B minor κάτι δικά μου

iznodur

Ενεργό μέλος
Πόντοι
118
Ακόμα δηλώνω αρκετά αρχάριος, εδώ ειναι μια προσπάθεια μου σε B minor, η λούπα ειναι δική μου με το RC5 (ta drums ειναι του πεταλιού), ο ενισχυτής bassbreaker 007. Φύσικά ο ήχος έρχερται απο το μικρόφωνο της κάμερας

Δεκτές προτάσεις και παρατηρήσεις για τον ήχο και το παίξιμο

Ξεκινώ με τα βασικά, που είναι το παίξιμο. Είσαι σε πολύ καλό δρομο. Συνέχισε να παίζεις έτσι. Μην ξεχνάς να κάνεις παύσεις. Επίσης, προσπάθησε σε κάποια σημεία να παίζεις πιο δομημένα, δηλαδή να πιάνεις μια βασική -απλή- μελωδια και να την εξελίσσεις, προσθέτοντας εξτρα νοτες κλπ. Είναι πολλά που μπορείς να κάνεις και για να το πετύχεις μόνος σου, πρέπει να ακούς και να παίζεις συνέχεια.

Στα του ήχου, αντιλαμβάνομαι ότι αυτό μπορείς να κάνεις και αυτό κάνεις. Αυτό εκανα και εγώ όταν πρωτοανέβαζα παιξίματά μου εδώ μεσα. Έβαζα στην tv το youtube (δεν ειχα υπολογιστή στο σπιτι), από κατω ο ενισχυτής, και το κινητό στη μεση της απόστασης να ηχογραφεί....
Στη συνέχεια, κάπου στην covid εποχή, ξεκίνησα να ηχογραφώ κανονικά, μεσω υπολογιστή.
Όλα θελουν τον χρονο τους...

Στα του ήχου, αντιλαμβάνομαι ότι αυτό μπορείς να κάνεις και αυτό κάνεις. Αυτό εκανα και εγώ όταν πρωτοανέβαζα παιξίματά μου εδώ μεσα. Έβαζα στην tv το youtube (δεν ειχα υπολογιστή στο σπιτι), από κατω ο ενισχυτής, και το κινητό στη μεση της απόστασης να ηχογραφεί....
Έχεις κανένα τέτοιο τώρα; Εδώ μέσα εννοώ.

Έχεις κανένα τέτοιο τώρα; Εδώ μέσα εννοώ.

Περίπου

Εδω ποστάρω ως εντελώς αρχάριος και ζητάω βοήθεια και συμβουλες.

Περίπου

Εδω ποστάρω ως εντελώς αρχάριος και ζητάω βοήθεια και συμβουλες.
Εντάξει δεν σε ήξερα τότε αλλά όντως βελτιώθηκε πολύ ο ήχος σου 😅

Εγω θα σου ελεγα να αφησεις για ενα διαστημα τα lead, και να επικεντρωθεις στη ρυθμικη κιθαρα, με γνωστα και ευκολα κομματια- ριφακια πανω σε backing track, στο κλασσικο στυλ ξερωγω smoke on the water, paranoid κλπ. Αυτο θα εχει τις εξης ευεργετικες επιδρασεις:

1ον) Βελτιωση της αισθησης του ρυθμου, την οποια νομιζω πως εχεις αναγκη.

2ον) Καλυτερη κατανοηση των βαθμιδων της κλιμακας. Η καθε νοτα της κλιμακας δεν εχει την ιδια βαρυτητα ουτε τον ιδιο ρολο. Αυτο ειναι πολυ πιο εμφανες στα ρυθμικα σχηματα, και οταν τα μελεταμε το κατανοουμε, και αυτη η κατανοηση βγαινει και στο lead παιξιμο.

3) Βελτιωση τεχνικης: Επειδη μιλαμε για συγκεκριμενα ρυθμικα σχηματα, που μαλιστα ειναι και πολυφωνικα, και επιπλεον το παιξιμο με βαση τα backing tracks ειναι στο τεμπο που γραφτηκαν δηλαδη σε τεμπο με ενδιαφερον, θα πρεπει να βρισκεις τους καταλληλους δακτυλισμους και τροπο χτυπηματος με το δεξι ωστε να βγει σωστα το παιξιμο. Εκει ειναι η βελτιωση και για αυτο ακριβως το λογο υπαρχουν και οι ασκησεις, για να εξελιξεις το παιξιμο σου με την τριβη. Αν απλα τζαμαρουμε οτι ξερουμε ηδη θα μεινουμε στο ιδιο σημειο.

Αν θελεις λοιπον να εξελιχθεις, ενας ευκολος και διασκεδαστικος τροπος ειναι να ασχοληθεις με τη ρυθμικη κιθαρα στα αγαπημενα σου κομματια, και γενικα με μια μελετη σε πιο οργανωμενο στυλ. Με μια γερη ρυθμικη βαση, και μπορεις ανα πασα ωρα και στιγμη και να τζαμαρεις με γκρουπακι κλπ, αλλα και εχεις τις καλυτερες βασεις ωστε να εξελιξεις και το lead παιξιμο.

Άλλο ενα improvision σε b minor αυτή την φορά έγραψα με το μιρκόφωνο senh e609 και τον vibrochamp, το backing track ειναι με το rc5 boss και τα drums που εχει αυτό μέσα

Καταρχήν, πολύ ωραίος ήχος. Και έχεις πολύ καλή ροή στο παίξιμο σου. Τα δίνεις όλα και αυτό φαίνεται. Πολύ καλή προσπάθεια. Συνέχισε να παίζεις πάνω σε backing tracks, και να ακούς και άλλους πως παίζουν, να παίρνεις ιδέες.
Επίσης, βάλε τη μελωδία μέσα στα σόλο σου. Μια φράση που μπορεί να μείνει στο μυαλο του ακροατή, μια φράση που μπορείς να επαναλαμβάνεις, να εξελίσσεις και να χτίσεις πανω της. Εκεί, το απλό σόλο μεταμορφώνεται σε κάτι ανώτερο.

Σιγά σιγά. Είσαι σε καλό δρόμο.

Πάντως με την πεταλιέρα μπροστά οι διαφορές ανάμεσα στον vibro champ και τον Bassbreaker δεν είναι και τεράστιες...

Όντως δεν είναι τεράστιες απλά ο vibro είναι πιο καθαρός έχει πιο καθαρό ήχο, με την sg προτιμώ να σου πω περισσότερο τον bassbreaker

Οι διαφορές είναι στα ακόρντα, για single note παιξιματα μας κάνουν όλοι

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back