Εγω παλι πιστευω οτι αν αναθεσεις τους καταλληλους controllers στις καταλληλες παραμετρους, μια χαρα αμεσα θα ελεγχεις τις διαφορες διακυμανσεις στη χροια.
Eγώ είμαι σίγουρος και ξέρω και να το κάνω? Έχω εμβαθύνει σε αυτά περιόδους που είμαι αργόσχολος, έχω ρίξει πολύ διάβασμα, έχω δει πολλά βίντεο και έχω πειραματιστεί, έχω φτιάξει library δικό μου και στο σκέτο το kontakt αρκετές φορές έχω ριξει και έχω επεξεργαστεί δείγματα και είναι εξαιρετικό, είναι αδύνατο να τα δουλέψεις όλα αλλά ο ανταγωνισμός τα κάνει παρεμφερή.
Αν παλι εννοεις της προεργασια για να κανεις resynthesise τη φραση, ναι, πιθανοτατα θα ειναι πιο μπελαλιδικη στο resynthesis διοτι ειναι εντελως αλλη λογικη, δεν ειναι απλα σαμπλαρισμα, ειναι επανασυνθεση ολου του δειγματος σε επιπεδο κυμματομορφων.
ακριβώς. Η επεξεργασία του Variprhase έχει proprietary αυτόματη επεξεργασία δειγμάτων στο κόψιμο και την αλγοριθμική κωδικοποίηση και ο όργανο είναι σχεδιασμένο λειτουργικά και εργονομικά να την εκμεταλλεύεται με συστήματα υποβοήθησης που δεν χρειάζεται ο χρήστης να κάνει ρυθμίσεις και δρομολογήσεις που θα πρέπει να κάνεις τα άλλα. Τα άλλα όμως είναι πιο custom, πιο σύγχρονα και πιο χρήσιμο στην σύχρονη μουσική παραγωγή και σε αυτό συμβάλλει as always η επεξεργαστική ισχύς, το μέγεθος της RAM κλπ.
Αυτό που κάνει εντυπωσιακό το V-Synth για τα σημερινά δεδομένα, είναι πως ένα τέτοιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τόσο λίγη υπολογιστική ισχύ και μέγεθος μνημης σε τέτοιο χρόνο. Και μιλάμε για 20 ΜΒ περίπου διαθέσιμα για να μην κοιτάω τώρα τα ακριβή νουμερα που δεν συγκρατώ, για τον σκοπό αυτό.
50 αν είναι άδειο τελείως το όργανο από δείγματα, αυτό το θυμάμαι, και για να γίνει η κωδικοποίηση κάθε φορά που πρέπει να γίνει μέσα στο όργανο, ο αριθμός των ΜΒ μειώνεται.
Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο αδύνατό του σημείο, αλλά η λογική τους τότε ήταν ακρθβως ότι και σήμερα, το μικρό δείγμα που χρειάζεται για τους φυσικούς ήχους ή για ψηφιακούς ήχους και τις φωνές.Άλλα για τεράστια δείγματα, ρυθμικά και ανσάμπλς πρέπει να σκέφτεσαι αυτόν τον περιορισμό στο project σου. Και αυτό ξεπερνάται με πολλά project. Eγώ πιστεύω πως επέλεξαν το μέγεθος ram σε συνάρτηση με την επεξεργαστική ισχύ και την ταχύτητα των δεδομένων και επειδή ήθελαν σε μια πλακέτα να συνδυάσουν και το analog modeling και τα φιλτρα του COSM και τα effects κλπ. και να το πουλάνε ακριβά να κονομήσουν με το λιγότερο κόστος και δεδομένου πως έδωσαν και την οθόνη την touch και τέτοια γιατί στόχευσαν στην ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ όλων αυτών και καλά κατά την γνώμη μου έκαναν γιατί το όργανο έδωσε αυτό που υποσχέθηκε μαζί με τα expension του αλλά δεν έπιασε όπως το φαντάζονταν και το παράτησαν. Όπως λένε πολλοί, ήταν λάθος εποχή και δεν έπιασε λόγω ........ του PC και των VST.
Εσυ μονο ξερεις τι σε βολευει, και επισης η εξοικείωση σου με το v synth ειναι τεραστια, θα πρεπει να δωσεις πολυ χρονο στο software για να δεις αν τελικα σου ειναι ευκολοτερο η οχι.
προφανώς δεν με παρακολουθείς όλα τα χρόνια. Η εξοικείωσή μου με το software είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερη hardware και του V-Synth, το έχω παρουσιάσει σε αναρίθμητα posts και το music section, το έχω αποδείξει?, προσωπικά οι δύο κόσμοι μου φαίνονται αστείοι λειτουργικά, πήρα ότι ήθελα από αυτούς, καταστάλαξα αλλά η υποδομή παραμένει.
Για τον σημερινό cos_dr είναι και τα δυο το ιδιο εύκολο.
Όχι δεν είμαι ψώνιο, μπορώ να το αποδείξω ανα πάσα στιγμ'η? μουαχαχαχαχαχαχχαχα?
Σημασια εχει οτι και σε αυτον τον τομεα, τον τοσο εξιδεικευμενο υπαρχουν software λυσεις. Και ως συνηθως πολλες.
ναι αλλά δεν υπάρχουν και λεφτά και χρόνος για να τα μαθαίνω όλα.
Και αυτά που ξέρω τι κατάλαβα?
Επαγγελματίας δεν είμαι.
Δεν γράφω για ταινίες.
Δεν παίζω για συγκροτήματα. Παλια έπαιξα με μερικά της πλάκας για κανα χαρτζηλίκι και περισσότερο για την εμπειρία γιατί τότε δεν πεινούσαμε πολύ?.
Έπαιζα εκπληκτικό πιάνο και τώρα που τα παράτησα, βέβαια μπορώ να βρώ τη φόρμα μου αλλά η ζωή ειναι μικρή για να κρατιέμαι σε φόρμα ,έχω άλλα ενδιαφέροντα.
Τι να τα πάρω τα καινούργια.
Έχω ότο θέλω για το ψώνιο μου και μια υπέροχη κιθάρα που με βοηθήσατε να πάρω εδώ οι φιλοι του φόρουμ, μου την κουρδίσατε, με συμβουλέψατε και δεν την έχω πιάσει στα χέρια μου παρά μόνο έγραψα δύο φορές δυο τρια ρυθμικά και τα πέρασα από effects σε δυο τρια κομμάτια.
περιαυτολογώ αλλά το συμπέρασμα είνα, εγώ δεν έχω να πάρω τίποτα άλλο από αυτά. ΤΑ ΚΣΕΡΩ όλα,?
Τα γουστάρω, γι αυτό μοιράζομαι τις σκέψεις, τεχνικά τα λατρεύω γιατί λατρεύω τη μουσική τεχνολογία και μια συμβουλή στον dimsonic παρόλο που είμαι νεότερος αλλά πιο εξοικειωμένος προφανώς στα soft και hard synths, μην ψάχνεσαι πολύ να τα μάθεις και να τα καταλάβεις. Έχεις αρκετα, μεινε σε αυτα και φτιάχνε τα υπέροχα κομμάτια σου που δεν θέλουν όλη την γκάμα ήχων ενός MONTAGE, καλύπτεσαι πλήρως για το στυλ σου, τώρα αμα το θές για να μάθεις, πάρε και ενα MODX+ ή κανένα μεταχειρισμένο παλιότερο για λιγότερα λεφτά που πεινάμε με 500-600 ευρώ και θα έχεις πάλι όλη την γκάμα και την ευκαιρία να μάθεις το harware.
Μιας και το thread είναι δικό σου και ρωτάς, αυτά έχω να πω.
Για samples στα κομμάτια σου, ρίχτα εκέι σε ένα κανάλι στο cubase, αφού ήδη έχω ακούσει πως τα διαχειρίζεσαι τέλεια τα samples, δεν έχεις καμία ανάγκη να μπλέξεις με samplers.
Eδω και δεκαετίες πλέον με ένα δεξί κλικ στο audio κανάλι του daws σου, τραβώντας το ή και με εντολή συγχρονισμού του audio με το tempo, πλέον με οποιοδήποτε daw κάνεις τη δουλειά σου και τα ίδια τα DAW στις μεσαίες εκδόσεις τους περιέχουν τόσα VST που..............................
Τα υπόλοιπα για όσους ασχολούνται και έχουν πραγματικές παραγωγικές ανάγκες, που εδώ στη χώρσ.......................................................