Noiz Forum

fusiongtr
fusiongtr
Μπράβο στον Χρηστάρα, αλλά μπράβο και σε σένα που ασχολήθηκες και έκατσες να την ακούσεις την κασέτα.

Οι περισσότεροι μεταλάδες που ξέρω, θα είχαν ακούσει λίγο στην αρχή της, και μετά θα την πετούσαν σε κανένα ντουλάπι κλειδωμένη.

ΑpussyΑ
ΑpussyΑ
Οχι Στράτο, από την φύση μου δεν ήμουν ποτέ έτσι...να σου πω την αλήθεια μου πήρε μια 10ετια καί να "εκτιμήσω" μουσικούς όπως ο Montgomery, o Hall κοκ αλλά είναι και αυτό που λέμε κάθε πράγμα στον καιρό του.

Παράδειγμα, τέλη 90 πρωτοάκουσα το Free Jazz του Ornette Coleman...δεν ένιωσα ή "καταλαβα" τίποτα...από τότε το ακούω μια φορά ανά 2 χρόνια περίπου, ακόμα δεν έχω νιώσει ή "καταλαβει" τίποτα και αυτό έρχεται απο έναν σκληροπυρινικο φαν του Coltrane απο το 1963 και μετά που λατρεύει να ακούει τα Interstellar Space και Regional Space πολλές φορές την ημέρα...go figure, right? Ισως δεν έχει έρθει η ώρα να το νιώσω ή "καταλάβω" γιατί δεν ειμαι "ετοιμος", ίσως δεν υπάρχει τιποτα να νιωσω ή "καταλαβω" γιατι ειναι πολύ μακριά απο την ψυχοσύνθεση μου...ποιος ξέρει...

Το 2006 όταν βγήκα ζωντανός από το νοσοκομείο και ακόμα κολλημένος με την κιθαριστική μουσική, είχα κάνει τάμα να ακούσω (ή προσπαθησω να ακούσω) ότι κιθαρίστα μουσικό θεωρούταν big cheese για να μην χάσω τιποτα, Vai, Eric Johnson, Satriani, Μαλμστην κοκ...τους άκουσα, δισκογραφίες ολόκληρες...Μαλμστην δε, ήταν η δευτερη φορά στην ζωή μου που έκανα προσπαθεια να ακούσω δισκογραφία αλλά δεν κατάφερα να αντέξω ούτε το πρώτο άλμπουμ πάλι...θα ξαναπροσπαθήσω κάποια στιγμη, δεν θέλω να χάνω πράγματα επειδή δεν είμαι "ετοιμος" τουλάχιστον...επειδή δεν είναι match για την ψυχοσυνθεση μου ναι...

Ο Χρηστάρας ήξερε τι έκανε και έκανε φοβερο mix, φαντάσου σε εναν τυπακο που ακουγε Black Sabbath, Iron Maiden, Judas Priest ολη μέρα (και που το πρώτο κομματι που ήθελε να "βγάλει" ήταν το Deja Vu των Maiden) κοκ να είχε μόνο κομμάτια με "καθαρό" ήχο και "καθαρή" jazz νοοτροπία...εκεί θα είχε πάει πραγματικά στο συρτάρι...ήξερε τι έκανε ο Χρηστάρας...μακάρι να μπορούσα να εκτιμήσω τότε και το πόσο ζόρικος μουσικός και κιθαρίστας ήταν...

fusiongtr
fusiongtr
Μακάρι να είχαμε όλοι μας αυτή την λογική Νίκο μου.

sultan of string
sultan of string
τον  πρώτο τον γνωστό με το κερί τον πήρα το 1975 νομίζω όταν πάνω κάτω είχε βγεί. Ήμουν σχεδόν 18.

Τωρα γιατί....μη με ρωτάτε....

Terry RoscoeBeck5
Terry RoscoeBeck5
Βρε Freedom πας να μας πεθάνεις τους γέροντες... Αυτά δεν πρέπει πλέον να τα ακούμε, είναι επικίνδυνα πράγματα ? Μιλάμε τώρα για μπάντα περιπτωσάρα, ουστ και αμάν -αμάν και ο θεός να βάλει το χέρι του. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις με αυτά τα (εξωγήινα) παλικάρια...

ΑpussyΑ
ΑpussyΑ
@Terry RoscoeBeck5

Σιγά μην "είστε" γέροντες, και εγώ μαζί σας αδέλφια τότε.

Αν αναφέρεσαι στο οτι  στην αρχή είναι "τι ωραια απαλή και χαλαρωτική μουσική" και μετά "ΠΑΡΤΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!", μαζί σου επίσης...

Οταν ακουσα το πρώτο (Open Country Joy) απο την κασσέτα πιτσιρικάς, ακουω το χαλαρο μέρος και λεω, τι μου εδωσες βρε Χρήστο, ακουγα και με ένταση εκεινη την εποχη...και μετά "ΠΑΡΤΑΑΑΑΑ!!!"...ω, ρε φιλε τι ειναι αυτο!!! Αλλη μια φορά την ειχα πατήσει έτσι, με το Master of Puppets (14ων, στο αυτοκινητο του πατέρα ο οποιος και οδηγουσε, μόλις είχα αγοράσει την κασσέτα, ακουγαμε δυνατα και όταν μπήκαν τα πριόνια μόνο 8άρια δεν έκανε από την τρομάρα του ο άνθρωπος)...

Για το Dawn μετά ήμουν υποψιασμένος, εντάξει...

Τον είδα τον παλίκαρο τον Μακ, δεκαετια 90 στο Μέγαρο και δεν θυμαμαι πότε στο Rex με τον Chick Corea (αν και εκει θα προτιμουσα να έλλειπε ο ΜακΛαφλιν να πω την μαύρη αλήθεια). Παράξενο πράγμα, ο ήχος του μου αρέσει μονο με τους Μάχα, πιο πριν (π.χ. με Miles) και πιο μετά δεν...

fusiongtr
fusiongtr
"Τον είδα τον παλίκαρο τον Μακ, δεκαετια 90 στο Μέγαρο"

Μέσα ήμανε κι εγώ.

sultan of string
sultan of string
Και γω καπου εκει με Τζονας Χελμποργκ

Μη σας πω οτι εχω και κασετα

ΑpussyΑ
ΑpussyΑ
Καλά μωρέ, ολοι εκεί ήμασταν τελικά? ?

Κάτσε να ψαξω να βρω το εισητηριο το πρωι...μεχρι τότε βλέπω το μισό Μέγαρο εκείνη την ημέρα να ήταν γεμάτο με μελλοντικούς Νοιζάδες.

Back