Π
Πάνος Χελιδόνης
Guest
Είμαι προ των πυλών της αγοράς ενός synth για πρόβα/composing/recording και ύστερα απο ψάξιμο, έφτασα στο εξής δίλλημα: Juno Di ή Juno Gi;;; Θα ήθελα τις γνώμες σας.
Θα σου πω ποιο από τα δύο θα έπαιρνα εγώ το απόγευμα με την ησυχία μου?Αχ.. δε με βοηθάτε.. κι είμαι και σαφής. "Δίλλημα" σημαίνει "ποιό απο τα δυο" όχι "ποιό" γενικά.. ευχαριστώ δηλαδή που μπήκατε στη διαδικασία να μου απαντήσετε, αλλά ας μή ξεφεύγουμε, έχω κολλήσει και το budget προβλέπει μόνο ένα απο αυτά τα δυο.
ποιό είναι το budget? να υποθέσω αναφέρεσαι σε μεταχειρισμένα?έχω κολλήσει και το budget
Όπως σου είπα και πιό πάνω, κανένα από τα δύο, για τα σημερινά δεδομένα τουλάχιστον το JUNO-DS που κοστίζει καινούργιο €685.Αχ.. δε με βοηθάτε.. κι είμαι και σαφής. "Δίλλημα" σημαίνει "ποιό απο τα δυο" όχι "ποιό" γενικά.. ευχαριστώ δηλαδή που μπήκατε στη διαδικασία να μου απαντήσετε, αλλά ας μή ξεφεύγουμε, έχω κολλήσει και το budget προβλέπει μόνο ένα απο αυτά τα δυο.
Yes. 350-400 euros max.ποιό είναι το budget? να υποθέσω αναφέρεσαι σε μεταχειρισμένα?
Ακριβώς αυτό εννοούσα! Ολιγόλογος και σαφής.. κι εμένα μάλλον για Di με βλέπω, δε με νοιάζει και τόσο η παράμετρος rec, πιό πολύ για πρόβα/παίξιμο με ενδιαφέρει. Thanksalotta!http://forum.vintagesynth.com/viewtopic.php?t=78035
Roland JUNO Gi or Di
Δώσε βάση στο κόκκινο κείμενο.
Juno Gi αν έχεις κολλήσει ανάμεσα στα δύο.
2x waverom από το Di (Gi: 128mb, Di: 64), που σημαινει καλυτερα πιάνα μαλλον.
256 live set αντί 64 που έχει το Di
Ο ήχος των Yamaha έχει απορριφθεί εδώ και χρόνια. Ανέκαθεν μου ακούγονταν "μπουκωμένα" γιαυτό δεν μπαίνω καν στη διαδικασία. Έχω ήδη Korg Triton, Alesis QS7 & Korg 01/wFD και δεν είχα ποτέ τίποτα απο Roland. Γιαυτό έλεγα να πάρω κάποιο απο αυτά τα 2 (μιας και δεν έχω λεφτά για V-Synth..)Yamaha ΜΧ
Motif ES6
MOX6
Κάποτε είχα παρει ενα XV5080 με vintage exp και καποιες orchestral, απιστευτο οργανο. Τωρα κοιταζω για κανενα jv1080, απο τα καινουργια δεν εχω εμπειρια. Το Juno D που ειχα παιξει μου φανηκε πολυ περιορισμενο τοτε, πιο πριν ειχα παρει και ενα αρμονιο το Ε50 το οποιο το 2008 ειχε 512mb ROM, αλλά το edit ηταν περιορισμένο και μαλιστα σε καποιους ηχους ειχε ενσωματομένα τα εφε στα δειγματα, δηλαδη να ακους delay και να μην μπορεις να το κλεισεις. Παιξε και κρίνεις οπως σ αρεσει! Αν θες μονο για την προβα και εχεις ipad, μπορεις να κινηθεις με midi. Καποια στιγμη βαρεθηκα να κουβαλαω και απλα επαιρνα το ipad και επαιζα με garage band και αλλα apps. Οτι σε βολευει και σου ακουγεται καλα παντα!Ο ήχος των Yamaha έχει απορριφθεί εδώ και χρόνια. Ανέκαθεν μου ακούγονταν "μπουκωμένα" γιαυτό δεν μπαίνω καν στη διαδικασία. Έχω ήδη Korg Triton, Alesis QS7 & Korg 01/wFD και δεν είχα ποτέ τίποτα απο Roland. Γιαυτό έλεγα να πάρω κάποιο απο αυτά τα 2 (μιας και δεν έχω λεφτά για V-Synth..)
Οτι σε βολευει και σου ακουγεται καλα παντα!
Εϊχα τα 1080,2080,3080,5080 απο Roland και πλεον εχω το Roland Juno stage 76 με καποιες srx πανω.Πολύ καλο σε πιανα και Rhodes και πολυ άμεσο σε χρήση.
Απο τα άλλα modules το 5080 ειναι all time classic. Τα πιάνα δεν είναι το δυνατο σημείο των XV γενικά αλλά τα pads εϊναι