D'Ailleurs ευχαριστώ για την απάντηση, θα αγορασω καμπινα μια 1x12 μάλλον δεν είμαι σιγουρος μπορεί και μια 2x12.... Είχα καταληξει στον zombie αλλά επεσε στην αντίληψη μου ο bugera g5.... O g5 έχει attenuator αν δεν κάνω λαθος οπότε πιστεύω αν τον βάλω στο ένα watt δεν θα έχω θέμα...Καλησπέρα φίλε. Συγκρίνεις δύο διαφορετικά πράγματα. Ο Bugera είναι full tube ενώ ο Joyo είναι solid state. Δεν έχω δοκιμάσει κανένα από τους δύο για να ξέρω πως ακούγονται αλλά τα πάντα εξαρτώνται σε διάφορες λεπτομέρειες:
1. Τι ακριβώς ηχείο έχεις. Επειδή δεν έχω ιδέα με εξομοιωτές μέσω υπολογιστή, αν πρέπει να συνδέσεις ηχείο θα χρειαστεί να είναι τουλάχιστον 1Χ12 (το "κιθαριστικό" ήχειο) ώστε να μπορεί να απλώνεται ο ήχος και να μην χάνεις gain. Έχε στο μυαλό σου ότι ακόμα και σε λίγα watt πρέπει να τσιτώσεις την ένταση στον tube για να αποδώσει οπότε ίσως και να μην σου κάνει για σπίτι.
2. Δεν ξέρω τι ήχο έχουν αλλά να έχεις στο νου σου ότι τα βίντεο που κυκλοφορούν μιξάρουν τον ήχο οπότε σε πολλές περιπτώσεις ακούγεται μπόμπα. Πολύ πιθανών να μην ακούγεται έτσι στο σπίτι.
3. Εξαρτάται τι gain κανάλι έχει ο καθένας: ο bugera φαίνεται πιο all around και ίσως να μην σου κάνει ενώ ο zombie φαίνεται προσανατολισμένος για metal. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους δοκιμάσεις αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι δυνατό.
Πάντως στις αγγελίες βλέπω έναν Randall RD5 που είναι μπόμπα αλλά και κυκλοφορούν διάφορα πεταλάκια (MXR fullbore metal κ.α.) που μπορεί να σε βολέψουν.
Thanks BillTrantos , τον katana τον έχω δοκιμάσει δίπλα στον peavey και πραγματικά έχασα πάσα ιδέα για τον katana.. o thr μαρεσει αλλά συνδέεται σε ηχεία ? Μου φαίνoνται λίγα τα 10watt...τον vox high gain mv50 τον γνωρίζεις ?O G5 δεν έχει distortion χαρακτηριστικά για metal, μην το κοιτάς καν, εκτός αν πάρεις distortion πετάλι να βάλεις μπροστά. Κοίτα Joyo αν θέλεις οπωσδήποτε να δοκιμάσεις λάμπα, Boss Katana και Yamaha THR από solid state και τους νέους Blackstar.
Thanks BillTrantos , τον katana τον έχω δοκιμάσει δίπλα στον peavey και πραγματικά έχασα πάσα ιδέα για τον katana.. o thr μαρεσει αλλά συνδέεται σε ηχεία ? Μου φαίνoνται λίγα τα 10watt...τον vox high gain mv50 τον γνωρίζεις ?
100 εχει το νοιζ μεταχειρισμενες.
Διάβασα καλά σχόλια για την καμπίνα harley benton.... εκει τείνω και γω ... Τώρα σχετικά με τον ενισχυτή μαρεσει που είναι πιο παραμετροποιησιμος ο g5 από τον zombie αλλά ο zombie "ξερνάει" metal...αν μπορούσα να τους δοκιμάσω θα ήταν τέλεια αλλά μένω Κρήτη...Βασιλη, με τι ηχειο παιζεις τον bugera?
Παιζοντας με το πολυ bright v30 υπαρχει μεγαλη διαφορα σε σχεση πχ με το turbosound της ts112. Επισης, εαν boostαρεις με κανα ts mini, με τσιμπημενο λιγο το tone, θα γινει ακομα πιο bright o ηχος. Θα σφιξουν και θα μειωθουν τα μπασα, και θα γεμισει με ψηλομεσαιες συχνοτητες.
https://smart.noiz.gr/details.php?id=433999
Εμένα με ενδιέφερε και το emulation out που και εκεί μου βγάζει λίγο μουντό.Βασιλη, με τι ηχειο παιζεις τον bugera?
Παιζοντας με το πολυ bright v30 υπαρχει μεγαλη διαφορα σε σχεση πχ με το turbosound της ts112. Επισης, εαν boostαρεις με κανα ts mini, με τσιμπημενο λιγο το tone, θα γινει ακομα πιο bright o ηχος. Θα σφιξουν και θα μειωθουν τα μπασα, και θα γεμισει με ψηλομεσαιες συχνοτητες.
https://smart.noiz.gr/details.php?id=433999