Πως να προστατευσω απο υγρασια τα όργανα μου;

Vasilis Fender Squier

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Λοιπον ισως να καταλαβατε κατι απο τον τιτλο..θελω τα φωτα σας κυριως απο τους ποιο εμπειρους στο πως να προστατευσω απο υγρασια η οτιδηποτε μπορει να τους βλαψει,εννοω την κιθαρα μου τον ενισχυτη μου...Ειμα μικρος ακομα αλλα δεν παρεξηγω και θα αξιωποιησω αυτα που θα μου πειτε.

ευχαριστω οπως και να 'χει..

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ έχω σε κάθε θήκη 5-6 φακελάκια με μπαλίτσες gel που τραβάνε την υγρασία και όταν την έχω για καιρό κλειστή τη θήκη, βάζω και ένα πανάκι να πιάνει όλη την ταστιέρα... αν είναι rosewood ή έβενος.

Μία καλή θήκη βοηθάει πάντα... Μην τοποθετείς την κιθάρα σου δίπλα σε καλοριφέρ ή σε παράθυρα... Σκέπαζε τον ενισχυτή σου με ένα πανί αν θες να τον προστατέψεις από σκόνες ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΣΑΝ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ (έχω πάθει και έχω μάθει)....

οχι καλε δεν την χρησιμοποιησα ποτε ως τραεζακι και δεν σκοπευω αλλα γενικα αυτο με τα φακελακια καλη ιδεα ακουγετε..θα βρω ευκολα τετοια??

Ποτε μην αφηνεις την κιθαρα σου μεσα στη θηκη αν την χρησιμοποιεις συχνα.

Εχε τον εξοπλισμο σε περιβαλλον που και ΕΣΥ νοιωθεις ΑΝΕΤΑ.

Αυτα.

Κοινώς, τα μουσικά όργανα ειναι για να τα'χεις οξω να τα παιζεις. Μπορεις να περιποιηθείς την κιθάρα και με λιγο λάδακι στην ταστιέρα εαν φυσικα και μονο εαν η ταστιερα δεν ειναι βερνίκι.

WilliamSats είπε:
Εγώ έχω σε κάθε θήκη 5-6 φακελάκια με μπαλίτσες gel που τραβάνε την υγρασία
Το έκανα κ εγώ αυτό, αλλά πρέπει να πάρω κανένα stand καμια μέρα.

Τέτοια φακελάκια βρίσκεις όταν αγοράσεις καινούρια τσάντα, βαλίτσα καμιά φορά και παπούτσια :p

Σκέτα μόνα τους δεν έχω ιδέα.

Evilnye είπε:
Το έκανα κ εγώ αυτό, αλλά πρέπει να πάρω κανένα stand καμια μέρα.

Τέτοια φακελάκια βρίσκεις όταν αγοράσεις καινούρια τσάντα, βαλίτσα καμιά φορά και παπούτσια :p

Σκέτα μόνα τους δεν έχω ιδέα.
το Τζαμπο εχει κατι σιλικονουχα εγχρωμα, διακοσμητικα μπαλακια που φουσκωνουν απορροφωντας νερο.

Μιας και ειπαμε για βασεις..που μπορω να βρω μια βαση για τον τοιχο..πως λεγεται?και ποσο περιπου θα μου παει??

Vasilis Fender Squier είπε:
Μιας και ειπαμε για βασεις..που μπορω να βρω μια βαση για τον τοιχο..πως λεγεται?και ποσο περιπου θα μου παει??
http://www.theguitarhanger.com/index.html

Και γλυτώνεις και την υγρασία... ;D ;D

οταν τελειωνεις το παιξιμο

ασε την κιθαρα καποια ωρα εξω απο την θηκη,ενοειτε την σκουπιζεις να φυγουνν ιδρωτας κτλ κτλ

Μην την βαζεις κατευθειαν στη θηκη για να <στεγνωσει> πρωτα

Γενικα σαν χωρο αποθηκευσης,,,μια καλη σκληρη θηκη ειναι αρκετη

διαβασε και αυτο μιας εχεις ορεξη

http://en.wikibooks.org/wiki/Guitar/Guitar_Maintenance_and_Storage

evris είπε:
το Τζαμπο εχει κατι σιλικονουχα εγχρωμα, διακοσμητικα μπαλακια που φουσκωνουν απορροφωντας νερο.
αυτα ειναι σκετη ψυχεδελεια ρε τα σπανε ;D

τ αγοραζεις κ για να τα βλεπεις μονο.

Trending...

Νέα θέματα

Back