Άρθρο γνώμης περί πειρατείας, νόμων και υποκρισίας. Η μουσική τεχνολογία (και όχι μόνο) στα χέρια των μεγάλων.

Πόσο συμφωνείτε με το άρθρο;

• Συμφωνώ απόλυτα – είναι η ωμή αλήθεια.

• Συμφωνώ εν μέρει – αλλά θέλω να το συζητήσουμε.

• Διαφωνώ κάθετα – υπερβάλλει και δραματοποιεί

• Τράβα κουρέψου και άσε τις τρολο-πονηριές, cos! Συνεργάσου!

Results are only viewable after voting.
Το μοναδικό πλεονέκτημα που έχουν τα Windows έναντι του Linux είναι τα πολλά και πολύ εξελιγμένα προγράμματα που έχουν γραφτεί για Windows τα οποία κυκλοφορούν στον κόσμο σπασμένα και αυτό κάνει τα Windows ακαταμάχητα. Τι θέλω να πω, αν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πειρατεία και όλος αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να έχει δωρεάν πρόσβαση σε αυτά τα προγράμματα τότε θα αφήσει και τα Windows γιατί δεν έχουν άλλο προτέρημα παρά μόνο μειονεκτήματα έναντι του Linux, θα μείνει δηλαδή ο κόσμος με τα Windows στο χέρι. Οπότε ναι, πιστεύω ότι η πειρατεία κρατάει τα Windows στο 80% και η αντιμετώπιση της είναι προς όφελος όλων μας.

Στην Ελλάδα αλλά και στις ΗΠΑ το Linux έχει ανέβει στο 5-6 % στα Desktop από 2-3% που ήταν

Ειμαι υπερ linux full, εχω δυο συστηματακια γενικης χρησης και ειμαι 100% ευχαριστημενος.

ΟΜΩΣ, απο τη στιγμη που εχει επενδυσει καποιος τοσο μεγαλο μερος απο το πολυτιμοτερο αγαθο που υπαρχει, τον χρονο του δηλαδη, για να μαθει ενα DAW, θα χορεψει οπως ΑΚΡΙΒΩΣ του υπαγορευει το DAW αυτο. Linux θελει το αγορι μου; Linux, MacOS; MacOS. Θελει να τρεχει στο Playstation; Θελει να τρεχει στο πλυντηριο; Θελει να τρεχει στο μιξερ συνδεδεμενο με τον αποροφητηρα; Οτι θελει το παιδι.

Δηλαδη μηπως στην εποχη προ Χριστου, ειχε κανεις ορεξη να μαθαινει τα τερτιπια της μπομπινας και τα σκατομενού με τις οθονιτσες του κ@λου απο τα σαλιγκαροσαμπλερ; Αλλα αυτα ειχαμε, αυτα μαθαιναμε. Και τωρα, που εχουν γινει τα μηχανηματα πυραυλοι και τα προγραμματα πυρηνικες κεφαλες, θα κατσουμε να το συζητησουμε;

Ειμαι υπερ linux full, εχω δυο συστηματακια γενικης χρησης και ειμαι 100% ευχαριστημενος.

ΟΜΩΣ, απο τη στιγμη που εχει επενδυσει καποιος τοσο μεγαλο μερος απο το πολυτιμοτερο αγαθο που υπαρχει, τον χρονο του δηλαδη, για να μαθει ενα DAW, θα χορεψει οπως ΑΚΡΙΒΩΣ του υπαγορευει το DAW αυτο. Linux θελει το αγορι μου; Linux, MacOS; MacOS. Θελει να τρεχει στο Playstation; Θελει να τρεχει στο πλυντηριο; Θελει να τρεχει στο μιξερ συνδεδεμενο με τον αποροφητηρα; Οτι θελει το παιδι.

Δηλαδη μηπως στην εποχη προ Χριστου, ειχε κανεις ορεξη να μαθαινει τα τερτιπια της μπομπινας και τα σκατομενού με τις οθονιτσες του κ@λου απο τα σαλιγκαροσαμπλερ; Αλλα αυτα ειχαμε, αυτα μαθαιναμε. Και τωρα, που εχουν γινει τα μηχανηματα πυραυλοι και τα προγραμματα πυρηνικες κεφαλες, θα κατσουμε να το συζητησουμε;
Δεν μιλάω για όσους πληρώνουν για αυτά τα εξελιγμένα εργαλεία και έχουν επενδύσει και χρόνο και χρήμα, αυτοί είναι μειοψηφία, μιλάω για τον πολλή κόσμο του 80% των Windows που είναι τζαμπατζήδες, αν αυτοί δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν τζάμπα και δεν είναι διατεθειμένοι να τα πληρώσουν θα στραφούν στο Linux, έτσι πιστεύω γιατί είναι καλύτερο και πιο ασφαλές. Και αν έχει ένα 20% της αγοράς το Linux θα σοβαρέψουν τα πράγματα, θα υπάρχουν περισσότερα και καλύτερα προγράμματα για Linux γι' αυτό λέω ότι θα είναι καλύτερα για όλους

ολλή κόσμο του 80% των Windows που είναι τζαμπατζήδε
Αν το 80% των χρηστών που σήμερα χρησιμοποιεί εμπορικό software τζάμπα φύγει μαζικά προς Linux, το αποτέλεσμα δε θα είναι απλώς “περισσότερα προγράμματα για Linux” .Θα είναι μαζική συρρίκνωση της αγοράς για τους developers που φτιάχνουν επαγγελματικά εργαλεία.

Το έχουμε ξαναδεί σε άλλες βιομηχανίες: όταν η βάση χρηστών μικραίνει απότομα, τα έσοδα πέφτουν, οι επενδύσεις σε R&D περιορίζονται, και οι μικρότεροι κατασκευαστές λογισμικού εξαφανίζονται. Το κενό το καλύπτουν οι πολύ μεγάλοι, που ήδη έχουν κλειδωμένα οικοσυστήματα και συνδρομές μονοπώλιο.

Το να πιστεύουμε ότι η πειρατεία είναι η ρίζα του κακού για την ποιότητα και την καινοτομία είναι αφέλεια. Αν ήταν έτσι, τότε με μηδενική πειρατεία η αγορά θα άνθιζε. Στην πράξη αυτό που βλέπουμε διεθνώς είναι ότι οι πιο σκληρές πολιτικές κατά της πειρατείας συχνά οδηγούν σε λιγότερες επιλογές, υψηλότερες τιμές και συγκέντρωση ισχύος στους λίγους. H μαζική μετατόπιση χρηστών μπορεί να φαντάζει ιδανική για το Linux, αλλά στην πραγματικότητα το πρώτο κύμα που θα πληγεί θα είναι οι ανεξάρτητοι developers, οι μικρές ομάδες και όσοι δημιουργούν πραγματικά πρωτότυπα εργαλεία και ενδιαφέρουσες δημιουργίες. Σαν εμένα 🤣 Κι αυτοί είναι που χρειαζόμαστε περισσότερο. Εμένα χρειάζεστε περισσότερο. Or not.:D

Αν το 80% των χρηστών που σήμερα χρησιμοποιεί εμπορικό software τζάμπα φύγει μαζικά προς Linux, το αποτέλεσμα δε θα είναι απλώς “περισσότερα προγράμματα για Linux” .Θα είναι μαζική συρρίκνωση της αγοράς για τους developers που φτιάχνουν επαγγελματικά εργαλεία.

Το έχουμε ξαναδεί σε άλλες βιομηχανίες: όταν η βάση χρηστών μικραίνει απότομα, τα έσοδα πέφτουν, οι επενδύσεις σε R&D περιορίζονται, και οι μικρότεροι κατασκευαστές λογισμικού εξαφανίζονται. Το κενό το καλύπτουν οι πολύ μεγάλοι, που ήδη έχουν κλειδωμένα οικοσυστήματα και συνδρομές μονοπώλιο.

Το να πιστεύουμε ότι η πειρατεία είναι η ρίζα του κακού για την ποιότητα και την καινοτομία είναι αφέλεια. Αν ήταν έτσι, τότε με μηδενική πειρατεία η αγορά θα άνθιζε. Στην πράξη αυτό που βλέπουμε διεθνώς είναι ότι οι πιο σκληρές πολιτικές κατά της πειρατείας συχνά οδηγούν σε λιγότερες επιλογές, υψηλότερες τιμές και συγκέντρωση ισχύος στους λίγους. H μαζική μετατόπιση χρηστών μπορεί να φαντάζει ιδανική για το Linux, αλλά στην πραγματικότητα το πρώτο κύμα που θα πληγεί θα είναι οι ανεξάρτητοι developers, οι μικρές ομάδες και όσοι δημιουργούν πραγματικά πρωτότυπα εργαλεία και ενδιαφέρουσες δημιουργίες. Σαν εμένα 🤣 Κι αυτοί είναι που χρειαζόμαστε περισσότερο. Εμένα χρειάζεστε περισσότερο. Or not.:D
Σε χρειαζόμαστε ρε cos αλλά δεν φαίνεται και καμιά τεράστια μετακίνηση χρηστών στον ορίζοντα, ένα 10 - 20% ήθελα να πάει το Linux για να του δώσουν λίγη σημασία αλλά αφού δεν έγινε με τα Windows 11 που παρόπλισαν ένα σκασμό υπολογιστές (γεμίσανε οι χωματερές στη Νιγηρία) και ο κόσμος δεν πήρε χαμπάρι από το Copilot που καταγραφεί ότι κάνουν στον υπολογιστή με screenshots και όλες τις πληκτρολογήσεις, και τα στέλνει στην άλλη άκρη του κόσμου... Δεν θα γίνει ποτέ, Μην ανησυχείς, πιστεύω ότι οι μεγάλοι παίχτες δεν θέλουν να καταπολεμήσουν την πειρατεία, τους θέλουν τους πειρατές για user base. Και ναι με καθόλου πειρατεία οι τιμές δεν θα έπεφταν αυτό είναι το μόνο σίγουρο, μπορεί και να ανέβαιναν

Εγω νομιζω οτι αν εξαφανιζοντουσαν τα πειρατικα, ολοι οσοι πρωην πειρατες θα ηθελαν να ασχοληθουν με DAW, πολυ απλα θα αγοραζαν τα προγραμματα τους. Δε θα ειχαν βεβαια ουτε φουλ εκδοσεις των DAW, ουτε 5000 plug in μεσα στο PC, ουτε 10 τερα δειγματα. Θα ειχαν ομως 5- 6 στοχευμενες επιλογες, και θα εκαναν μια χαρα τη δουλεια τους.

Και κιθαρες αν μπορουσαν να κατεβασουν τσαμπα, θα ειχαν 500 custom shop στο σπιτι τους. Τωρα που δεν μπορουν, δεν το γυρισαν στο σφυριγμα επειδη ειναι δωρεαν :ROFLMAO: παλι κιθαρες παιρνουν, αλλα μεχρι εκει που τους παιρνει ;)

Μην ανησυχείς,
Φυσικά και ανησυχώ. Στους πολλούς ελέγχους, τις διασταυρώσεις,. τα μητρώα και με όλίγη αυθαιρεσία στη συνταγή ή άλλες σκοπιμότητες, φυσικά θα ανησυχήσω, θα εκφραστώ, θα αγωνιστώ να ανατρέψω και ότι άλλο χρειαστεί όχι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά γενικά. Είμαι ανήσυχος. Τα λόγια σου όμως μου δίνουν ένα comfort, αδιαμφισβητητα.

θα ειχαν ολοι αυτοι 500 custom shop στο σπιτι τους.
Δεν ξέρω αν προλάβουμε τους replicators του Star Trek σε κάθε σπίτι όπως τώρα που έχουμε φούρνους μικροκυμάτων, αλλά έτσι θα γίνει. Θα τραβάς το pattern παράνομα για να μην το αγοράσεις και θα κάνεις duplicate ότι μουσικό όργανο θες οποιουδήποτε διάσημου καλλιτέχνη του παρελθόντος και θα έχεις και έναν Data δάσκαλο να σου μαθαίνει και θα κατεβάζεις τα προγράμματα των skill σου όπως στο Matrix. Τι νομίζεις. Εκεί πάμε αλλά πως θα είναι?

Εγω παλι βλεπω και τα οργανα και το cubase και ολα αυτα, να καταργουνται ως παλαιολιθικα και ξεπερασμενα, και να παιζουμε μπαλα με ΑΙ συνδεδεμενα με τον εγκεφαλο μας, να βγαινει κατευθειαν ετοιμο το κομματι που εχουμε στο μυαλο μας.

Βάσει της υπογραφής σου ("It’s not what you have, but what you do with it!") δεν θα πληγεις ούτε εσύ, ούτε κανένας, στη χειρότερη περίπτωση να χρησιμοποιούμε μόνο freeware...

Βάσει της υπογραφής σου ("It’s not what you have, but what you do with it!") δεν θα πληγεις ούτε εσύ, ούτε κανένας, στη χειρότερη περίπτωση να χρησιμοποιούμε μόνο freeware...
"But If you have something better, you can always do more!":D

Παίδες απλώς να σημειώσω ότι η κουβέντα περί πειρατείας στα λειτουργικά συστήματα είναι παρωχημένη. Τις εταιρείες δεν τις ενδιαφέρει να αγοράζουμε το OS τους, τις ενδιαφέρει να το χρησιμοποιούμε.

Επίσης η Microsoft δεν περίμενε το copilot για να καταγράφει τη χρήση που κάνουμε στα windows. Αυτό γίνεται τουλάχιστον από την εποχή που πρωτοβγήκαν τα 10.

Αυτή τη στιγμή είναι απλά ανόητο να χρησιμοποιεί κάποιος πειρατικό λειτουργικό όταν μπορεί να έχει full authorized version με ένα κλειδί των 10€.

...να κλειδωθεί το νήμα παρακαλώ

Attachments

• images-1.jpeg
    images-1.jpeg
    10.4 KB · Εμφανίσεις: 0
Καλά βρε cos
Να μην κλειδωθεί.
Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για να μην αλληλοσυγκρούονται θα δεχτούν να δημιουργήσουν ένα υπερμοντελο πού θα συντονίσει και θα εξουσιάζει και για να είναι βιώσιμο το εγχείρημα θα θέσουν ακόμη και την ύπαρξή τους ως εγγύηση τής απόλυτης εξουσίας του. Το υπερ-μοντέλο αυτό θα αναλάβει να διαχειρίζεται και τους ανθρώπους σε επίπεδο διακυβέρνησης. Τότε θα δούμε τι θα γίνει και αν είναι όλα τόσο αθώα και δίκαια.

Αυτή τη στιγμή είναι απλά ανόητο να χρησιμοποιεί κάποιος πειρατικό λειτουργικό όταν μπορεί να έχει full authorized version με ένα κλειδί των 10€.
Πρός αποφυγή παρεξηγήσεων,τα sites που πουλούν φτηνά Lincese keys δέν είναι νόμιμα,οπότε ένας επαγγελματίας σε έναν υποτιθέμενο έλεγχο θα την φάει κανονικά και με τον νόμο.
Σε αυτά τα sites απλά πληρώνεται κάποιον άλλο να τα σπάσει,χωρίς να χρειάζεται να κατεβάζεται Cracks που ενδεχομένος να γεμίσουν ιούς το σύστημα σάς.

Πιτσιρικάς το μόνο σπασμένο που δέν είχα στον υπολογιστή,ήταν η οθόνη.
Και η καρέκλα που καθόμουν ήταν σπασμένη.
Εμπαινα να ασχοληθώ με μουσική και με χαιρετούσαν χάκερς από όλων τον πλανήτη.
Το 70% είναι τώρα στο σύστημα μου πληρωμένα,το 20% απλά δέν μου έκανε,δέν το χρειαζόμουν και ένα 10% είναι αγορασμένα που δέν τα έχω εγκαταστήσει κάν,γιατί ήταν αποτυχημένες αγορές/προβληματικά/αχρείαστα.

Αν δέν ήταν τα σπασμένα η steinberg δέν θα είχε πάρει μία απο εμένα,700 - 800 για το cubase pro + external bangs,θα είχα βρεί ένα free Daw και θα είχα συνηθίσει αυτό,το logic που η αρχική του έκδοση έτρεχε σε windows με έκανε να αγοράσω και το macbook pro αργότερα,1700 + Logic και εκεί,για να μήν το τραβήξω πολύ,ένα μεσαίο τετραψήφιο νούμερο έβγαλαν σε βάθος χρόνου τα σπασμένα προγράμματα από την τσέπη μου και πήγαν τελικά στις εταιρίες της προτίμησης μου.

Ελπίζω να μήν πεί κάποιος για τα demos που διαρκούν 14 μέρες,στις οποίες εγώ τελικά δέν έχω καμία διάθεση να γράψω μουσική και μπορείς να κατεβάσεις μόνο μία φορά.

Τώρα με τις δυκλίδες ασφαλείας κατά της πειρατείας για να δούμε την Sonnox πόσο πουλάει τα plugins της?
16 ευρώ το inflator,27 το Limiter.
Και φυσικά θα τα πάρω αλλά ο πιτσιρικάς που δέν ξέρει την Sonnox,γιατί να πάρει αυτά μέσα από τόσο ανταγωνισμό και τόση διαφήμιση από άλλα άχρειστα plugins που οι διαφημιστές του youtube υπόσχονται οτι κάνουν μαγικά?
Ποιός χάνει τελικά πωλήσεις?

Να πούμε και μιά για μιά φήμη που κυκλοφορεί,ο ίδιος που τα έσπαγε είναι ο ίδιος που ασχολήθηκε και με την ασφάλεια τους μετέπειτα.

Πρός αποφυγή παρεξηγήσεων,τα sites που πουλούν φτηνά Lincese keys δέν είναι νόμιμα,οπότε ένας επαγγελματίας σε έναν υποτιθέμενο έλεγχο θα την φάει κανονικά και με τον νόμο.
Αυτό δεν ξέρω πού το έμαθες/άκουσες αλλά είναι λάθος.

Αυτά τα site δίνουν τιμολόγιο? Γιατί νομίζω αν δεν έχεις τιμολόγιο αγορά του software τότε υπάρχει πρόβλημα, μιλάμε για επαγγελματίες. Έτσι δεν είναι ή κάμω λάθος (πάλι 🤣 )

Αυτό δεν ξέρω πού το έμαθες/άκουσες αλλά είναι λάθος.

Από ότι θυμάμαι από τα πέτρινα χρόνια που χρησιμοποιούσα Windows, η microsoft πουλάει πακέτα με χιλιάδες κλειδιά ενεργοποίησης σε οργανισμούς και εταιρείες σε πολύ συμφέρουσες τιμές, (βγαίνει μερικά ευρώ το κάθε ένα). Τα φτηνά αυτά κλειδιά που πουλάνε 10 ευρώ το ένα είναι από τέτοια πακέτα που με κάποιο τρόπο κατέληξαν στην αγορά Δεν προορίζονται για να πουλιόνται ένα ένα γιατί είναι ήδη πουλημένα σαν πακέτο από τη Microsoft σε κάποιο οργανισμό. Η χρήση τους από επαγγελματίες έχει ρίσκο καθώς δεν είναι σαφές αν η Microsoft αποδέχεται τη μεταπώληση τους, και είναι στην κρίση και την καλή διάθεση των ελεγκτών φαντάζομαι, Αυτά θυμάμαι

Καλά τα λέει ο Άγιος παραπάνω. Τα κλειδιά που πωλούνται από νόμιμα sites, προέρχονται από bulk πωλήσεις της Microsoft σε εταιρίες/σχολεία/οργανισμούς και τα οποία ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν. Είναι νόμιμα και όχι cracked κλειδιά τα οποία θα ενεργοποιήσουν τα windows σας κανονικότατα.

Υπάρχει ένα μικρό ρίσκο απενεργοποίησης από τη Microsoft γιατί σύμφωνα με τους όρους χρήσης, αυτά τα κλειδιά δεν προορίζονται για χρήση από ιδιώτες. Στην πράξη αυτό δε συμβαίνει σχεδόν ποτέ γιατί όπως είπαμε, η Microsofr ενδιαφέρεται για τη χρήση του λειτουργικού πολύ περισσότερο από την αγορά του (εξ ου και οι δωρεάν αναβαθμίσεις από τη μία έκδοση στην επόμενη κλπ.)

Σε κάθε περίπτωση, το license key είναι πολύ ασφαλέστερο από την πειρατική κόπια και ακόμα κι αν απενεργοποιηθεί μετά από κάποια χρόνια, απλά αγοράζεις άλλο. Επίσης, μια που αναφέρθηκε, σε περίπτωση ελέγχου περνάει το τεστ μια και ο μοναδικός έλεγχος που γίνεται σε συστήματα εταιριών, είναι αν τα Windows που χρησιμοποιούνται είναι ενεργοποιημένα.

1754840655261.png

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back