- Πόντοι
- 78
Ισχύει ότι διαχρονικά υπάρχει μια κριτική στάση από την προηγούμενη προς την επόμενη γενιά,την ίδια ερώτηση μου έκανε ο πατέρας μου στην εφηβεία μου... την ίδια και ο παππούς μου στον πατέρα μου... πιο πίσω δεν γνωρίζω αλλά φαντάζομαι ημείς ακολουθούσαμε μια προαιώνια οικογενειακή παράδοση... ευτυχώς παιδιά δεν έκανα και κάπου εδώ θα τελειώσει (?)...?
Εδώ διαφωνώ.
Ξέρεις γιατί?
Γιατί με αυτή την λογική των αναγωγών, και η trap και τα σκυλάδικα και όλα, είναι εξέλιξη της κλασσικής, των παραδοσιακών μουσικών, και των blues.
Μουσικά ίσως ισχύει, αλλά δεν νομίζω ότι το μουσικό μέρος είναι αυτό που μας απασχολεί περισσότερο εδώ.
Μάλλον αυτό που μας απασχολεί εδώ είναι η κουλτούρα τους είδους.
Βεβαίως ήξερε, της είχαν πρήξει τα ούμπαλα οι μεγαλύτερες αδερφές και ξαδέρφες της, αλλιώς θα έβαζε τα κλάματα (έτσι κάνουν τα 10χρονα). Όπως και εγώ ήξερα τι ήταν ο Άη Βασίλης. Το δικό μου το παιδί, είχε πάει οικειοθελώς να κάτσει στα γόνατα του Ρουβά, μαζί με άλλα παιδάκια. Είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και δεκαετίες, μόνο ο "άγιος" έχει αλλάξει. Απλώς οι πιο πολλοί εδώ δεν εγκρίνετε την τραπ, άμα καθότανε και τραγούδαγε μαζί με τον Γκίλαν (είπα να βρω έναν κοινής αποδοχής), μία χαρά θα το αποδεχόμασταν, νομίζω.Σύμφωνοι, αλλά είμαι σίγουρος ότι το κοριτσάκι στα 10 του δεν ήξερε ποιος είναι ο ΛεΠα, ούτε τραγουδούσε φωναχτά απ'έξω στίχους για αλήτες, όπλα, πουτάνες και ναρκωτικά, απέναντι σε ένα κοινό όμοιας ηλικίας που επίσης τα ξέρει. Όχι ότι ο ΛεΠα είναι καλύτερος/χειρότερος. Δεν ξέρω, δεν κρίνω. Απλά αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι ένα απλό παράδειγμα της μοντέρνας καθημερινότητας.
θα είναι έτι χειρότεροι
Φυσικά και υπάρχει διαφορά.Όταν ήμουν 10 ετών, με πήγανε στο Μινιόν και με βάλανε να κάτσω στην αγκαλιά ενός Αή Βασίλη, και τραγουδάγαμε όλοι μαζί τα κάλαντα. Επειδή δεν έχω όρεξη να δω το βίντεο τώρα, υπάρχει κάποια διαφορά;
Το είχε αποπειραθεί ένας.... παπάς, το κλασικό είδωλο, στα γόνατα του οποίου αφήνουν διάφορα 10χρονα, και μικρότερα....Μην ανησυχείς, το περίμενα πως κάποιος θα το γράψει, και έτσι είναι όντως.Φυσικά και υπάρχει διαφορά.
Μεγάλη.
Ο Αή Βασίλης υπήρχε μεγάλη πιθανότητα.......να σε χάιδευε ?
Υ.Γ. Δεν κρατήθηκα συγνώμη. ?
Το chinchilla μου αρέσει του SNIKΕγώ πάντως γουστάρω να δω τον @cos_dr να ανοίγει θέμα "τι trap μουσική ακούτε τώρα".
Μπράβο πάντως, που κάποιοι πληρώνουν για να "ακούσουν" αυτό το... πράγμα.προσοχή κίνδυνος για τα αυτιά σας.το βλέπετε με δικιά σας ευθύνη.χαχαχα
H trap θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η σύγχρονη πανκ. Μουσική όχι για τη μουσική, αλλά για την πρόκληση των ηθών και των αξιών. Όπως τότε εμφανίστηκε η πανκ και το άσιντ παρέα με σκοπό την προσβολή στην αισθητική και το κατεστημένο και επηρέασε αρκετά ατίθασα νιάτα που αντέγραψαν το εκκεντρικό στυλ και την επιθετική συμπεριφορά.
Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι που έγινε αγαπημένο παιδί του κατεστημένου, απομυζήθηκε από οποιαδήποτε αυθεντικότητα και αυτοκαταστράφηκε κάνοντας πλούσιους κάποιους μανατζαρέους και κάποιες δισκογραφικές.
Σε αυτή τη 2η φάση νομίζω ότι βρίσκεται τώρα και η τραπ. Αφού είχε γίνει η "underground μαγκιά" μεταξύ των εφήβων, τώρα έχει γίνει mainstream, έχουν πέσει τα φώτα πάνω σε καμιά δεκαριά από αυτούς οι οποίοι όπως πάει θα φαγωθούν μεταξύ τους και θα εξαφανιστούν μαζί με το είδος αυτό. Είναι θέμα χρόνου μέχρι να βγει κάτι άλλο αντίστοιχο, πάντως.
Βεβαιότατα! Όταν κάτι γίνεται ''μόδα'' αυτόματα παύει να αποτελεί και ''απειλή''.Τρανταχτό παράδειγμα το κίνημα των ''χίπις'' στα μέσα της δεκαετίας του '60 στις Η.Π.Α...μέχρι που έγινε αγαπημένο παιδί του κατεστημένου