα patches που μετά από ένα χρόνο αλλαζαν συμφωνία με τις συνεργαζόμενες και έψαχνες να τα βρεις.

Σήμερα πλέον έχω ξεχάσει τα δικά του patches και βάζω ότι vst έχω, αρκεί να μην είναι βαρύ και δεν τρακάρει.

Σίγουρα δεν είναι καλή ιδέα ο ίδιος υπολογιστής να κάνει και το synth και το daw και το internet...

Πάντως μπαίνεις στον κόσμο των g synth με λίγα χρήματα οπως λες, αλλά....αρχίζεις γρήγορα τους συμβιβασμούς.

σκούφοΣ
σκούφοΣ
Ευχαριστω @dimsonic

Φανταζομουν πως κατι τετοιο μπορει να ισχυει με vst. Φυσικα οχι με τις λεπτομερειες που εγραψες. 

Οποτε μενει η απορια μου τι συμβαινει με hardware synth

Εκει η ισχυς δεν ειναι προβλημα. 

sultan of string
sultan of string
εγω σήμερα χρησιμοποιώ το fishman μόνο με τα vst του cubase ή ik multimedia που έχω ή άλλα.

Τα θεωρώ πιό αξιόπιστα σε βάθος χρόνου.

Αλλά κυρίως το χρησιμοποιώ για να παίξω ένα μέρος σε ποσοστό ας πούμε 90-95% και να το διορθώσω σε σχέση με το να το παίξω σε πλήκτρο και να μην μπορώ να βγάλω το ύφος που θέλω ή να διορθώσω πολύ περισσότερο.

Αλλά πλήρη ευελιξία και σιγουριά δεν βρήκα. Εξαρτάται 90% από το vst και πόσο βαρύ υπολογιστικά είναι.

Γι αυτό κάποτε θα ήθελα να δοκιμάσω ένα καθαρόαιμο hardware

Back