Gibson και επικείμενοι δασμοί

Να επαναλάβω κάτι που επισημάνθηκε πριν.
Αν κάποιος θέλει να τα σκάσει για Gibson,
ας μην είναι η πρώτη του επιλογή τα μεγάλα μαγαζιά του χώρου.
Επίσης την αγορά να μην την κάνει ηλεκτρονικά.

Ισχύει ότι μικρότερα μαγαζιά πολύ πιθανόν να διαλέγουν ένα προς ένα τα όργανα που έχουν.
Για παράδειγμα θυμάμαι αυτόν:
https://www.kleinanzeigen.de/pro/Bi...ampaign=socialbuttons&utm_content=app_android

οταν έψαχνα την PRS μου και διαπίστωσα ότι δίνει έμφαση στις λεπτομέρειες όπως π.χ.στα νερά στο καπάκι που άμα π.χ. παραγγείλεις από Thomann η φάση είναι στην τύχη..
Έχω Gibson Custom Shop και σίγουρα δε θα την αγόραζα online.

Τέλος, σε μια τέτοια μάρκα και μοντέλο,παίζουν και άλλες παράμετροι ρόλο όπως το mojo,το headstock,κ.ά. οπότε η όποια συζήτηση για ξύλα και πραγματική αξία λες και μιλάμε για καμιά partcaster,δεν έχει νόημα..

Ενώ πριν να αλλάξει δεν ανέβαιναν?

Πχ αυτή εδώ η Les Paul κόστιζε 2777 ευρώ πέρυσι με τον προηγούμενο πρόεδρο ενώ με τον καινούριο 2499.

Και ποιος σου λέει εσένα ότι με τον επόμενο δε θα ανέβουν κι άλλο? 😉

Είναι κάτι το πολύπλοκο, επί της αρχής θα έλεγα ότι οι τιμές γενικά ανεβαίνουν όσο περνάνε τα χρόνια και έως κάποιο βαθμό ακολουθούν τα εισοδήματα των ανθρώπων (οπότε σαν γενική παρατήρηση γινόμαστε φτωχότεροι - εκτός αν πάμε σε άλλη δουλειά που μας πληρώνουν καλύτερα). Όμως στην περίπτωση της Αμερικής υπάρχει και η συναλλαγματική ισοτιμία, αν ο πρόεδρος τα κάνει όλα πουτ@ν@ μπορεί να υποτιμηθεί το δολλάριο, άρα να πέσουν οι τιμές. Μπορεί να αυξηθούν και άλλο οι δασμοί ή χίλια δύο - κοινώς δεν θα βγάλεις άκρη άρα κάθε πρόβλεψη μπορεί να πέσει τραγικά έξω.

Στο διαταύτα τώρα, πράγματι έγραψα με τη "φωνή της λογικής" γιατί ρεαλιστικά ο ΟΡ μάλλον δεν χρειάζεται κιθάρα αλλά... αν θέλει μια les paul που να την βλέπει και να γουστάρει τότε την "χρειάζεται" οπότε ας την πάρει και να την χαρεί! Σε αυτό το σενάριο προτείνω να πεταχτεί μέχρι το Thomman για να δοκιμάσει όσο το δυνατόν περισσότερες. Καλύτερα να πάρει το real thing παρά να ασχοληθεί με υποκατάστατα.

Επίσης τώρα που τα γράφω αυτά σκέφτηκα ότι ίσως αξίζει μια επίσκεψη και στα ελληνικά μαγαζιά, μπορεί να βρει κάτι καταπληκτικό και να την πάρει με δόσεις.

Στην τελική, το ψυχολογικό "ας πάρω τώρα πριν ακριβύνουν" μπορεί να είναι η δικαιολογία/ το μικρό "σκούντηγμα" που ήθελε ο ΟΡ για να κάνει το βήμα και να αγοράσει μια τέτοια κιθάρα!

Πολλά ακούγονται, λίγα έχουν γίνει σχετικά με τους δασμούς του πορτοκαλί ανθρώπου. Επειδή όμως το βλέπω να έρχεται, αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να κάνω την κίνηση για την Les Paul Standard 50s Goldtop (HH) που πάντα λιγουρευόμουν. Φυσικά η R7 θα ήταν το απόλυτο αλλά η τιμή της είναι big stretch. Δεν έχω παίξει με τη συγκεκριμένη από κοντά παρά μόνο έχω στην κατοχή μου μια SG Standard και μια Les Paul Studio 50s Tribute. Έχει κάποιος εμπειρία συγκριτικά με το μπράτσο;

Επίσης αναρωτιόμουν αν υπάρχουν αντίστοιχα ποιοτικά «υποκατάστατα» στο ίδιο μήκος κύματος τιμών που να αξίζει να εξετάσω.

Ευχαριστώ!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back