The Odyssey (2026) - Οι απόψεις των καλλιτεχνών του Noiz

Θα ήθελα πολύ να δώ μία ταινία με αυτήν την ανάλυση που έχει η Οδύσσεια,σε μιά αιθουσα που θα μπορούσε να στηρίξει αυτό το φορμάτ χωρίς απώλειες.
Εχω ψώνιο με την εικόνα.
Θα ήταν απίστευτη εμπειρία Κώστα,καμιά σχέση με τα σαλόνια μας.
αν έχεις μια καλή σύγχρονη τηλεόραση υψηλής ανάλυσης κλπ. και τη φέρεις στο σωστό ύψος και απόσταση και έχεις και αντίστοιχο ηχοσύστημα θα ευχαριστηθείς εξίσου καλά, θα έχεις πολύ θετική εμπειρία με διαφορετικό τρόπο. Και θα δεις και εντυπωσιακά όνειρα το βράδυ, υπερπαραγωγές θρίλερ που ούτε ο Νόλαν δεν μπορεί να γυρίσει έτσι, αφού θα σε βαραίνει το στομάχι που στούμπωσες από την πίτσα και τις μπύρες.

Είδα την ταινία χθες.Θα ήθελα να γράψω "ανάθεμα την ώρα" αλλά δεν θα το κάνω...Οπότε είναι σαν να μην εκφέρω γνώμη,σωστά;

Μου φαίνεται λίγο-λίγο και όσο βλέπω ταινίες του Νόλαν ότι ο πρωταγωνιστής πρέπει να είναι ο ίδιος.Οι ηθοποιοί σαν να είναι απλά τα μέσα διεκπεραίωσης των πραγμάτων που έχει στο μυαλό του.Τόσο μεγάλο καστ και δεν μου έμεινε ένας διάλογος,μια αντίδραση,κάτι.Δεν είχα και τις μεγαλύτερες προσδοκίες βέβαια διαβάζοντας τα ονόματα αλλά και πάλι...

Σε αντίθεση με τις πάμπολλες υποψηφιότητες που θα κερδίσει,η μόνη που έχει νόημα είναι αυτή των εφέ,για ευνόητους λόγους.

Και Χόλιγουντ.Πολύ Χόλιγουντ.Με την κακή έννοια.
Το μόνο ενδιαφέρον σκηνικό της βραδιάς ήταν το ποτάκι μετά.

Μου φαίνεται λίγο-λίγο και όσο βλέπω ταινίες του Νόλαν ότι ο πρωταγωνιστής πρέπει να είναι ο ίδιος.
Πέστα! 100% και η άποψή μου (οχι για την Οδύσσεια, δεν την είδα ακόμα. Για τον Νόλαν.)

Κουβαλάει δαίμονες μέσα του ο Νόλαν και τους βγάζει μέσω των σεναρίων και των παραγωγών που φτιάχνει και των ηθοποιών που προσλαμβάνει και σκηνοθετεί. ¨Όσα λεφτά και να βγάζει, δε θα θεραπευθεί ποτέ. :ROFLMAO:

Πες μου μαμά,
πες μου μαμά
γιατί όταν πάω σινεμά
ενώ αλλάζω σινεμά
το έργο δεν αλλάζει

Άκης Πάνου, 1985
Καλά και αυτός ο Άκης, αφού τα ξέρει όλα τα έργα τί συνεχίζει να πηγαίνει σινεμά; Νομίζω θα του έλυνε το πρόβλημά του να σταμάταγε να πηγαίνει. :ROFLMAO:

Για να πέφτει να κοιμά(ται) ο άλλος
οπα εντάξει πάσο. Δεν θα μπούμε και στα προσωπικά του.

Πάντως για όσους ακόμα ενδιαφέρονται για τα παραοδυσσειακά, είδα αυτή τη συνέντευξη του Χριστόφορου του Νόλαν η οποία πάει αρκετά πιο πέρα από το "γιατί η Ελένη να είναι γυναίκα;" και το "ουαου imax πώς το έκανες αυτό;"

Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη σε κινέζικο κανάλι και Κινέζα δημοσιογράφο (oh the irony) η οποία ξεκινάει με την ερώτηση "Are you a bard for a civilization at dusk?"

Straight from the horse's mouth λοιπόν απαντήσεις σε διάφορα ώστε να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

edit: άλλαξα το τυχαίο youtube link με το original post της κυρίας που κάνει τη συνέντευξη για να είμαστε δίκαιοι.

Last edited:
Ήδη θέλω να την ξαναδώ... Θα γίνει από αυτές τις ταινίες που έχω καβάτζα και βλέπω κατά καιρούς όπως το interstellar. Εσάς που δεν σας άρεσε δεν ξέρω τι περιμένατε να δείτε, εγώ έχοντας δει τα άπαντα του Νολαν ήλπιζα μόνο να μην είναι μια από τις κακές του και καλύφθηκα σε αυτό, δεν ξαφνιάστηκα καθόλου, ήξερα πάνω κάτω τι θα έβλεπα, δεν απογοητεύτηκα

Εννοείται. Έτσι κάνουν οι σκηνοθέτες γενικώς. Από τον Κούμπρικ, μέχρι τον Ταραντίνο.
Αυτά έγιναν 50 χρόνια πριν. :ROFLMAO:

Στα σοβαρά νομίζω ο @Grey εδώ, ας με διορθώσει αν κάνω λάθος, αναφέρεται στους χαρακτήρες και πώς εξυπηρετούν την ιστορία, όχι τόσο στους ηθοποιούς σαν πρόσωπα.

Στο ηράκλειο έβγαλαν απο την αίθουσα με 4κ και Dolby Atmos την οδύσσεια και έβαλαν τον spiderman.
Αυριο λέγαμε να πάμε.
Ξενέρωσα.
Θα περιμένω το ψηφιακό.

Στο ηράκλειο έβγαλαν απο την αίθουσα με 4κ και Dolby Atmos την οδύσσεια και έβαλαν τον spiderman.
Αυριο λέγαμε να πάμε.
Ξενέρωσα.
Θα περιμένω το ψηφιακό.
Γιατί δεν πάτε να δείτε σπαιντερμαν; Αφού και τα δυο για το ιδιο ποπκορν είναι. :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Γιατί δεν πάτε να δείτε σπαιντερμαν; Αφού και τα δυο για το ιδιο ποπκορν είναι. :ROFLMAO: :ROFLMAO:
...γι αυτό μπαίνω στο φόρουμ,να ξέρετε.
Το μέλος Tubarao να επισημανθεί παρακαλώ πολύ,οτί έδωσε την σωστή απάντηση για την επίλυση του προβλήματος μου.

Αυτά έγιναν 50 χρόνια πριν. :ROFLMAO:

Ισχύει. Έτσι πρόχειρα-πρόχειρα, θυμάμαι τις ταινίες του Woody Allen. Όχι μόνο ο πρωταγωνιστής του ήταν (και είναι) ο ίδιος χαρακτήρας (νευρωτικός κάτοικος μεγαλούπολης με πιο πολλές ανασφάλειες από όλους τους υπόλοιπους κατοίκους μαζί), αλλά μάλιστα έπαιζε ο ίδιος τον πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι πρόσφατα.

Ισχύει. Έτσι πρόχειρα-πρόχειρα, θυμάμαι τις ταινίες του Woody Allen. Όχι μόνο ο πρωταγωνιστής του ήταν (και είναι) ο ίδιος χαρακτήρας (νευρωτικός κάτοικος μεγαλούπολης με πιο πολλές ανασφάλειες από όλους τους υπόλοιπους κατοίκους μαζί), αλλά μάλιστα έπαιζε ο ίδιος τον πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι πρόσφατα.
Σωστά Elina,γιατί δέν χρειαζόταν και πολύ να μπεί στον ρόλο.Τον εαυτό του έπαιζε.

Έτσι είναι, αλλά εφόσον σε ενδιαφέρουν αυτά, να σου θυμίσω ότι ακόμα και ένας Κούμπρικ, που γενικά είναι γνωστό ότι τους έκανε να κλαίνε στο σετ, έβρισκε κάθε τόσο λόγους να κάνει παραχωρήσεις και να δίνει ελευθερίες πχ Κιρκ Ντάγκλας, Πίτερ Σέλερς, Λι Έρμει, Τζακ Νίκολσον.
Φαντάζομαι θα μπορούσε να δουλεύει μόνο με την Σελει Ντουβάλ πχ αλλά δεν επέλεγε πάντα αυτό...

Εννοείται. Έτσι κάνουν οι σκηνοθέτες γενικώς. Από τον Κούμπρικ, μέχρι τον Ταραντίνο.

Κιούμπρικ δεν έχω δει αρκετά πράγματα για να έχω μια συμπαγή άποψη αλλά ειδικά ο Ταραντίνο (και άλλοι βέβαια) επενδύει πάρα πολλά στους διαλόγους στις ταινίες του.Θα έχεις προσέξει φαντάζομαι ότι δουλεύει με ένα σχετικά κλειστό κύκλο ηθοποιών.Ο ίδιος έχει πει πως ένα σενάριο είναι απλά και μόνο η βάση.Από κει και πέρα αναλαμβάνουν οι ηθοποιοί και ο ίδιος τους προσφέρει τη μέγιστη ελευθερία να χρωματίσουν την όλη φάση.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back