245 vs mustang - Βρείτε τις διαφορές...

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,493
Οι μαγνήτες είναι κάπως κοντά στα specs (στην prs είναι οι εργοστασιακοί, ενώ στην bullet είναι aftermarket).  Όλα τα υπόλοιπα όχι....

Ποια είναι ποια?? ?

(προσωπικά, οι διαφορές που ακούω είναι καθαρά θέμα μαγνητών)

Καθαρά 

κιθάρα 1

Προβολή συνημμένου clean1.mp3

κιθάρα 2

Προβολή συνημμένου clean2.mp3

Βρώμικα

κιθάρα 1 

Προβολή συνημμένου dirty1.mp3

κιθάρα 2

Προβολή συνημμένου dirty2.mp3

20200601_193114.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν και δεν γνωρίζω τί μαγνήτες φοράνε οι συγκεκριμένες κιθάρες, η PRS είναι η πρώτη και

η Squier η δεύτερη.

Αν και δεν γνωρίζω τί μαγνήτες φοράνε οι συγκεκριμένες κιθάρες, η PRS είναι η πρώτη και

η Squier η δεύτερη.

alnico 5 είναι και οι δυο, άνω των 10k. H μια είναι λίγο πιο hot από την άλλη.

Τι μαγνήτες φοράει η κάθε μια (εννοώ μάρκα, μοντέλο)?

245s φορα η prs

Tonerider generator φορα η bullet.

Μια μια συγκριση των specs βρισκεις την απαντηση. Αλλα δεν ειναι και η ουσια στο θεμα μας.

Ξέρεις γιατί ρώτησα?

Δεν με νοιάζει το output τόσο, όσο με νοιάζει το eq τους.

Ακούω λίγο περισσότερες μπασομεσαίες στην πρώτη, πράγμα που μου αρέσει περισσότερο, γιατί δίνει "σώμα" στον ήχο.

Καποιοι ισως βρουν την απαντηση, ευκολα, βασει λογικης. Καποιοι ισως ζοριστουν. 

Το ζητημα ειναι οτι εχουμε δυο κιθαρες με αλλη κατασκευη και αλλα υλικα, οπου υποτιθεται οτι θα επρεπε να υπαρχουν συγκεκριμενες ηχητικες διαφορες που προερχονται απο παραγοντες εκτος μαγνητων.

Προσωπικα ακουω μονο τις διαφορες των μαγνητων, και το σκασιμο των χορδων σε πιεση (εδωσα tip). Τιποτα παραπανω.

Καποιοι ισως βρουν την απαντηση, ευκολα, βασει λογικης. Καποιοι ισως ζοριστουν. 

Το ζητημα ειναι οτι εχουμε δυο κιθαρες με αλλη κατασκευη και αλλα υλικα, οπου υποτιθεται οτι θα επρεπε να υπαρχουν συγκεκριμενες ηχητικες διαφορες που προερχονται απο παραγοντες εκτος μαγνητων.

Προσωπικα ακουω μονο τις διαφορες των μαγνητων, και το σκασιμο των χορδων σε πιεση (εδωσα tip). Τιποτα παραπανω.

Ειχα μια Καρβιν που εβγαζε τρελες αρμονικες ακόμα και unplugged, neckthru all maple, wings, neck, + ebony fretboard. Ε, στο ενισχυτη συνέχιζε να τις βγάζει τις αρμονικές, ακόμα και με τους meh μαμίσιους αναιμικούς Carvin μαγνήτες. Ειχα 2 διαφορετικες κιθαρες με τους ίδιους EMG (81/60) απάνω, καμία σχέχη η μια με την αλλη, η LP έμεινε LP, η superstrat superstrat. Στην μεσαία θεση η superstrat ακουγόταν σαν (super)tele (!!), η LP σαν .. LP.

Ρε ξεκίνα να ξηλώνεις τα θηρία απ' τις κιθάρες σου και βαλε vintage πράμα για να αρχίσεις να καταλαβαίνεις διαφορές μεταξύ των οργάνων σου.

1. ΠΡΣ

2. ΣΚΟΥΑΪΕΡ (μ' ακούγεται "πιο κοντά στη γέφυρα" ο νεκ αφού)

1 μπλε

2 καφέ

Επειδής είμαι πνεύμα αντιλογίας ασούμε, θα ντα πω ανάποδα.

1 καφέ (δεν έχει pickguard και δεν ακούγονται οι βίδες του)

2 μπλέ (ακούω τις βίδες του pickguard με τον χαρακτηριστικό ήχο της βαφής τους)

η πρώτη ακούγεται πιο ποιοτική (οι bridge ακούγονται μετρια και στις 2, ο neck κορυφαία στην 1η, χαλια στην 2η), οπότε θα πω

1. PRS

2. Squier

Κοιτα, οταν παιζω σπιτι χρησιμοποιω μονο vintage μαγνητες. Δεν αντεχω τον ηχο απο high output. 

Οταν παω εκτος για να ροκαρω, δεν αντεχω με τιποτα τα low output. Θελω και γκαζι, αλλα και ποιοτητα στα καθαρα.

Και με τους q (θηρια μονοπηνιοι) τα εχω ολα.

Με τους alnico 5, του παροντος θεματος, δεν τα παω και πολυ καλα. Η prs ειναι πολυ πιο hot αποτι θα την ηθελα, ακομα και για live.

Γραφουν ωραια στο pc ομως ?

Η prs ειναι πολυ πιο hot αποτι θα την ηθελα,

Να σου πω.

Μην στείλεις το δώρο από τον προηγούμενο διαγωνισμό.

Περίμενε να κερδίσω κι εδώ, να τα στείλεις όλα μαζί, να γλιτώσεις τα διπλά μεταφορικά.

To be honest οι θηριώδεις Q που άκουσα στο τεστ με τις fender δεν μου άρεσαν καθόλου. Μου εδωσαν εντύπωση glassy humbucker ή humbucker σε parallel mode, που για μένα είναι "μάσκα" ήχου ή συμβιβασμός σε σχέση με έναν πραγματικό μονοπήνιο εστω και hot/ala texas. Φοβόμουν κι εγώ πριν μερικα χρόνια τους "vintage". Τώρα βρίσκω ότι είναι πολύ πιο μουσικοί, και φυσικα πιο εύκολοι στο να στήσεις ήχο χωρίς συμβιβασμούς στο λάηβ(εκτός αν παίζεις metal). Γερνώ και γέρνω. Τι να πεις.

Στο τεστ ακουστηκαν χαλια, οντως. Πολυ grit και μεσω line out.

Θα σου τους ηχογραφησω με μικροφωνο σε κανα δυο αλλους ενισχυτες και θα αλλαξεις αποψη. Ειναι φανταστικοι με πολλα πλεονεκτηματα. Πριν ειχα texas στην strat. Δεν ειχε την ταυτοτητα και την ποιοτητα των q. Εντελως αλλη κατηγορια.

Δεν ξέρω ποια είναι ποια, αλλά η πρώτη μου άρεσε περισσότερο. Μου ακούγεται πιο ζωντανή και μου ξεχωρίζουν περισσότερο οι νότες. Ας πω πως είναι η prs με την λίγο μεγαλύτερη κλίμακα και την μάλλον καλύτερη κατασκευή.

Πολύ ωραία αυτά τα τεστάκια τελευταία μπράβο

offtopic αλλά να πω ότι στο προηγούμενο τεστ οι ήχοι της στρατ εμένα μου άρεσαν αρκετά και σκέφτηκα και κάποια ωραία licks τύπου RHCP πόσο ωραία θα ακούγονται σε αυτή

Στο θέμα μας , αρχικά να πω ότι είμαι παντελώς άπειρος με απαίδευτα αυτιά , κουλός / κουφός δλδ 

Για να συνδυάσω την άποψη μου με λίγο στερεοτυπικό χιουμορ και μιας και μπήκε στην κουβέντα και η "λογική" , θα πω ότι η κιθάρα με τον χειρότερο bridge μαγνήτη και τον καλύτερο neck είναι η PRS και η άλλη αυτή με τους toneriders ??

θα στεναχωρηθώ για την PRS αν είναι η δεύτερη των κλιπ ( αν και όλα γίνονται πλέον ) γιατί δεν κατάφερα να διακρίνω καν την εναλλαγή bridge / neck στον βρώμικο ήχο , ενώ στην πρώτη κιθάρα / πρώτο κλιπ και το κλακ ακούγεται και διαφορά ( ας την πω γλυκάδα ) άκουσα ( ή νομίζω ότι άκουσα , είμαι και απαίδευτο αυτί )

Επειδή είχα κάποτε μια SE custom 24 και λάτρευα τον neck της και μου άρεσε στο πρώτο κλιπ και αναλογιζόμενος ότι το ένα σετ μου μοιάζει πιο ισορροπημένο ( άρα ίσως aftermarket ) ενώ το άλλο κάπως άνισο ( άρα κορεάτικο εργοστασιακό ) ό,τι να ναι λογικά άλματα αλλά κάνουμε και καλαμπούρι πέραν των σοβαρών απόψεων χαχα  , θα ήθελα να πιστεύω ότι 

1. PRS 245

2. Squier jazzmaster

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back