Είχα το ίδιο πρόβλημα σε διάφορες καταστάσεις που περιείχαν laptop και μίκτες, σιντιέρες, διάφορα κλπ ...
Το πρόβλημα το δημιουργεί η γείωση, ή μάλλον η διαφορά δυναμικού που δημιουργείται από διαφορετικές γειώσεις, και την οποία διαφορά την 'αντιλαμβάνεται' η κάρτα ήχου [τουλάχιστον έτσι κατάλαβα, και αν θυμάμαι καλά..]
Αν ψάξεις για 'ground loop' στο google, θα βρεις πολλά forum και άρθρα που αναφέρονται στο πρόβλημα, μάλιστα είχα βρει και ένα άρθρο του sound on sound - το οποίο μάλιστα έλεγε κατηγορηματικά να ΜΗΝ μονώσεις την γείωση με μονοτική ταινία (για λόγους ασφάλειας).
Προτείνονται διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης (υπάρχουν και μηχαηματάκια groun loop isolators), εγώ πάντως απλά πειραματίστηκα με διαφορετικές πρίζες, πολύπριζα κλπ, και βρήκα συνδυασμό που δεν είχε το θόρυβο (συνήθως είχα το laptop μόνο του σε πρίζα ή πολύπριζο χωρίς κανένα άλλο μηχάνημα)..
Ελπίζω να σε βοηθάω, αν και έχουν περάσει μήνες και έχω ξεχάσει τις λεπτομέρειες του προβλήματος, πάντως ακούγεται κατά 99% ground loop θόρυβος.. Όποιος μπορεί να το εξηγήσει καλύτερα και να προτείνει στάνταρ λύση, ευπρόσδεκτος - πάντως προσοχή με τις γειώσεις, δεν ξέρω αν πρέπει να τις μονώσεις με ταινίες κλπ, εγώ αποφεύγω να κάνω τέτοιες ταρζανιές, αν και μπορεί λόγω μετασχηματιστή να σου φτάνουν πάντα 12v και να μην έχεις πρόβλημα...