Καλημέρα μάγκες, θέλω να θέσω κάποια ερωτήματα σχετικά με τις εν λόγω κιθάρες..και γενικότερα δηλαδή σαν όργανα. Δε μπορώ να πω ότι ξέρω τα άπειρα για τις κιθάρες, απλά ψάχνομαι και συγκρίνω γνώμες, αλλά και αυτά που ο ίδιος βλέπω. Πάμε λοιπόν:
1. Γιατί εγώ σαν καταναλωτής να επιλέξω μία εταιρεία μαζικής παραγωγής όπως η ibanez καλή ώρα, γνωρίζοντας ότι τα φθηνά μοντέλα είναι καθαρά εμπορεύματα, και αν μου επιτρέπετε πηγή χρήματος(με την κερδοσκοπική έννοια)..;
2. Τα ακριβά μοντέλα της Ibanez (+1000-1200 € δηλαδή) είναι αναμφισβήτητα πάρα πολύ καλά και αξιόπιστα όργανα, και σίγουρα από τα κορυφαία ειδικά όταν αναφερόμαστε στους endorsers (βλεπε petrucci, vai, satriani, johnson κτλ κτλ)..Μήπως όμως αυτό έχει δημιουργήσει μια πλασματική εικόνα γύρω από την επιχείρηση; Ας μη ξεχνάμε οτι σχεδόν
ολες οι κιθάρες, αν όχι όλες σάυτα τα λεφτά είναι παρόμοιας, αν όχι "καλύτερης" ποιότητας. Μήπως τελικά οι endorsers κάνουν όλη τη βιτρίνα;
3.Γυρνάει ο μικρός Λαλάκης από το σχολείο και λέει: "Μαμά, έγραψα 17 στη Γεωγραφία, θα μου πάρεις μια Ibanez?? Κοίτα πόσο φθηνή είναι και παίζει και ο petrucci με μια ίδια!" Δε θα σας ενοχλούσε το σκηνικό αυτό, και δε θα το θεωρούσατε καθαρά ένα marketing τρικ της ibanez? Το γεγονός ότι το marketing είναι ένα θεμιτό μέσο προώθησης δε σημαίνει πως πρέπει να υποκύπτουμε και σ'αυτό, έτσι?
Σημείωση: Δε θέλω να "την πω" στους κατόχους ibanez, απλά να πάρω μια άποψη για τα ερωτήματα μου..
Συγγνώμη για τον όγκο, και ευχαριστώ για την προσοχή σας!