Noiz Forum

Superfunk
Superfunk
Έτσι.

Κι αν καπνίζει το ίδιο (αν είναι καρκινοπαθής από τσιγάρο να μην μπορεί ούτε τα φάρμακα να αγοράσει), κι αν δεν φοράει ζώνη ασφαλείας το ίδιο, αν πίνει πολύ το ίδιο.

το περιμενα οτι θα το πεις αυτο, δεν ειναι ομως το ιδιο μια και αυτοι δεν διαιωνίζουν μια πανδημια (παιρνοντας στο λαιμο τους χιλιαδες αλλους ανθρωπους)  ουτε μπλοκαρουν μαζικα το συστημα υγειας εμποδιζοντας το να λειτουργησει.

αν ΥΠΗΡΧΕ εμβολιο για τον καρκινο ή την κυρωση ΦΥΣΙΚΑ και αυτοι  που δεν θα το εκαναν δεν θα επρεπε να ειχαν προσβαση στο συστημα υγειας ..ελα ομως που ΔΕΝ υπαρχει

οταν ΒΡΕΧΕΙ και καποιος αρνειται να κρατησει την ΔΩΡΕΑΝ ομπρελα που του δινεις δεν ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ δωρεαν ..στεγνωτηριο...πως να το κανουμε δηλαδη..κοινη λογικη και οχι..αποψης 

fusiongtr
fusiongtr
Ποιος να φτιάξει ΜΕΘ?

Αφού έχουμε πολλές.

Σε καμιά ανάπλαση του "πράσινου" κέντρου της Αθήνας θα πάνε τα λεφτά.

Τώρα που οι φωστήρες αποφάσισαν τα μονά-ζυγά για να παστώνεται περισσότερο ο κόσμος στα ΜΜΜ, το κέντρο πρασινίζει.

Τέσπα, ξέφυγα, το σταματάω εδώ.

Superfunk
Superfunk
Ποιος να φτιάξει ΜΕΘ?

Αφού έχουμε πολλές

Εγω το ειπα για εσενα που λες οτι δεν ειναι αρκετες. Για να χαρεις.

Αχαριστε,ε αχαριστε ? 

LK
LK
Δεν γίνεται να έχεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ ασφαλιστική εισφορά για τον κλάδο υγείας , με επίφαση το κοινωνικό σύστημα υγείας, και μετά να βάζεις χαράτσια έξτρα (για κάποιον που ακόμα δεν έκανε καν χρήση του συστήματος υγείας-απλώς πιθανολογείς ότι θα το κάνει) σε κάποιον που την πληρώνει anyway.

Ή δικαιούνται όλοι δωρεάν υγεία ή άσε με να κάνω μια ιδιωτική ασφάλεια ΑΝ γουστάρω ή να πλερωνω κασέρι σε ιδιώτες (μην με βάζεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ να πληρώνω στο κράτος) και να μην πατήσω το πόδι μου σε Δημόσιο νοσοκομείο ποτέ (να χει και άδειες κλίνες όσες θέλουν).

Ας αποφασίσουν τί είναι Φιλελεύθεροι, Κρατιστές , κομμουνιστές........ και μετα μιλάμε

Yameth
Yameth
Μάλλον σου ξέφυγε η ουσία και το πήγες αλλού. Δεν είναι κομματικό το θεμα.

Συμβαίνει στην υφήλιο.

LK
LK
Καθόλου Κομματικό δεν είναι.

Πολιτικό είναι.

Τι συμβαίνει στην υφήλιο;

Εγώ δεν τάσσομαι υπέρ του κομμουνισμού ή του φιλελευθερισμού, αλλά όχι τη μια σοσιαλιστές και την άλλη φιλελεύθεροι......αυτό ΜΟΝΟ στην Ελλάδα συμβαίνει.....και μάλιστα από ΠΑΝΤΑ.

Yameth
Yameth
Μάλλον δεν μιλάμε για το ίδιο θέμα

LK
LK
Πληρώνουν στην Αμερική βρε Γιάννη 100 € οι άνω των 60 αν δεν κάνουν το εμβόλιο;

Yameth
Yameth
Όχι αλλά όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι κάθε ηλικίας υποχρεούνται να εμβολιαστούν π.χ.

Superfunk
Superfunk
"Πληρώνουν στην Αμερική βρε Γιάννη 100 € οι άνω των 60 αν δεν κάνουν το εμβόλιο;"

Όχι δεν πληρώνουν. 

Για τον απλούστατο λόγω ότι δεν υπάρχουν μη εμβολιασμενοι ανω των 60 :)

τα ποσοστά εμβολιασμού  60-65 είναι 89% και στους άνω των 65 είναι 99%

Βέβαια οι ΗΠΑ δεν έχουν δημόσιο σύστημα υγείας με την έννοια που το έχουμε εμείς και αυτό που έχουν δεν φτάνει ούτε για τσίχλες...

LK
LK
Άλλο αυτό. Εντελώς άλλο.

Άλλο να πεις π.χ. αναστολή εργασίας σε έναν που δεν κάνει εμβόλιο και άλλο να πεις σε έναν (με ΗΛΙΚΙΑΚΆ κριτήρια μάλιστα ΜΟΝΟ, που επίσης  μάλιστα πληρώνει για κλάδο υγείας) ότι θα πληρώνει 100 € / μήνα και έξτρα πρόστιμο για τον κλάδο υγείας και πρέπει να πληρωθεί οπωσδήποτε, κάνει δεν κάνει τελικά χρήση του συστήματος υγείας.

Yameth
Yameth
Δηλαδή διαφωνείς επι της διαδικασίας (ως δικηγόρος ? ).

Αρα το πρόβλημα σου είναι αυτοί που σε κυβερνούν.

Όχι η πανδημία.

Γι αυτό λέω πως δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

LK
LK
Δεν πληρώνουν στην Αμερική  για τον απλούστατο λόγο οτι ΜΟΝΟ στην Ελλάδα μάλλον σκέφτονται να βγάλουν από τη ζημιά κέρδος .

Θα μπορούσαν να πουν ας πούμε.

"Όποιος ανεμβολίαστος κάνει χρήση  του συστήματος υγείας θα πληρώνει εξτρά."

Άλλα για να μην σας κουράζω , επικοινωνιακό ήταν....ο,τι πιάσουν, αν ψαρώσει κάποιος.....και δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη....και θα έχει και αντίθετα αποτελέσματα κατά τη γνώμη μου.....επιχειρήματα δίνουν σε όσους δεν θέλουν να το κάνουν.

LK
LK
Οι νόμοι της Ιατρικής Γιάννη,  είναι αδιαμφισβήτητοι .

Οι νόμοι του πως αντιμετωπίζεις ένα ιατρικό θέμα πολιτικά, είναι αμφισβητήσιμοι.....και η εκτίμηση μου είναι ότι κάνουν μεγάλα λάθη.

Yameth
Yameth
Ιατρική, Νομική, Πολιτική.

Δεν ειδικεύομαι σε κανένα απο τα παραπάνω.

LK
LK
Ούτε ηλεκτρολόγος είσαι, αλλά γυμνά καλώδια δεν πιάνεις.

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις κάποια πράγματα.

Και εσύ χαζός δεν είσαι, τουναντίον πανέξυπνος είσαι, και σοβαρός και μελετημένος.

fusiongtr
fusiongtr
Ρε συ Λάκη, λες ακριβώς ότι σκέφτομαι, τι στα δγιάλα ....

Yameth
Yameth
Λάκη ο κόσμος πεθαίνει σαν κοτόπουλα κι εσυ μου λες πως το πρόβλημα είναι τα 100 ευρώ που θα πληρώσουν τον μήνα, όσοι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν ή να κατακλύσουν τα απαραίτητα νοσοκομεία για άλλες ασθένειες, απο άγνοια.

LK
LK
Είμαι μέντιουμ ?

Terry RoscoeBeck5
Terry RoscoeBeck5
Αγαπητοί κύριοι, δύο λέξεις θα πω: Σιγκαπούρη, Αυστρία. Σιγκαπούρη: Από τις 8 Δεκεμβρίου αν νοσήσεις και είσαι ανεμβολίαστος πληρώνεις τη νοσηλεία σου. Αυστρία: Πάνε να ψηφίσουν νόμο που αν αρνηθείς το εμβόλιο θα τρως για αρχή πρόστιμο 3.600 ευρώ και αν ξανά αρνηθείς 7.200. Η δε Αυστρία έχει πλάκα, καθώς αυτοί που είναι Ταλιμπάν-αντιεμβολιαστές και τσιρίζουν για την "καταπάτηση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων και ελευθεριών", είναι ακροδεξιοί και νεοναζί στη συντριπτική πλειοψηφία τους.  

Με κάποιο τρόπο θα πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία. Και όπως έλεγαν και οι πρόγονοι "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος". Ο λόγος (η λογική) έχει βρει σε τοίχο. Τι άλλο να ειπωθεί ώστε να πειστούν οι κάθε είδους εμμονικοί  για να κάνουν το αυτονόητο;

Προσωπικά εκνευρίζομαι όταν ακούω περί αναγκαίας πειθούς, όταν κάθε μέρα 60, 70 80, 100 άτομα χάνουν τη ζωή τους, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι 60+ και ανεμβολίαστοι. Δηλαδή χρειάζεσαι ένα φιλικό "πατ-πατ" στην πλάτη, λίγη στοργή, λίγο προδέρμ για να πας να σώσεις (κατ' αρχάς) το τομάρι σου; O tempora o mores. 

Αλλά υπάρχει κάτι άλλο που με εξαγριώνει: Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κατηγορία συμπολιτών μας έχει κάνει κατάληψη στα νοσοκομεία και άλλοι άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους- έχασαν χειρουργεία, έχασαν θεραπείες κ.ο.κ..

Εν κατακλείδι, ο λόγος απέναντι στους παράλογους απέτυχε. Μοιραία ήρθε η ώρα της "ράβδου" και κατά την ταπεινή μου άποψη άργησε...

Back