Noiz Forum

Superfunk
Superfunk
"ΔΕΝ μπορείς να επιβάλεις προληπτικό χαράτσι "

Ότι θες επιβάλεις αν φτιάξεις νόμο.

Οι περισσότεροι συνταγματολογοι υπερ του υποχρεωτικου εμβολιασμού είναι άλλωστε και χωρίς ποινή δεν υπάρχει υποχρεωτικοτητα 

ΞΑΝΑ λέω δεν είναι χαράτσι. 

Πρόστιμο είναι, σαν να περνάς κόκκινο. 

LK
LK
"Ότι θες επιβάλεις αν φτιάξεις νόμο."

Υποτίθεται ότι υπάρχει και το Σύνταγμα.....αλλά δεν έχεις άδικο....κουρελόχαρτο έγινε.

Terry RoscoeBeck5
Terry RoscoeBeck5
Λάκη μου και εγώ θέλω να πρυτανεύει η λογική και να μην πάμε στη φοβέρα, αλλά... Ή να το θέσω ως εξής: Αν καταφέρεις να ψήσεις μια χριστιανοταλιμπάν θεία μας να εμβολιαστεί, θα παίζω μπάσο στους δίσκους σου μέχρι να σβήσει ο ήλιος ?

Μιλάμε για περίπτωση που έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα. Διαβάζει κάτι ασύλληπτες μπαρούφες στο FB για αυτά που μας κρύβουν και όταν τη ρωτάς τι είναι αυτό που μας κρύβουν σου απαντά "δεν μπορώ να σου πω".

Οικογενειακώς έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά... Από ένα σημείο και πέρα σταματήσαμε τη σχετική κουβέντα και απλά ευχόμαστε να μην την πατήσει- αν και στο τέλος οι περισσότεροι την πατάνε.

Αν τελικά την τσούξει η τσέπη της και πάει να εμβολιστεί, hats off από εμένα για το μέτρο.  

fusiongtr
fusiongtr
Μιλάμε για νόμους και συντάγματα, αλλά το θέμα δεν είναι πολιτικό. :classic_tongue:

Superfunk
Superfunk
》Υποτίθεται ότι υπάρχει και το Σύνταγμα...《

Μα το Σύνταγμα το προβλέπει.

Πάνω από όλα η δημόσια υγεία λέει. 

Έχει άλλωστε γίνει ξανά με την εβλογιά το 1975 σε όλο τον δυτικό κόσμο. 

LK
LK
Τερρυ μου, είδα σε άλλο ποστ (δεν πρόλαβα να ακούσω γιατί τρέχω) ότι έγινες μπαμπάς.

Μεγαλώνεις 2 παιδιά και να τα χαίρεσαι.

Θα τα διαδαξεις πράγματα.....αν δεν σου βγουν οι διδαχές θα τα πλακώσεις στις φάπες;;;Ξέρω γω;

Μήπως τελικά εσύ θα φταις σαν παιδαγωγός και όχι αυτα;

Αλλά μπλέκουμε σε άλλα χωράφια τώρα...

Superfunk
Superfunk
》Αν τελικά την τσούξει η τσέπη της《

Αν είναι συνταξιούχος ΔΕΚΟ με 4000 ευρω σύνταξη και 500.000 εφαπαξ στα 49...χλωμό το βλέπω  :)

Στη μάπα θα τη φάτε.

Superfunk
Superfunk
"αν δεν σου βγουν οι διδαχές θα τα πλακώσεις στις φάπες;;;Ξ"

Θα τα ταράξει στο slap.

Πόσο θα αντέξουν το τουτανΓκ?

Και αν αντέξουν έχει και άλλο όπλο: ΣΟΛΟ ΜΠΑΣΟ.

θα γίνουν άνθρωποι θενε δεν θενε

Yameth
Yameth
Να ρωτήσω κάτι τότε χωρις να υπερασπιστώ το μέτρο, μιας και δεν μιλούσα γι αυτό αλλά για την ανάγκη του εμβολιασμού.

Αν και παρακολουθώ στενά καθημερινά όλες τις σχετικές ενέργειες των κυβερνήσεων κρατών σημείων αναφοράς, πως θα πρότεινες εσύ ή κάποιοι που υποστηρίζεις να εμβολιαστούν αν όχι όλοι, οι πιο επιρρεπείς δηλ. 60+ το συντομότερο δυνατό με στόχο να επανέλθουμε στην κανονικότητα όσο αυτό είναι δυνατόν, σύμφωνα με τους ειδικούς;

LK
LK
Δεν κατάλαβες τι είπα.

Η Δημόσια υγεία μπορεί να είναι πάνω από όλα, αλλά όλα τα μέτρα που παίρνονται επ ονόματι της ΔΕΝ είναι κατά τεκμήριο συνταγματικά.

Πχ, φαντάσου έναν νόμο που λέει όποιος δεν κάνει το εμβόλιο....θανατική ποινή (σου χοντραίνω το παράδειγμα για σχολικούς λόγους ?

LK
LK
"Αν και παρακολουθώ στενά καθημερινά όλες τις σχετικές ενέργειες των κυβερνήσεων κρατών σημείων αναφοράς, πως θα πρότεινες εσύ ή κάποιοι που υποστηρίζεις να εμβολιαστούν αν όχι όλοι, οι πιο επιρρεπείς δηλ. 60+ το συντομότερο δυνατό με στόχο να επανέλθουμε στην κανονικότητα όσο αυτό είναι δυνατόν, σύμφωνα με τους ειδικούς; ".

Α Γιάννη μου, δωκε μου μισθό πρωθυπουργού και θα σε πω. ?

Superfunk
Superfunk
"αλλά όλα τα μέτρα που παίρνονται επ ονόματι της ΔΕΝ είναι κατά τεκμήριο συνταγματικά."

το Σύνταγμα αναστέλλεται σε καιρό πολέμου,αν κριθεί  αναγκαίο  έτσι δεν είναι?

Αφού λοιπόν έχουμε πόλεμο ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα?

LK
LK
Κανένα σύνταγμα δεν αναστάλθηκε .

Τα πάμε ξανά αυτά Νίκο.

Terry RoscoeBeck5
Terry RoscoeBeck5
Λάκη μου θα σου πω ότι ώρες- ώρες με φτάνουν στο όριο του να γίνω... Victor Wooten ?

Αλλά τι να κάνεις... Προσπαθείς να το πάρεις ψύχραιμα και να συνεχίσεις μέχρι να προκύψει η επόμενη κρίση.

Superfunk
Superfunk
"

Κανένα σύνταγμα δεν αναστάλθηκε .

Τα πάμε ξανά αυτά Νίκο."

Ο Αλεβιζατος πάντως και οι περισσότεροι συνταγματολογοι λένε ότι είναι συνταγματική η υποχρεωτικοτητα. 

Οπότε δεν έχει γίνει κάτι το αντισυνταγματικο έτσι κι αλλιώς. 

Yameth
Yameth
Α Γιάννη μου, δωκε μου μισθό πρωθυπουργού και θα σε πω. ?
Ήμουν σίγουρος κύριε συνήγορε.?

Τελος πάντων έτσι δηλώνουν όλοι όσοι δεν φτιάχνουν ομελέτα.

Ενα ξερω, πως αν συμβαίνει κατι παράνομο ή αντισυνταγματικό η βουλή αποτελείται απο δικηγόρους στην πλειοψηφία (και πολλοί στην αντιπολίτευση), άρα δεν έχουμε εμείς οι πολίτες κατι να φοβόμαστε μιας και εκείνοι που κόπτονται να βρεθούν στην εξουσία θα τρέξουν στην ευκαιρία και θα το αντιμετωπίσουν ειδικότερα, αν φυσικά ισχύει κάτι τέτοιο.

Το θεμα είναι ότι λέμε πως πρέπει να εμβολιαστούμε αλλά δεν λέμε πως... μιας και η ατομική ευθύνη μας έφερε εδώ στο νιοστό κύμα. 

LK
LK
Ο συγκεκριμένος νόμος -μέτρο δεν πάει να προστατέψει τη δημόσια υγεία, αλλά την επιβάρυνση του συστήματος υγείας .

Ίδια ήταν και η αιτιολογική έκθεση του αντικαπνιστικού.

Το κοινωνικό σύστημα ασφάλισης έλεγε η αιτιολογική του έκθεση οτι επιβαρύνεται απο τους καπνιστές.

Μην νομίζεις δηλαδη οτι εσκασε κανενας που φύσηξε ο άλλος τον καπνο στην μάπα σου.

Είναι ¨λεπτα" νομικά ζητήματα, που όντως πρέπει να είσαι ειδικός για να τα συζητήσεις και στο τέλος της ημέρας τα θεωρώ και ΜΠΟΥΡΔΕΣ ως ανθρωπινα κατασκευάσματα.

LK
LK
Κανεις μεγάλο λάθος Γιάννη αν εμπιστεύεσαι τους Νομικούς.

Οι νόμοι (εξ απ ανέκαθεν) ΜΟΝΟ ανθρωπινά συμφέροντα εξυπηρετούν.

Και στο λέει ένας Νομικός .

LK
LK
Προσωπικά δεν πιστεύω στον νόμο.

Ξέρω να τον χειρίζομαι τεχνοκρατικά, και μάλιστα καλά....και βγάζω λεφτά από αυτό....και καθόλου δεν με χαλάει

Σαν σεσσιονάς κιθαρίστας τζαζιστας σε ποπ δίσκο να καταλάβεις. ?

Superfunk
Superfunk
In other news 3πλασιασμος στα ραντεβού των 60+ μετά το....100αρι.

Και ο Άγιος φοβερά θέλει λοιπόν .

Φτάνει να βρεις που τον "πονάει ".

Παντού το ίδιο συμβαίνει άλλωστε...οι Γάλλοι πήγαν από το 58% στο 80% σε ένα μήνα όταν τους έκοψαν τα καφέ και τα κρασοπουλιά.

Ο Έλληνας μόνο αν του βάλεις χέρι στον τραπεζικό λογαριασμό βάζει μυαλό. 

Έτσι κι αλλιώς ζωές σώζει το πρόστιμο, καλό είναι λοιπόν. 

Back