Άρθρο γνώμης περί πειρατείας, νόμων και υποκρισίας. Η μουσική τεχνολογία (και όχι μόνο) στα χέρια των μεγάλων.

Πόσο συμφωνείτε με το άρθρο;

• Συμφωνώ απόλυτα – είναι η ωμή αλήθεια.

• Συμφωνώ εν μέρει – αλλά θέλω να το συζητήσουμε.

• Διαφωνώ κάθετα – υπερβάλλει και δραματοποιεί

• Τράβα κουρέψου και άσε τις τρολο-πονηριές, cos! Συνεργάσου!

Results are only viewable after voting.
Καλά τα λέει ο Άγιος παραπάνω. Τα κλειδιά που πωλούνται από νόμιμα sites, προέρχονται από bulk πωλήσεις της Microsoft σε εταιρίες/σχολεία/οργανισμούς και τα οποία ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν. Είναι νόμιμα και όχι cracked κλειδιά τα οποία θα ενεργοποιήσουν τα windows σας κανονικότατα.

Υπάρχει ένα μικρό ρίσκο απενεργοποίησης από τη Microsoft γιατί σύμφωνα με τους όρους χρήσης, αυτά τα κλειδιά δεν προορίζονται για χρήση από ιδιώτες. Στην πράξη αυτό δε συμβαίνει σχεδόν ποτέ γιατί όπως είπαμε, η Microsofr ενδιαφέρεται για τη χρήση του λειτουργικού πολύ περισσότερο από την αγορά του (εξ ου και οι δωρεάν αναβαθμίσεις από τη μία έκδοση στην επόμενη κλπ.)

Σε κάθε περίπτωση, το license key είναι πολύ ασφαλέστερο από την πειρατική κόπια και ακόμα κι αν απενεργοποιηθεί μετά από κάποια χρόνια, απλά αγοράζεις άλλο. Επίσης, μια που αναφέρθηκε, σε περίπτωση ελέγχου περνάει το τεστ μια και ο μοναδικός έλεγχος που γίνεται σε συστήματα εταιριών, είναι αν τα Windows που χρησιμοποιούνται είναι ενεργοποιημένα.

Προβολή συνημμένου 51581
Παιρνεις τιμολόγιο κανονικα

Η αγορά για 5 π.χ μηχανήματα γίνεται μόνο στο όνομα ενός κατόχου/οργανισμού/εταιρίας.
Οταν μπεί στο όνομα μου,φυσικά μπορώ να βάλω μια άδεια στο δικό μου και να πουλήσω/χαρίσω το κλειδί,που πλέον είναι το ίδιο,άλλες 4 φορές.

Αν το πουλήσω σε 4 αγνώστους,τί απόδειξη θα δείξουν στον ελεγκτή?Αυτή που τους έκοψα εγώ?
Αυτή ζητούν σε έναν έλεγχο?Η να αναφέρω το γεγονός οτί είναι παράνομο?
Σε ένα φροντιστήριο με 10 pc θα εμφανίσετε σε ελεγκτή 10 διαφορετικά κλειδιά με 10 διαφορετικά τιμολόγια των 10 ευρώ που λέει ο Sultan of String οτι του κόβουν κιόλας,από ένα σάιτ που δέν το ξέρει η μάνα του?
Πιστεύω να τα λέτε για αστείο αυτά.

Μετά απο τόσες επιχειρήσεις που έχει επισκεφτεί ένας ελεγκτής,με νομιμότατες διαδικασίες,ένα τιμολόγιο,ο αριθμός των μηχανημάτων που έχουν άδεια και το όνομα του κατόχου και της Microsoft που επιβεβαιώνει την αγορά και αυτό μπορεί να το κάνει και από το site της microsoft ακόμη και άν έχει χάσει όλα τα χαρτιά,θα του δείξετε κάτι τέτοιο?

Το οτί αυτά τα sites δέν χρεώνουν φπα στις χώρες από όπου γίνεται η αγορά,δέν σας προβληματίζει?
Ούτε οτι η microsoft,σε έναν έλεγχο ταυτοποίησης τα κλειδώνει?
Εχετε δεί ποτέ την microsoft,να κλειδώσει νόμιμα windows?

Ειναι μία γκρίζα ζώνη υπό την ανοχή της microsoft,για τους λόγους που σωστά αναφέρατε,αλλά στην οποία φυσικά και δέν μπορεί να στηριχθεί ένας επαγγελματίας.

Δεν ξέρω γιατί καταλήξαμε να μιλάμε για επαγγελματικά περιβάλλοντα, εγώ ξεκίνησα να μιλάω για ιδιώτες. Προσωπικά ως επαγγελματίας του χώρου του ΙΤ, στους πελάτες μου δεν προτείνω ποτέ να πάρουν κλειδιά. Σε ιδιώτες όμως και δεδομένου ότι η εναλλακτική είναι η πειρατική κόπια, το προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη.

Επίσης ξαναλέω: Κανένας έλεγχος δε ζητάει να δει τιμολόγια και hard copies ή έστω pdf. Αυτά είναι περασμένων δεκαετιών. Τα πάντα ελέγχονται online πλέον. Αν είσαι activated, τέλος.

Μετά απο τόσες επιχειρήσεις που έχει επισκεφτεί ένας ελεγκτής,με νομιμότατες διαδικασίες,ένα τιμολόγιο,ο αριθμός των μηχανημάτων που έχουν άδεια και το όνομα του κατόχου και της Microsoft που επιβεβαιώνει την αγορά και αυτό μπορεί να το κάνει και από το site της microsoft ακόμη και άν έχει χάσει όλα τα χαρτιά,θα του δείξετε κάτι τέτοιο?
Εγώ ξέρω ότι αν είναι πάγια, δηλαδή είναι λειτουργικό σαν το Windows Pro και όχι συνδρομές, σε επιχείρηση τουλάχιστο πρέπει να υπάρχει αντίστοιχα τιμολόγιο κλπ, όπως λέει ο MG. Κατόπιν καταγγελίας ή ελέγχου φορολογικού υπάρχει η αντίστοιχη νομοθεσία για το τι συνέπειες θα υπάρξουν, φορολογικά ή και αστικά και ποινικές.

Προσωπικά ως επαγγελματίας του χώρου του ΙΤ, στους πελάτες μου δεν προτείνω ποτέ να πάρουν κλειδιά
Σωστός.
Σε ιδιώτες όμως και δεδομένου ότι η εναλλακτική είναι η πειρατική κόπια, το προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη.
Την κάρτα που βάζουν για να κάνουν την αγορά?
Οντως τα μεγάλα sites είναι safe.
Αλλά όχι όλα.
Να τους λές απο πού να μπαίνουν,γιατί αν δέν μπορούν να ενεργοποίησουν ένα λειτουργικό το 2025,φαντάσου τι επιλογές μπορεί να κάνουν σε sites και πού μπορεί να δώσουν την κάρτα τους.
Ασχετα οτί μπορείς να βάλεις και την γνήσια κόπια και μετά να την ενεργοποιήσεις,αν ξέρεις τι κάνεις,που για εμένα εμπεριέχει μικρότερο ρίσκο από την χρήση κάρτας σε τέτοιου είδους αγορές.
Απλά.
Δεν ξέρω γιατί καταλήξαμε να μιλάμε για επαγγελματικά περιβάλλοντα, εγώ ξεκίνησα να μιλάω για ιδιώτες.
Για να αποφύγουμε την παρερμηνεία,σε ιδιώτες και επαγγελματίες,οτί αυτές οι άδειες είναι νόμιμες.
Οτι κάλυψη σου προσφέρουν αυτές,την ίδια σου προσφέρει και ένα παράνομα ενεργοποιημένο λειτουργικό.
Απλά δίνεις 10 ευρώ για να αισθάνεσαι νόμιμος,που δέν είσαι και να αποφύγεις ενδεχομένος κακόβουλο λογισμικό.

Εγώ πάντως στο home studio μου τουλάχιστο δε ρισκάρω ούτε για αστείο.

1754849186839.jpeg

Ο υπέρτατος κριτής της γνησιότητας ενός προϊόντος της Microsoft, είναι η Microsoft. Οπότε, αν το έχει κάνει activate, κανένα άλλο authority δεν έχει δικαιοδοσία. Βέβαια, αυτό αφορά τη νομιμότητα του λογισμικού, όχι τη νομιμότητα της δοσοληψίας, δηλαδή αν πρέπει να έχεις τιμολόγιο και δεν έχεις, θα υπάρξει κάποιο είδος ποινής για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης (δηλαδή, ή εσύ ή ο προμηθευτής σου, φοροδιαφεύγετε).

Αδικούμε όμως το άρθρο του cos, ο οποίος προφανώς ήθελε μία συζήτηση με άλλου τύπου σκεπτικό, όχι να το εξαντλήσουμε στο αν έχουμε νόμιμα Windows ή όχι.

Η δική μου προσέγγιση είναι η εξής απλή: με το σκεπτικό ότι όλα τζάμπα είναι, όλοι βάζουν ότι βρούνε μπροστά τους, δηλαδή κάτι σα να μπεις σε ένα ζαχαροπλαστείο και αντί να φας ένα γλυκό σαν άνθρωπος, να φας όλο το ψυγείο επειδή είναι δωρεάν τη συγκεκριμένη μέρα. Όμως, η όσο γίνεται πιο συγκεκριμένη και συγκροτημένη επιλογή εργαλείων είναι απαραίτητη σε κάθε δημιουργική διαδικασία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι (όπως ο προσφάτως εκλειπών φίλος μας) έχουν τέσσερα-πέντε πράγματα στον υπολογιστή και δουλεύουν με αυτά και μόνο αυτά.

Είναι το παλιό ρητό πως "ούκ εν'τω πολλώ, το εύ", άρα και τα χρήματα που απαιτούνται για να έχεις ότι σε αφορά γνήσιο και σωστά υποστηριζόμενο δεν είναι δα και καμιά περιουσία. Εδώ έχουμε δώσει σε αυτή την υπόθεση τον... χρόνο μας (ότι ακριβότερο δηλαδή), σιγά μη στενοχωρηθώ αν πρέπει να δώσω και 2-3 χιλιάρικα σε πέντε χρόνια για να έχω ότι πραγματικά χρειάζομαι.

Για τους μαθητές και τους νέους φίλους του αθλήματος, καλό θα ήταν να υπήρχαν δωρεάν (δηλαδή αγορασμένα από την Πολιτεία) κάποια εργαλεία, αλλά δεν υπάρχει (απ' ότι ξέρω) τέτοια δυνατότητα.

Ο υπέρτατος κριτής της γνησιότητας ενός προϊόντος της Microsoft, είναι η Microsoft. Οπότε, αν το έχει κάνει activate, κανένα άλλο authority δεν έχει δικαιοδοσία. Βέβαια, αυτό αφορά τη νομιμότητα του λογισμικού, όχι τη νομιμότητα της δοσοληψίας, δηλαδή αν πρέπει να έχεις τιμολόγιο και δεν έχεις, θα υπάρξει κάποιο είδος ποινής για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης (δηλαδή, ή εσύ ή ο προμηθευτής σου, φοροδιαφεύγετε).

Αδικούμε όμως το άρθρο του cos, ο οποίος προφανώς ήθελε μία συζήτηση με άλλου τύπου σκεπτικό, όχι να το εξαντλήσουμε στο αν έχουμε νόμιμα Windows ή όχι.

Η δική μου προσέγγιση είναι η εξής απλή: με το σκεπτικό ότι όλα τζάμπα είναι, όλοι βάζουν ότι βρούνε μπροστά τους, δηλαδή κάτι σα να μπεις σε ένα ζαχαροπλαστείο και αντί να φας ένα γλυκό σαν άνθρωπος, να φας όλο το ψυγείο επειδή είναι δωρεάν τη συγκεκριμένη μέρα. Όμως, η όσο γίνεται πιο συγκεκριμένη και συγκροτημένη επιλογή εργαλείων είναι απαραίτητη σε κάθε δημιουργική διαδικασία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι (όπως ο προσφάτως εκλειπών φίλος μας) έχουν τέσσερα-πέντε πράγματα στον υπολογιστή και δουλεύουν με αυτά και μόνο αυτά.

Είναι το παλιό ρητό πως "ούκ εν'τω πολλώ, το εύ", άρα και τα χρήματα που απαιτούνται για να έχεις ότι σε αφορά γνήσιο και σωστά υποστηριζόμενο δεν είναι δα και καμιά περιουσία. Εδώ έχουμε δώσει σε αυτή την υπόθεση τον... χρόνο μας (ότι ακριβότερο δηλαδή), σιγά μη στενοχωρηθώ αν πρέπει να δώσω και 2-3 χιλιάρικα σε πέντε χρόνια για να έχω ότι πραγματικά χρειάζομαι.

Για τους μαθητές και τους νέους φίλους του αθλήματος, καλό θα ήταν να υπήρχαν δωρεάν (δηλαδή αγορασμένα από την Πολιτεία) κάποια εργαλεία, αλλά δεν υπάρχει (απ' ότι ξέρω) τέτοια δυνατότητα.
Συμφωνώ ότι η συγκροτημένη επιλογή εργαλείων είναι σημαντική και ότι το “όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα” είναι παγίδα — όμως εδώ υπάρχει μια διαφορά που δεν πρέπει να αγνοούμε: άλλο το να επιλέγεις συνειδητά να δουλεύεις με 4-5 εργαλεία, κι άλλο να υποχρεώνεσαι να έχεις μόνο αυτά γιατί το κόστος αποκλείει οποιαδήποτε άλλη δοκιμή ή ανακάλυψη.

Ο παραλληλισμός με το ζαχαροπλαστείο είναι ωραίος, αλλά στην περίπτωση του software μιλάμε για εργαλεία που συχνά χρειάζεται να δοκιμαστούν σε βάθος πριν καταλήξεις ποιο ταιριάζει στον τρόπο δουλειάς σου. Αν κάθε δοκιμή σημαίνει μεγάλο οικονομικό ρίσκο, πολλοί απλώς δεν θα δοκιμάσουν ποτέ. Αυτό οδηγεί σε λιγότερη δημιουργικότητα και σε μεγαλύτερη εξάρτηση από τα ίδια λίγα “σίγουρα” εργαλεία, τα οποία συνήθως ανήκουν στους ήδη κυρίαρχους παίκτες.

Τα 2-3 χιλιάρικα σε πέντε χρόνια μπορεί να μην είναι μεγάλη υπόθεση για έναν επαγγελματία με σταθερά έσοδα, αλλά για τον μέσο μουσικό, φοιτητή ή χομπίστα είναι εμπόδιο. Κι εδώ είναι που η νομοθεσία, αντί να προωθήσει καλύτερη πρόσβαση, ενισχύει την ανισότητα: όσοι έχουν, θα συνεχίσουν να έχουν· οι υπόλοιποι θα μείνουν εκτός οικοσυστήματος ή θα εγκλωβιστούν σε δωρεάν λύσεις χαμηλότερης ποιότητας.

Οπότε, ναι, ούκ εν τω πολλώ το εy, αλλά μήπως τελικά το ούκ εν τω έχοντι στο μέλλον να γίνει ο κανόνας :D

@Trolley σε ΑΓΑΠΩ πολύ και σε εκτιμώ ΒΑΘΥΤΑΤΑ. Ο θεός να μου κόβει μέρες και να σου ΔΙΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ πολλά με υγεία και ευτυχία και τεχνολογική αφθονιά!!!:love::love::love:

στην περίπτωση του software μιλάμε για εργαλεία που συχνά χρειάζεται να δοκιμαστούν σε βάθος πριν καταλήξεις ποιο ταιριάζει στον τρόπο δουλειάς σου

Συμφωνώ.

Γι' αυτό έπρεπε η εξοικείωση με βασικά πακέτα λογισμικού να ήταν μέρος της βασικής εκπαίδευσης στα ελληνικά σχολεία. Και όχι μόνο για μουσική, αλλά και άλλα εξειδικευμένα αντικείμενα (π.χ. γραφιστική, φωτογραφία κλπ). Σε αυτό το σημείο, η Ελληνική Πολιτεία είναι φάουλ, πάντα ήταν. Ελπίζω να αποφασίσουν κάποια στιγμή να σοβαρευτούν, αλλά εγώ δεν έχω πλέον ούτε παιδιά ούτε ανήψια στο σχολείο, οπότε το ζήτημα μόνο θεωρητικά μπορεί να με απασχολήσει.

αλλά εγώ δεν έχω πλέον ούτε παιδιά ούτε ανήψια στο σχολείο
Εγώ που έχω στο Λύκειο και ανήψι στο δημοτικό, τις περισσότερες φορές αυτά που μαθαίνω και βλέπω να γίνονται μου θυμίζουν τις ταινίες που ήμουν και fan τους , "Τάξη του 84", "Ο Αντικαταστάτης", "Σκληρά παιδιά", "Ο Διευθυντής (Τhe Principal)", "''Ένοπλη Νεολαία".

Άντε, με το εγγόνι μου αργότερα καλά να είμαστε, θα δούμε και πιο εξελιγμένα πράγματα με την ΑΙ παρόλα τα μέτρα, θα δούμε και την "Ταξη του 99" . Δε θέλω να πω ότι η ελληνική πολιτεία είναι ανύπαρκτη γιατί δε θέλω να λέω κακίες τώρα:D, έχει και ζέστη, το μόνο πάντως που είναι υπαρκτή είναι στις διασταυρώσεις και τα πρόστιμα, είναι σε έξαρση και εξέλιξη ο εισπρακτικός χαρακτήρας των θεμάτων και σεν ξέρω που κατατάσσεται σε θέση μοίρας η ουσία.

Παντως εγγυωμαι προσωπικα :ROFLMAO: οτι με τα εξης βηματα φτιαχνουμε συστημα ικανο να γραψει το Dark Side of the moon, με κοστος μια πιτσα και οκτω μπυρες:

1ον) Προσεκτικη επιλογη στο hardware που ετσι και αλλιως θα παρουμε, και μελετη του sofware που αυτο περιλαμβανει. Π.χ. μια καρτα ηχου που παρεχει μια φτηνη εκδοση ενος DAW, μας δινει τη δυνατοτητα να παρουμε την (πιο) φουλ version με τιμη upgrade και οχι με τιμη καινουργου. Ενα controller απο εταιριες οπως η Arturia και η Native περιλαμβανει κατα κανονα πολυ πραγμα σε software, που το κανει και πιο ελκυστικο σα λογο κοστους προς αποδοση. Το ιδιο και καποιο επωνυμο PC, που περιλαμβανει τα windows.

2ον) Freeware. Οτι και να πουμε ειναι λιγο, υπαρχουν φανταστικα free plug ins που ανετα καλυπτουν το μεγαλυτερο μερος των αναγκων μας.

3ον) Προσφορες και best buy προγραμματα. Κατα καιρους πολλες απο τις εταιριες κανουν τρελες προσφορες, αν τις αρπαξεις γλυτωνεις τρελα ποσα. Καποιες αλλες παλινεχουν μονιμως χαμηλες τιμες, το να εχεις ας πουμε ενα κομπλε DAW σαν το reaper με τοσο χαμηλη τιμη, ειναι μονιμη προσφορα.

Και τελος 4ον και σημαντικοτερο: Περιορισμος των μεσων. Αυτη τη στιγμη ας πουμε, εχει καποιος εντελως δωρεαν το Dexed, το Surge XT και τα συνθια της full bucket. Και με αυτα μονο να μεινει, ειναι καλυμενος 100% απο synth ηχους, αντε να αγορασει και κανα rompler και τελειωσε.

Καλυμενος θα ειναι. Χορτασμενος ομως θα ειναι; Εδω ειναι το προβλημα.

Αυτη τη στιγμη που μιλαμε, η πλειοψηφια των εμβληματικων συνθ του παρελθοντος, και των υπολοιπων μηχανηματων σε στυλ EQ, compressors κλπ, εχουν vst αντιστοιχο. Και αν μπει ο οποιοσδηποτε σε συλλεκτικο mode, τοτε την εχει κατσει τη βαρκα: Τι να πρωτοαγορασει και τι να πρωτοεγκαταστησει κανεις, τα Neve, τα SSL, τα Roland, τα Korg, δεν υπαρχει τελος, θα φευγουν τα χιλιαρικα σα μαρουλοφυλλα.

Και καπου εκει πιστευω μπαινει η πειρατεια: Δεν ειναι θεμα αναγκης, δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι θεμα αναγκης, οι αναγκες καλυπτονται με μια πιτσα και 8 μπυρες. Αλλα το ανθρωπινο ματι δε χορταινει με τιποτα, κακ αν θες την πληρη συλλογη ολως των synth που υπηρξαν σε εικονικη μορφη, τοτε κακα τα ψεματα, η πειρατεια ειναι μονοδρομος, η πειρατης θα γινεις, η κλεφτης, η θα τρεχεις πισω απο τον Βαρδινογιαννη να το παρακαλας να σε υιοθετησει :ROFLMAO:

Οποτε, αν καποιος θελει να κανει μουσικη, πραγματικα μπορει να την κανει χωρις πειρατικα προγραμματα, σε οποιοδηποτε επιπεδο μπορει ξα την κανει, ειλικρινα. Αν ομως την εχει δει να εχει σε εικονικη μορφη ενα μουσειο με synthesizer, τοτε απο το να τον γραψουν οι εφημεριδες, τι να πω, γιοχοχο και ενα μπουκαλι ρουμι.

Τουλαχιστον ομως ας συνειδητοποιησει οτι αν δεν υπηρχαν αυτοι που πληρωνουν για software, και που μενουν σε αυτα που εχουν, τοτε οοα αυτα τα καλουδια δε θα υπηρχαν για να τα κατεβασει. Αλλο λοιπον επαναστατης και αλλο freeloader

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back