Κλασσική απατη από διάφορες χώρες στις αγγελιες!

ggeorge

Νέο μέλος
Πόντοι
16
μονο ο τίτλος κολλάει σε αυτό που θελω να γραψω...

δεν ανοιγω αλλο θεμα...

Εβαλα χθες μια αγγελιά για το τετραχορδο μπουζουκι μου (το γυρισα σε τριχορδο)

Μου απαντησε ενας στα αγγλικά. Το ιδιο ακριβως μηνυμα βρήκα στο google, βαζοντας το μαιλ του (Μαίρη και γιατρος ειναι τα συνθετικά του). Κατι μου λεει ότι είναι απο Νιγηρία...

Το επομενο βημα: ειμαι σιγουρος ότι θα θελει να του το στείλω και μετα να με πληρωσει ...

Προσοχη λοιπον

???

Τι συμβαίνει ρε παιδιά τελευταια με τις αγγελίες στο noiz;

Έχει αρχίσει "βομβαρδισμός" για δήθεν πωλήσεις synths κλπ.

σε προκλητικότατες τιμές, αλλά "από Αγγλία" με scype, κλπ.

Aπάτη μυρίζομαι ή παραείμαι καχύποπτος;

Αν και σβήνονται μόλις εντοπίζονται, ΠΡΟΣΟΧΗ!

Πρόκειται για απατεώνες από την Νιγηρία.

Και όπως αναφέρεται ρητά στις Οδηγίες:

Αποφεύγετε τις απάτες αγοράζοντας τοπικά ή πληρώνοντας μέσω PayPal.
Μην πραγματοποιείτε ποτέ πληρωμές μέσω Western Union, Moneygram ή άλλων ανώνυμων υπηρεσιών πληρωμών.

Μην αγοράζετε από ή πουλάτε στο εξωτερικό. Μην αποδέχεστε τραπεζικές επιταγές από το εξωτερικό.

και εγω πηρα Mail για την κιθάρα που πουλάω......απλά εγινε delete ;)

Για τη δικιά μου γιατί δεν ενδιαφέρονται οι Νηγιριανοί;Δεν τους αρέσει το rosewood fretboard;  ::) ::) ::)  ;D

Και εμένα μου συνέβη το ίδιο για αγγελία για ipod στην κατηγορία gadgets. Μου εμφανίστηκε μία φορά η Doctor Mary kai μια άλλη κάτι αντίστοιχο. Μου έκανε φοβερή εντύπωση.  Συγκεκριμένα την πρώτη φορά μου προσέφεραν ποσό διπλάσιο από την τιμή που είχα βάλει. Μου ζήτησαν επίσης να το στείλω Νιγηρία και να δώσω τον αριθμό της κάρτας μου.Εννοείται ότι έκανα delete.

Ξέρει κανένας που μπορεί να αποσκοπούνε? Όχι ότι παίζει κάποιος να τσιμπήσει με κάτι τέτοιο (αν και ποτέ δεν ξέρεις), αλλά απο περιέργεια. Ποιά μπορεί να είναι η απάτη και πώς την κάνουν??? ??? ???

Καλησπέρα,

εβαλα κ γω σαν καλο παιδακι αγγελια για ενα οργανο

κ μου εστειλε μειλ ενας τυπος,απο καναδά για ενα φίλο του απο νιγηρια.....

φανταζομαι ειναι γνωστη η ιστορία, απλα ειπα να το αναφερω!

επαθα και εγω το ιδιο με μια και κιθαρα που εχω που την θελει για τον γιο του που σπουδαζει νιγηρια ιμπανταν οχι αλλο ποια:P

hello,

συγνωμη που ανοιγω παλι κουβεντα σε αυτο,

αλλα τι γινεται στην περιπτωση που εγω ζηταω κατι και που το πουλαει αυτος?

δεχεται paypal και εστειλε κ φωτο...

ειναι απο ισπανια...

υπαρχει το ενδεχομενο να μην ειναι μελος του noiz και να μπορει να μου στειλει mail?

ειναι οντωσ επικυνδινο ή μονο απο νιγηρια πρεπει να φοβομαστε?

ευχαριστω .

ahas είπε:
hello,

συγνωμη που ανοιγω παλι κουβεντα σε αυτο,

αλλα τι γινεται στην περιπτωση που εγω ζηταω κατι και που το πουλαει αυτος?

δεχεται paypal και εστειλε κ φωτο...

ειναι απο ισπανια...

υπαρχει το ενδεχομενο να μην ειναι μελος του noiz και να μπορει να μου στειλει mail?

ειναι οντωσ επικυνδινο ή μονο απο νιγηρια πρεπει να φοβομαστε?

ευχαριστω .
Αν είναι Ελληνας και συνεννοειστε, και απλά μένει στην Ισπανία, ειναι πιθανο να είναι πραγματική αγγελία. Αλλά και πάλι πες του να γίνει με κάποιον συγγενή του εδώ η συναλλαδή.

Αν τώρα το παίζει Ισπανός, προκειται για απάτη. Οσο διαδεδομένο και αν είναι το noiz, δε νομίζω να μπαινουν και από την Ισπανία για να βαλουν αγγελίες ;)

Ο συγκεκριμένος ήταν απο Νιγηρία (όχι πως φταίει η χώρα αλλά έλεγε ψέμματα) και αποκλείστηκε αμέσως.

Καλό είναι να γίνονται συνδιαλλαγές στην ίδια πόλη όπου είναι εφικτό. Μη στέλνετε σε αγνώστους χρήματα ή όργανα χωρίς επίσημο τρόπο (ΕΛΤΑ π.χ.).

Ξέρει κανένας που μπορεί να αποσκοπούνε? Όχι ότι παίζει κάποιος να τσιμπήσει με κάτι τέτοιο (αν και ποτέ δεν ξέρεις), αλλά απο περιέργεια. Ποιά μπορεί να είναι η απάτη και πώς την κάνουν??? ??? ???
Κι όμως, εχουνε τσιμπήσει καποιοι, γι'αυτο αλλωστε και το συνεχίζουν.

Το κολπο ειναι το εξης. Στο επόμενο βημα σου στέλνουν ενα ψευτικο αποδεικτικό κατάθεσης σε μια πχ Apateon Bank, απ'όπου σου ζητάνε tracking number απο το courier ή τα ΕΛΤΑ για να μεταφερθουν στο λογαριασμό σου τα λεφτά.

Νομίζω σου στέλνουν δήθεν από την τράπεζα. Αν ψαξεις στο google θα βρεις τον τρόπο.

yameth είπε:
Ο συγκεκριμένος ήταν απο Νιγηρία (όχι πως φταίει η χώρα )
  Εδω που τα λεμε, υπηρξε ποτε κανεις να ειδοποιησει απο Νιγηρια και να μην ειναι απατη? ;D ;D

χμμ..

ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις παιδια,

να σημειωσω το γεγονος οτι ο τυπος μου εστειλε φωτογραφιες ( κορυφαιο !) τις οικογενιας του... , η κινηση αυτη μου "αναψε" αμφιβολιες...

ενω μεχρι τοτε ηταν "σωστος" και καλα αγγλικα μιλουσε, και μου εστειλε φωτο απο το οργανο ... οπως και να χει μυριζει μποχα...

Και μένα μου την έπεσε να με φορτώσει εμπόρευμα μια σπανιολα επ' ονόματι MAZUR MARCIN. Σε επόμενο μήνυμα με ρωτούσε για τι πράγμα ενδιαφέρομαι να αγοράσω από αυτή.

Πάντως βγαίνει και κάτι καλό από αυτή την ιστορία........ τα ελληνικά τα γνωρίζουν σε πολλά σημεία του πλανήτη

χαχαχαχααχαχαχααχ  ;D ;D ;D ;D ;D

Ανασταση Thread λογω πιθανης απατης

μου ειρθε και μενα ενα email για καποιο μηχανημα απο καποιον στη ρουμανια αλλα δεν πουλαω αμα δεν δω τον αγοραστη

και εννοοιτε καταθεση στην τραπεζα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
απο καποιον στη ρουμανια αλλα δεν πουλαω αμα δεν δω τον αγοραστη

και εννοοιτε καταθεση στην τραπεζα
Άμα τον δεις γράψε μου

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back