Αγαπημένο setup ντραμς

Melodic drummer

Νέο μέλος
Πόντοι
16
 Προσωπικά μονίμως μπερδεύομαι.την μια θέλω μια πλουραλιστική ντραμς με πολλά κομμάτια,την άλλη χάνομαι μέσα στο χάος μιας τεράστιας ντράμς και στήνω μόνο με ένα τομ,ένα βαθύ και βρίσκω την υγειά μου.Μετά μου ξαναμπαίνει ο διάολος και τα τομ γίνονται τέσσερα και τα βαθια τρία κ.ο.κ. και χάνω μονίμως την ουσία που είναι η εξάσκηση και όχι το στήσε,ξέστησε! :(

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
- τα μεγάλα σετ με τα πολλά τύμπανα, πιατίνια, κρουστά κλπ δίνουν μεγάλη γκάμα ήχων-ηχοχρωμάτων για να χρησιμοποιήσει κάποιος δημιουργικά.

- τα μικρά είναι πιο οικονομικά σε όλα: στο κουβάλημα, στο χρόνο στησίματος, στα $ για να τα αποκτήσεις, στις κινήσεις που κάνεις για να φτάσεις το πιο μακρινό κομμάτι... Η πρόκληση μ αυτά είναι ο ντράμερ να τα αξιοποιήσει με τέτοιο τρόπο που ποτέ να μη "φανεί ότι κάτι λείπει".

Κάποια στυλ απαιτούν τα μεγάλα{πχ. προγρέσιβ ροκ-μέταλ} και πολλά ένω για κάποια άλλα αρκεί μπότα-ταμπούρο-χατς{πχ. χιπχοπ}..

προσωπικά έχω καταλήξει ότι το κλασσικό 5άρι σετ με 4-5πιατίνια είναι η χρησή τομή και στ αλήθεια μπορεί να με καλύψει στο 95% των περιπτώσεων.  8)

Ακριβώς (μα ακριβώς!) όπως τα είπε ο WrTsXxx.

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα, κι αυτό σπανίως μου συμβαίνει!

Πενταρι με 12' ρακ τομ και 14,16 floor.

3 crash,ride,hats,china δεξια και 2 μικρα splash αριστερα και δεξια απο τα hats

Σε μικρους χωρους ξεφορτωνομαι ενα floor , ενα crash και ενα splash αλλα ΠΟΤΕ το ...κινεζακι (εστω 14'')  ;D

Superfunk είπε:
ποτε μου δε χρειαστηκα κατι παραπανω απο αυτο.
ένας ευτυχισμένος άνθρωπος... ;D

κιτ 5άρι

14snare,22*18 BD, 10/12/14 TT και καθόλου floor tom....

cymbals (from L to R)

1.oriental china trash 16"

2.K/Z special 14" HH

3.a custom 12" splash

4.k custom 18" dark crash

5.a custom 18" medium crash

6.a rock ride 20"

ένας ευτυχισμένος άνθρωπος...
Πως να μην ειμαι? ;D

Ludwig (1963-1965 σε silver sparkle finish)

24x14 bass drum

8x12 Tom

16Χ16 Floor Tom

5x14 Supraphonic brass snare ή YAMAHA Anton Fig signature

14" PAISTE 602 HEAVY HI HAT ή 15" ZILDJAN Quick beat

22' PAISTE 602 HEAVY RIDE

18' αρχαιο K Zildjan Crash (jazz ride ειναι αλλα το χρησιμοποιω σαν crash)

20 Sabian CHINA HH ή 20" Paiste Dark Crash Sound Creation

22x20 bass drum

bongos

8-10-12 toms

15 floor

14 snare

rack gibraltar

13'' dark K CUSTOM hi hat

2-3 CRASH zildjian-istanbul

21'' ride A zildjian custom rezo

10'' splash

14'' china 20'' china

my dream...  ;D

Λοιπόν μια φορά είχα παίξει με 4 τομ και 2 φλορ και δίμποτο με 10 πιατινια... κατα την φτωχή άποψη μου αν έχεις λεφτά πάρε όσα πιο πολλά μπορείς ήταν η μόνη φορά (και δεν έχω ξανανοιώσει έτσι) που ένοιωθα πλήρης χωρις να χιλιοκοπανάω το ταμπούρο ;D

δεν ξέρω αλλά εγώ πιστεύω ότι λείπει ένας drummer που να μην χρησιμοποιεί το ταμπούρο τόσο πολύ.

Έφυγα πάμε πάλι πίσω  :P έκανα 3 ώρες να ψιλοκαταλάβω το τι ακριβός ήχο δίνει το κάθε κομμάτι και όταν κατάλαβα έμεινα με την γλύκα στο στόμα γιατί έπρεπε να φύγω :'(  Απλά φανταστείτε να έχεις τόσα είδη ήχου στο σετ σου Θέλω κι εγωωωωω :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

δεν ξέρω αλλά εγώ πιστεύω ότι λείπει ένας drummer που να μην χρησιμοποιεί το ταμπούρο τόσο πολύ.
ευτυχως...και μακαρι να μη βγει ποτε τετοιος ντραμμερ γιατι θα ειναι απλα το τελος της μουσικης.... ;D

Superfunk είπε:
ευτυχως...και μακαρι να μη βγει ποτε τετοιος ντραμμερ γιατι θα ειναι απλα το τελος της μουσικης.... ;D
Έλα μην γίνεσε κακός και δεν αναφέρομαι σε τζαζοκαταστάσεις αλλα σε ψόφια death metal με μπόλικο ξύλο. Δεν θα είναι δα και το τέλος της μουσικής, ένας υπερκάφρος θα είναι ;D ;D :P

εγώ δεν εχω καταλάβει, τα τομ τι χρειάζονται; ;D

πέρα από την πλάκα, τα τομ είναι ωραία για κανα ρυθμό ...ταμ ταμ, για γεμίσματα κλπ καλύτερα μόνο ταμπούρο στο 99% των περιπτώσεων 8)

Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά εγώ τα τομ τα χρησιμοποιώ πάρα μ πάρα πολύ συχνα είναι απλά πόρωση... Βασικά είναι ανάλογα την μουσική που παίζεις π.χ. εγω παίζω καφρομέταλ άρα ανα 2 μέτρα πετάω ένα κοπάνημα στα τομ για να γουστάρω αλλά ο άλλος που παίζει τζαζζ δεν νομίζω να θέλει να κάνει κρεσέντο η γρήγορα περάσματα στα τομ οπότε τον βοηθάνε κυρίως για τα breaks και οταν αλλάζει ρυθμό ενώ π.χ. εγώ αντι για hh να κοπανάω ένα ψηλά κουρδισμένο τομ για να πέφτει πόρωση και να τους βλέπεις να σαπίζουν(στο pit of death ή σκέτο pit) αυτός να κάνει εναλαγές στο hh (πράγμα που εγώ δεν μπορώ να κάνω λόγο του διπέταλου :'() απλά εγώ λατρεύω τα τομ, άλλοι όχι τόσο είναι γούστα 8)

skantzos είπε:
εγώ δεν εχω καταλάβει, τα τομ τι χρειάζονται; ;D

πέρα από την πλάκα, τα τομ είναι ωραία για κανα ρυθμό ...ταμ ταμ, για γεμίσματα κλπ καλύτερα μόνο ταμπούρο στο 99% των περιπτώσεων 8)
προσωπικα παιζω κυριως μεταλ και πιο πολυ heavy-groove,αρκετα γρηγορο death & progressive οποτε μου ειναι τουλαχιστον απαραιτητα 3 τομ τομ.Ασε που γενικα με τρελαινουν τα τομ ;D

ενδεικτικα ο george kollias εχει 4 τομ τομ και 2 floor

cerealkiller είπε:
προσωπικα παιζω κυριως μεταλ και πιο πολυ heavy-groove,αρκετα γρηγορο death & progressive οποτε μου ειναι τουλαχιστον απαραιτητα 3 τομ τομ.Ασε που γενικα με τρελαινουν τα τομ ;D

ενδεικτικα ο george kollias εχει 4 τομ τομ και 2 floor
Δικός μου 8) ;D ;D

To setup είναι σαν τα πιττόγυρα.... άλλος θέλει με τζατζίκι απ'ολα και άλλος μόνο με πατάτες και κέτσαπ..... ότι και να λέμε το setup είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου. Απλά η αλήθεια είναι ότι ,ΙΜΟ, σε συνθήκες live όσο λιγότερα  τόσο καλύτερα συν ότι κουβαλάς και λιγότερα.... ;) ;D ;D ;D

Το καλυτερο σεταπ ειναι ενας drummer που ακουει τα αλλα μελη της μπαντας και δεν παιζει μονος του σαν να ακουει backing track.Βρειτε μου εναν τετοιο και τον περνω ακομα κι αν παιζει χριστουγενιατικο τριγωνο.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back