Αγάπη μου κατάπια το εφφέ...

Νίκος Παπαρρόδου

npap

Recording Guru
Staff member
Πόντοι
1,643
χθες βγήκα με έναν παλιό μου μαθητή και μεταξύ τύρου και αχλαδίου μου θύμισε μια "audio παραβολή" που του είχα πει και του είχε μείνει...

εν ολίγοις σε μια προσπάθεια να του δώσω τότε να καταλάβει τα ενδεχόμενα artifacts που μπορούν να προκύψουν από την κακή χρήση ενός de-esser, του έδωσα ως παράδειγμα την Μπέσυ Αργυράκη να έχει "καταπιεί" μόνιμα ένα, με το threshold σε υπερβολική τιμή...:)

πάνω στην κουβέντα λοιπόν πήρα αφορμή και το ψιλοδιασκεδάσαμε όταν προσπάθησα να σκεφτώ ανάλογα (λιγότερο πετυχημένα ίσως) του στυλ: "μμμ! ο Νταλάρας μάλλον έχει καταπιεί έναν καλορυθμισμένο opto compressor" ή "τι ωραία που θάταν να είχε καταπιεί ένα autotune ο Μητροπάνος* " ή η Πίτσα να είχε ως feature μια επιλογή quantize...

anyway... τώρα αν έρχεται σε κανέναν σας παρόμοιος συνειρμός για τραγουδιστές ή και κιθαρίστες ή ότι άλλο, γι αυτό το λέμε εδώ περί ανέμων και υδάτων... ρίχτε το χωρίς φόβο αλλά με πάθος και μισή ντροπή δικιά σας μισή δική μου...😛

----------
* παρεμπιπτόντως σε αυτό το παράδειγμα ρε μπαγάσα εκεί πάνω θα μουκοβες την καλημέρα αν ήσουν εδώ... μας λείπεις...

Επίσης μεγάλο σουξέ έχει το Boss Tr-2 σε high speed στην κατάπωση και το έχουν καταπιοι αρκετοι με εξέχουσες φυσιογνωμιες τον David Surkamp, τον Νικο Ξυλούρη και ως εκ τούτου και τον Χαρούλη και καμια φορά και ο Βασιλης Παπακωνσταντίνου.

"τι ωραία που θάταν να είχε καταπιεί ένα autotune ο Μητροπάνος* "
Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω παραπάνω. Βέβαια αν έβγαινες να το πεις δημόσια σε κανά πάνελ τηλεόρασης θα είχαν βγει όλοι να σε κατασπαράξουν σαν ιερόσυλο 😄

Το πρόβλημα που διακρίνω πολύ σε τραγουδιστές και "τραγουδιστές" του ελληνικού πενταγράμμου είναι ότι δεν έχουν ρυθμό και τραγουδάνε όπου να ναι. Δεν ξέρω τι εφέ το διορθώνει αυτό

Ο Barry White εχει καταπιει ενα pitch shifter με ρυθμιση 2 οκταβες κατω.

Ο King Diamond εχει καταπιει ενα pitch shifter με ρυθμιση 2 οκταβες πανω.

Η Ελενη Τσαλιγοπουλου εχει καταπιει ενα pitch shifter με ρυθμιση μισο ημιτονιο πανω κατω.

Αν θέλει autotune ο Μητροπάνος τότε θέλει κ ο waters....ή μήπως τους πάει έτσι...

Στο χειρότερο σόλο ηλεκτρικής κιθάρας,πιστεύω στην παγκόσμια μουσική,θα ήθελα ο κιθαρίστας που το έπαιξε,να καταπιεί την πένα του.
Πιάνει η να βρώ άλλο?

Στο χειρότερο σόλο ηλεκτρικής κιθάρας,πιστεύω στην παγκόσμια μουσική,θα ήθελα ο κιθαρίστας που το έπαιξε,να καταπιεί την πένα του.
Πιάνει η να βρώ άλλο?

Όντως. Οριακά χειρότερο από αυτό

Βέβαια αν έβγαινες να το πεις δημόσια σε κανά πάνελ τηλεόρασης θα είχαν βγει όλοι να σε κατασπαράξουν σαν ιερόσυλο 😄

στην tv όχι στο στουντιο όμως ουκ λίγες φορές και το ιερόσυλος ήταν η πιο ήπια έκφραση... μέχρι που μπήκε το melodyne εις τον τύπον των ήλων...:)
...

Πιάνει η να βρώ άλλο?

Το σολο αυτο ειναι απλα αριστουργηματικο
Αν εξαιρεσεις τον ηχο που ειναι μπλιαχ κ φουλ dated
Κ καταστρεφει το σολο
Κ νομιζει ο κοσμακης οτι ειναι απαισιο
Τα παραπονα σας λοιπον στον παραγωγο, που δεχτηκε (μην πω αυτος το αποφασισε) να τυπωθει με αυτον τον ηχο :)

Εμένα μου άρεσε πάντα ο ήχος του σόλο αυτού :mad:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back