8-χορδο μπασο με 4 2πλες χορδες

rgxinap

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
Ποια η γνωμμη σας? Γιατί ενω ακούγεται τόσο ξεχωριστά και μπορεί να παίξει και πολλά κιθαριστικά μέρη άνετα, δεν είναι τόσο διαδεδομένο?

παραδείγματα :

https://shop.warwick.de/en/instruments/electric-basses/warwick-rockbass/corvette/corvette-basic/15790/warwick-rockbass-corvette-basic-8-string-nirvana-black-transparent-satin

https://www.espguitars.com/products/20392-b-208sm

https://www.schecterguitars.com/bass/stiletto-studio-8-detail

αυτο που εχω κανα νου ειναι ο ηχος των manowar στους πρώτους δίσκους. Βασικά κιθαρίστας ειμαι ποτε μου δεν είχα μπάσο.

δεν καίγομαι να αποκτησω απλά γνωμμες ρωτάω τους μπασίστες και όχι μόνο!

Δεν θα περπατήσει γιατι στο φασμα των συχνοτητων που λειτουργει οι μικροδιαφορες σε γειτονικες συχνοτητες θα δημιουργει ασχημα διακροτηματα. Κατι που δεν συμβαινει με αλλα όργανα

Αν μιλάς για το Gretsch white falcon, είναι 12χορδο, δεν χρησιμοποιούν 8χορδο.

Οχι για πιο παλια μιλαω...βασικα για τον ΑΠΟΛΥΤΟ δισκο τους τοτε που επαιζε με το HAMMER το 8αρι ,το οποιο μετα εξέλιξε  και το εκανε και  12χορδο:

Παντως και αργοτερα που τους εχω δει Live 2-3 φορες με κανονικο μπασο δεν νομιζω να τον ειχα δει,μονο με 8αρι ή 12αρι... (βεβαια δεν το υπογραφω κι ολας γιατι μονο για τον Bun E Carlos ειχα ματια  ?)   

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κατα καιρους το εχουν χρησιμοποιησει διαφοροι, ειδικα σε 80s prog rock / fusion σκηνικα τα βλεπεις που και που. Μια φορα ειχα παιξει λιγο με ενα ESP/LTD 8χορδο (παιζει να ηταν αυτο του λινκ σου ή καποιο παρομοιο) και σιγουρα δεν ειναι και οτι πιο βολικο για το δεξι χερι, αλλα συνηθιζεις. Στην τελικη ειναι οργανα γκαρνταρομπας, με εναν πολυ ιδιαιτερο ηχο που δεν ειναι και παντοτε το ζητουμενο...

https://en.wikipedia.org/wiki/Eight-string_bass_guitar

για να επανέλθω στο θέμα μας , μιλάω για αυτον τον ήχο :

μέχρι το 2:40 είναι μονο μπασο και ντραμς...

Οχι για πιο παλια μιλαω...βασικα για τον ΑΠΟΛΥΤΟ δισκο τους ...

Μιλάς για το heaven tonight?

Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ το all shook up.

Τι ωραία αμερικάνικη μπάντα ...

Δεν το περίμενα να σου αρέσουν.

EDIT: Αχιλλέα χίλια "συγγνώμη" για το off topic, σταματάω.

για να επανέλθω στο θέμα μας , μιλάω για αυτον τον ήχο :
Αυτό είναι Piccolo bass (google it)

Όλως τυχαίως χτες έβλεπα αυτό με το πρώτο signature bass της Fender για τον τεράστιο Stu Hamm. Δες την αρχή του

38 minutes ago, Τραμπαρίφας said:

Αυτό είναι Piccolo bass (google it)

Όλως τυχαίως χτες έβλεπα αυτό με το πρώτο signature bass της Fender για τον τεράστιο Stu Hamm. Δες την αρχή του

αυτο ειναι ήχος ΜΠΑΣΑΡΑΣ όχι κιθάρας

το rickenbaker στο 1ο βιντ σου φάνηκε picollo, δηλ μικρής κλίμακας? όχι 34" ?
???

μάλλον κάτι δεν κατάλαβες καλά

ακου εδώ ....

ακούω πάνω από 25 χρόνια Manowar

αυτο ειναι ήχος ΜΠΑΣΑΡΑΣ όχι κιθάρας
ναι, είναι ήχος υπεροδηγούμενου μπάσου. Δεν καταλαβαίνω που κολλάς ακριβώς

Last edited:
Ρε ανθρωπε για να μαθω ρωταω μην αρπάζεσαι (και ακουω demaio απο χμμμ μουμπλε μουμπλε 84, τουτεστιν 36 χρονια ?)... αρα picollo ειναι standard scale μια οκταβα υψηλότερα? και ίσως με αλλαγμένο νατ?

Π.χ. στο Guyana είναι picollo ή 8-χορδο?

Δεν σου εβαλα το each dawn I die, επειδη δεν το ξέρεις, αλλά για να μου πεις γνωμμες πως μπορώ να πιάσω ηχητικά αυτο το φάσμα, μιλάμε δηλ για τους 4 πρώτους δίσκους.

αρα picollo ειναι standard scale μια οκταβα υψηλότερα? και ίσως με αλλαγμένο νατ?
ναι, είναι ένα μπάσο κουρδισμένο μια οκτάβα ψηλότερα. Αν είσαι επαγγελματίας θα έχεις αλλάξει nut για καλύτερο αποτέλεσμα αλλά σαν ερασιτέχνης στην αρχή μπορείς να δοκιμάσεις και με το υπάρχον. Φυσικά θα χρειαστεί να ρυθμίσεις intonation

Π.χ. στο Guyana είναι picollo ή 8-χορδο?
Στην εισαγωγή piccolo ακούω αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει και άλλα μπάσα στις ηχογραφήσεις για καλύτερο αποτέλεσμα.

αλλά για να μου πεις γνωμμες πως μπορώ να πιάσω ηχητικά αυτο το φάσμα
Πάρε ένα μπασάκι, βάλε χορδές για piccolo, overdrive/distortion και είσαι έτοιμος.

ευχαριστω @Τραμπαρίφας, στο battle hymns π.χ. ξέρουμε οτι ειναι σίγουρα 8-χορδο, αλλά στο guyana δεν μπορω να ακουσω τρελη διαφορά στον ηχο απο το battle hymns.... τι με έπιασε και μενα στα γεράματα .... ευχαριστω πάντως, με βοήθησες ΠΟΛΥ!!! να σαι καλα... και ........ DEATH TO FALSE METAL!! ?

θα το ψαξω και για picollo χορδες.

Να σε ρωτήσω να έχεις μπάσο.

Αν δεν έχεις, και θέλεις να το πετύχεις αυτό, θα πρότεινα να πας σε short scale.

Θα είναι πιο εύκολο να βάλεις χορδές που να μπορείς να κουρδίσεις οκτάβα ψηλότερα, χωρίς να χρειαστεί να επέμβεις τόσο δραματικά στο σετάρισμα.

Από την άλλη θα είναι σίγουρα πιο εύκολο το παίξιμο για έναν κιθαρίστα.

Να σε ρωτήσω να έχεις μπάσο.

Αν δεν έχεις, και θέλεις να το πετύχεις αυτό, θα πρότεινα να πας σε short scale.

Θα είναι πιο εύκολο να βάλεις χορδές που να μπορείς να κουρδίσεις οκτάβα ψηλότερα, χωρίς να χρειαστεί να επέμβεις τόσο δραματικά στο σετάρισμα.

Από την άλλη θα είναι σίγουρα πιο εύκολο το παίξιμο για έναν κιθαρίστα.

οκ, αλλα το short scale πόσο ειναι, μηπως βγαλε βγαλε, καταντήσει η 6η μου κιθαρα στο τελος, και την στελνω και αυτη μοντ για floyd rose ?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back